50 av de 62 dödade våldsverkarna i Gaza var Hamas-terrorister

Delningar

Ett drygt  60-tal palestinska våldsverkare i Gaza har de senaste dagarna dött i samband med att de utfört attacker mot israeliska gränsposteringar. Israel har har tidigare uppgett att man identifierat 24 av dessa som palestinska terrorister. En Hamas-ledare erkänner dock nu att 50 av de döda tillhör den terrorstämplade organisationen.

I mainstream-medias rapportering har det palestinska våldet beskrivit som ”protester” och våldsverkarna som ”demonstranter”. Detta motsägs nu alltså inte bara av uppgifter från Israel utan också från Hamas.

LÄS MER: Video: ”Allah akbar! Vi har kommit för att slakta judarna”

Den helt dominerande majoriteten av de som dödats i attackerna mot Israel har visat sig vara terrorister. Även de övriga har dödats då de begått våldshandlingar.

LÄS MER: 62 palestinska terrorister och våldsverkare dödade efter attacker mot Israel

Det är Hamas-ledaren Salah Bardawil som i en TV-sänd intervju erkände att 50 av ”martyrerna” tillhört Hamas.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

366 KOMMENTARER

 1. Att blanda barn och terrorister i en våldsam ”demonstration”, säger en del om Hamas.

  Det är väl en ganska välkänd taktik bland terrororganisationer, att beblanda sig med ”vanligt” folk. Då blir det alltid mycket synd om ”lokalbefolkningen”, och ganska synd om terroristerna i de flesta nyhetsmedia……

 2. Mer och mer av sanningen sipprar fram. Massmedia, våra politiker med flera var så snabba med att fördöma, men jag undrar nu, när pudlar de?

  Palestinierna är ju kända för att göra allt för att provocera fram bråk, för de vet att det är en massa globalister som alltid står på deras sida, oavsett vad de gör. Man tycker att dessa globalister borde lära sig, och inte vara så snabba med att fälla sina omdömen. Men ack, de hugger direkt, och sen kommer en mer nyanserad bild fram.

  Ok, jag var kanske lite otydlig. Var lite stressad förut. Men ok, de jag menar är naturligtvis alla Palestinavurmande vänstermänniskor som journalister, politiker med flera, som gärna frotterar sig med Israel-hatande araber för att visa hur ”goda” de är.

 3. Det finns de som påstår att spädbarnet som dog hade inandats röken från de brinnande däcken som orsakats av terroristerna själva.
  För palestinierna är barnet en dyrbar martyr.
  Hur spädbarnet dog kommer vi aldrig att få riktigt reda på i detta propagandakrig. Bara muslimer tar med sig spädbarn och använder barn som levande sköldar.

 4. I 50 år har jag nu sett på SVT nyheter hur palestinier kastar sten, bränner bilar och terroriserar, men SVT avgudar dessa terrorister, så min slutledning är att SVT bedriver terrorismens propaganda, därför betalar indirekt alla licensbetalare terror, tack och lov att jag sagt upp min tv-licens.

 5. En stackars Israelisk soldat blev lindrigt skadad medans 12600 på den andra sidan staketet sägs ha blivit skadade och något hundratal dödade http://www.friatider.se/12600-palestinier-skadade-en-israelisk-soldat-skadad . Det verkar ju vara väldigt dåliga ”terrorister” som inte ens lyckas ta med sig en enda Israel i döden.

  Det här får ju filmen Schindlers list med lägerchefen som sköt en lägerfånge att verka som en ljum sommarbris.

  Nuttanyahoo hävdar att judarna haft landet i besittning i 3000 år ?
  Vilken historiebok har han läst ? Har han läst Askhenazernas historieböcker ?
  För mig kan det kvitta vilka som har rätt eller inte till marken jag är varken Ashkenazi eller Palestinier men faktum är att Askhenazerna inte har några som helst bloodlines till området. Det är tyvärr bara fakta och kan med lätthet hittas för den som har intresse.

