Vid 19-tiden på tisdagen utbröt skottlossning på parkeringen utanför köpcentrumet Ica Maxi i Barkarby i norra Storstockholm. En 26-årig man, vars härkomst inte uppges men som välkänd av polisen för gängkriminella kopplingar, sköts till döds i sin bil.

Ett fordon som beskrivs som en mörk BMW körde upp jämsides med 26-åringens stadsjeep varefter en eller flera personer  i bilen öppnade eld. Ett stort antal skott ska avlossats. Därefter försvann förövarna snabbt från platsen. Den skjutne mannen dog senare av de skador han åsamkats.

En kvinna på passagerarsidan ska ha iakttagit fly ur stadsjeepen när skottlossningen utbröt. Polisen lyckades identifiera vad man tror är kvinnan som dock förnekar att hon skulle ha befunnit sig på brottsplatsen.

Den mördade 26-åringen är välkänd av polisen för gängkriminell verksamhet. Det är också andra i hans släkt. En nära anhörig till mannen dömdes nyligen i ett annat uppmärksammat mordfall. Det är oklart om tisdagens mord är en hämndaktion för det mordet eller någon annan konflikt i den gängkriminella miljön.

Ingen person är ännu gripen för dådet men polisen uppger att man tror sig ha goda möjligheter att klara upp brottet. Flyktbilen påträffade senare på tisdagskvällen i närliggande Järfälla. Uppgift saknas om huruvida fordonet var stulet eller om polisen kan koppla ägaren till mordet.

Dykare sattes också in för att undersöka en damm i området där bilen övergivits. Man uppger dock inte om det är mordvapnet eller något annat man sökt efter.