En 40-årig man utsattes för rån i sin bostad i Blekinge – då svarade han med att attackera rånarna. Nu sitter han anhållen för grov misshandel.

Det var på fredagsförmiddagen som både polis och räddningstjänst larmades till en adress i Ronneby efter att förbipasserande påträffat en skadad 20-årig man på marken som de misstänkte varit med om en trafikolycka, rapporterar SVT.

LÄS ÄVEN: Inbrottstjuv stoppade pistol i 7-årings mun – pappan som försvarade barnet anhållen för misshandel

Men mannen som fick föras till sjukhus med ambulans hade inte varit med i någon trafikolycka utan det framkom att han tillsammans med en annan man hade försökt att genomföra ett rån i en bostad.

Rånoffret anhölls

Lägenhetsinnehavaren som är en 40-årig man konfronterade rånarna då de trängde sig in genom att slå tillbaka. Nu har polisen anhållit mannen för grov misshandel vid sidan om den skadade 20-åringen som misstänkts för grovt rån.

– Det vi har är ett misstänkt rån i en bostad och vi har två gripna. En man är gripen för grovt rån och en för grov misshandel. Han som blev misshandlad ska vara den misstänkte rånaren, säger Evelina Olsson vid Malmöpolisen till statstelevisionen.

Den andra gärningsmannen som deltog i rånförsöket flydde från platsen.

LÄS ÄVEN: Far skällde ut gäng som kastade sten på sonen – tvingas betala 25 000