På tisdagen kom ett allvarligt skadat treårigt barn in till akuten på Skaraborgs sjukhus och avled dagen efter. Läkare bedömde att skadorna uppstått genom grov misshandel. På lördagen häktades Joaquin, 26-år gammal och svensk medborgare, som på sannolika skäl misstänkt för barnamord.

Joaquin misstänks också för grov misshandel mot ett annat ettårigt barn. Det framgår inte av polisens rapportering eller tillgängliga rättshandlingar som Samhällsnytt tagit del av om de två barnen är syskon eller vilken relation Joaquin har till barnen.

Initialt greps och anhölls även en kvinna som misstänkt men försattes senare på fri fot. Uppgifter saknas om huruvida det rör sig om mamman till ett eller båda barnen. Hon är ännu inte avförd från utredningen.

Joaquin är känd av polisen sedan tidigare, dock endast för ett antal trafikbrott. Joaquin nekar via sin advokat till alla anklagelser.

Domstolen beviljade i samband med häktningsbeslutet restriktioner, vilket innebär att Joaquin får ha ytterst begränsad kontakt med omvärlden under häktningstiden. Åtal ska vara väckt senast den 26 oktober.