  • Och Yassir Arafat föddes I Kairo, Egypten.
   Ashkenazis bakgrund stämmer nog och Det är knappast några judar som kan räkna släkten tillbaka till Biblisk tid.
   Det fanns greker, judar och kristna i Jerusalem INNAN Mohammed grundade islam på 600-talet. Allt beror på Hur långt tillbaka du vill räkna.
   Muslimerna har sina heliga städer Mecka och Medina. I Mecka får bara muslimer komma.

   • Ja det är fullt möjligt att den gubben kom från Kairo och vem bryr sig om honom han är ju död nu ? Skall man titta tillbaka i tiden hur långt du vill så är det faktiskt så att de enda som förmodligen har levt på den platsen som idag kallas Israel är de som nu kallar sig för Palestinier. De sägs ha levt på denna plats oavbrutet sedan tusentals år. Ashkenazerna kom dit typ 1948.
    Faktum är ju att det blir tragikomiskt när Israeler kallar tex Palestinier för antisemiter det skulle ju betyda att de var anti sig själva !

    Ashkenazerna är inga semiter för den delen de härstammar inte från Sem de härstammar från Japhet.

 6. Och nu kan fan antikmedian suga grisfötter! Stackars palestinare eller araber menar jag 62 martyrer a 2,5 miljoner det blir mycket pengar att spendera på dessa terrorister men inte fan bryr dom sig ! Omvärlden betalar med sina biståndspengar!

 7. Kan inte säga att det var ok att skjuta på folk som demonstrerade utanför den gräns som Israel satt upp.

  • Jag har inte hängt med så bra men var det verkligen utanför gränsen? Då var det ju konstigt att de sköt mot demonstranterna. Kan det ha varit att de börjat storma Israels gräns?

 8. Jag funderar på det här med att ett antal barn dött under upploppen. Jag menar inte att det inte är sant, jag bara undrar vilka föräldrar som släpper ut sina barn under dessa omständigheter. Vad gjorde de där ??!!!

 9. Hamas precis som Hissbolah anses enbart vara ”terrorister” av Israel och USA, resten av världen ser organisationerna som motståndsrörelser.
  Hamas som en motståndsrörelse mot den tyranniska talmudiska apartheid vi idag kallar för ”Israel”, har alla sorts medlemmar: Män, kvinnor, gamla, unga etc.
  Att sedan Israel mördat 50 av dessa är ett krigsbrott, då ingen israelisk soldat skadats just för att demonstranterna saknade vapen!

  För övrigt vad är då ”terroism”?
  När man hotar, mördar, kidnappar, förtrycker, särbehandlar etc. Passar väldigt bra in på Israels senaste 70 års beteende.
  Palestinier har jagats bort från sina HEM, mördats, hotats, trakasserats, fördrivits och placerats i världens största utomhus fängelse (Gaza).
  Inte nog med det, så har även Israel anfallit sina grannar (Libanon) och flygbombat Syrien mer än 100 tals gånger! Man har till och med varit så barbarisk att man stött och gett vård samt vapen åt Isis och andra islamistiska grupperingar som krigar mot Syrien!

  Israel och israeler är den perfekta beskrivning av en terorist!

  • Förmodligen är det för hens sinnesfrids skull definierat som ”fakte news”. OM, jag säger bara OM, det nu råkar vara en officiell representant från Hamas som uttalar sig så är han missförstådd, feltolkad, felciterad och videon är fulredigerad av dom sionistiska krafterna.

   Edit: Ja, det var ironi ovan.

 10. Slaskmedia pepprar ut hur ”oskyldiga” dödas!!!! Men ingen blir skjuten om man INTE kastar sten, bränner bildäck och andra fega saker som tvingar civila att gå först!!!! Idioti!!!!

  • Hur vet DU att så är fallet ? Hur vet DU att de inte skjuter på vem eller vilka de vill ? Har du varit där och övervakat ? Jag menar kom igen nu sprider du ju en bild som du egentligen inte vet någonting om.

   • Ta det lugnt. Jag har vänner i Israel som berättat om det som hänt/händer!!! Och VAD VET DU!!!!?

