Hassan Hashim Akily, född 1991-05-29 och bosatt i Malmö, döms av Halmstads tingsrätt (B 76-18) till 2 år och 6 månaders fängelse för våldtäkt mot barn, en endast 12 år gammal flicka. Domen innefattar också flera fall av sexuella ofredanden mot samma flicka samt narkotikabrott. Hassan är tidigare straffad för narkotikabrott.

Brotten begicks i december förra året. Hassan groomade under en tid den 12-åriga flickan som han kontaktat på de sociala medierna Periscope och Snapchat. Han lyckades efter ett tag övertala flickan att träffa honom.

Hassan hämtade upp flickan i bil, förde med sig henne till någon form av boende, där han drogade henne med cannabis och våldförde sig sedan på henne när hon var i ett helt omtöcknat tillstånd efter att först ha tvingat till sig oralsex.

Hassan var väl medveten om flickans unga ålder eftersom hon berättat för honom hur gammal hon var, information som Hassan besvarat med ”ojdå”. Han ljög även om sin egen ålder och påstod för flickan att han endast var 19 år.

Hassan har i förhör och under rättegången nekat till att det han gjort skulle vara brottsligt. Han döms även att betala ett skadestånd till flickan på 127 000 kronor.