    • Har du vänner i Israel oj då ja men då vet DU ju.
     Jag vet exakt INGENTING för jag är inte på plats och kan se med egna ögon. Därav vet jag ingenting.

     • Dåsa. Men ändå anklagar du mig för att sprida lögn. Så ta ett varv till i tänkandet.

     • Nej jag har inte anklagat någon för att sprida någon lögn men däremot att sprida en bild som du egentligen inte själv vet hur den ser ut. Det är ju så enkelt att man faktiskt inte kan VETA utan att ha bevittnat det själv. Eller menar du att du har full koll på läget ?

      Mvh Dixie

     • Jag brukar säga att man är lättlurad när man lyssnar och tror på allt man hör. Man kan ju förstå att det rapporteras olika beroende på vilken sida man får rapporterna ifrån.

      Det skulle dock vara spännande att se vad som skulle hända om något annat land som tex Ungern började skjuta folk som försökte ta sig in i Ungern olagligt. Eller varför inte se till att svensk Polis skjuter verkanseld om någon illegalt försöker ta sig över gränsen.

      Det känns onekligen tilltalande att vi skulle försvara våra gränser hårdare och araber eller menaiter har ju inga bloodlines till området Sverige varför det skulle kunna ses som mera legitimt än i fallet Israel där palestinierna faktiskt har funnits i årtusenden 🙂

      Kan dom så borde väl vi kunna eller vad säger Löfven ?

 11. Jag försvarar ingen av sidorna i konflikten, men det är ändå intressant att Fria Tider generellt har en hård linje mot Israel och ofta är skeptiska till SD (objektiva?), medan Samhällsnytt är starkt för Israels sak och mycket positiva till SD. För mig är det sunt, för det visar att båda sajterna är oberoende av varandra, alltså inte är två språkrör från samma organ. Fria Tider verkar också vara mer benägna att använda ordet ”arab” i sin brottsrapportering, så de står knappast på palestiniernas sida mot Israel.
  Det här är ingen kritik mot Samnytt. Märker bara skillnader, och de är positiva! Ingen nyhetsrapportering är helt ovinklad. Ordval har betydelse. Och just därför behövs det många alternativa mediesajter, så man kan väga den ena rapporteringen mot den andra.

 12. Israel är judarnas enda land och de försvarar det. Muslimerna har brett ut sig i hur många länder som helst. Även i Sverige. Sverige är svenskarnas enda land. Vi låter dem ta det utan strid. Än så länge.

  • Vem är det då som har sett till att: ”Muslimerna har brett ut sig i hur många länder som helst”?

   • Så Israelernas plan är att tömma mellanöstern på muslimer så de får hela området själva? Medans muslimerna expanderar i Europa?
    Verkar inte logiskt.

     • Jo, jag har sett den videon. Det är pga oljan som det är krig i mellanöstern. Visst är det en av anledningarna. Men religions- och klankrig har alltid pågått där, långt innan vi började använda olja.

     • Intressant teori. ”Efterspelet till attackerna blev det så kallade ”kriget mot terrorism” som i praktiken innebar att västmakterna startade ett flertal krig mot Israels fiender i Mellanöstern, med miljoner människors död till följd.”
      Inte alls omöjligt.
      Ändå kan jag aldrig never ever ställa mig på muslimernas sida. Aldrig!

     • Är inte den mycket enklare förklaringen bättre, dvs att vårt galna asylsystem plus kravlösa bidrag och ersättningar gör att människor från fattigare länder söker sig hit?

     • Du sa ju angående att de har spridit ut sig i många länder (och Sverige (och hela Västeuropa) är exempel på det) att ”vem” dvs underförstått judarna har sett till det?

     • Tack för länken, ska kolla upp det. Nej jag hänger inte där speciellt ofta, jag fann den där artikeln när jag läste allt om 9/11. Sen är det ju inte NF:s reportage, de har ju bara översatt från originalet.

      Men vi kanske är överens om att den officiella versionen är ett gigantiskt bedrägeri?

      Om det var militärflyg eller missiler som användes var tog då flygen vägen?

      https://m.youtube.com/watch?t=9s&v=7md2QzNsAe4

 13. Denna vurm för Israel bland påstådda Sverige-vänner, inkl. Samnytt, är beklämmande. Israel skiter fullständigt i svenskarna och Sverige. Staten Israel grundades av bl.a. terrorister med svenskt blod på sina händer. Men detta tycks vara helt irrelevant för de sk. Sverige-vännerna (ang. mordet på Folke Bernadotte se t.ex. https://sv.wikipedia.org/wiki/Sternligan ). Att Israel ännu hedrar dessa terrorister bekymrar dem inte. Och SD (Sionistdemokraterna) vill flytta Sveriges ambassad till östra Jerusalem; som att detta skulle gynna Sveriges intressen…

  • Ja, fast det att Julia Kronlid vill flytta ambassaden till Jerusalem kan bero på att hon är uttalat kristen. Och många kristna är vilse i sin förståelse av bibeln. Det står väldigt tydligt att det sanna folket israel inte är israel efter släktskap, utan efter andlighet. Dvs de som kristnats är det nya Israel, efter att Jesus återuppstod — inte de som förnekar Guds Son, som judarna gör.

   • Vad jag ser när jag läser amerikansk press är att de många judiska vänsterjournalisterna hos CNN, New York Times är ständigt anti-Israel och pro-Muslim.
    De kristna är precis som du förvånande pro-Israel och många verkar naivt leva I bibelns profetior utan att ha historiska kunskaper om judarnas historia.

  • Att Israel fullständigt skiter i svenskarna är ett friskhetstecken. Jag skiter fullständigt i israeler, araber, turkar och MENA-folk. Bara de inte kommer till Europa. USA, EU och Ryssland ska hålla tassarna borta från MENA. De har ju krigat i 10,000 år, låt dem fortsätta.

   • Förstår din inställning. Förstår däremot inte de som kallar sig Sverige-vänner och brinner för Israel.

    • Ja det är märkligt, lika märkligt som att hata judar. Jag hatar araber för de kommer hit och förstör vårt land, vet inte om judarna gjort det, en del påstår det.

     • Det är tröttande med detta pk-argument (som ständigt dyker upp här på samnytt) om att den som kristiserar sionismen och/eller Israel också per definition hatar judar. I grunden samma argument som använts mot Sverige-vänner: Kristiserar du invandringspolitiken eller Islam är du rasist/främlingsfientlig, rasist-fascist-nazist och islamofob.

    • Måste jag välja mellan att ha muslimer eller judar som grannar väljer jag judar, men helst vill jag ha svenskar,

  • Enligt de undersøkningerna jag har sett har Mellanøstliga Araber en genomsnittlig IQ kring 85.

   Så ja, enligt mætningarna ær de genomsnittligt verkligen dumma i huvudet.

 14. Det var väl ett spädbarn som strök med i det här upploppet – vilket ju är förjävligt. Men, man frågar ju sig; vad är det för moder/fader som tar med sig ett spädbarn till ett upplopp – som dom långt i förväg har blivit förvarnade av Israelisk militär i flygblad & förvarningar att INTE delta i – för att inte riskera att bli bemötta med våld om dom kränker gränsen? Vem fan är då så vårdslös att man tar med sitt spädbarn, under dessa förhållanden?

  • Det är meningen det, taktiken är att indoktrinera barnen och föräldrarna till att offra sina barn så Vänstermedia kan peka på att barn dog. Gammal marxistisk propagandataktik. Att de dör skiter de fullständigt i bara propagandan fungerar, så sjuka är dessa hjärnlösa clowner.

   • Det är som förra ”kriget” mot Hamas. Där västmedia utan att reflektera över det berättade om Israeliska artilleri och flygattacker mot skolor och sjukhus hos palestinierna.
    Dom ”glömde” lägligt nog att berätta att Hamas använde dom som medvetna platser för att avfyra sina robotar och som vapenförråd.

    JA, sjukhus och till viss del skolor ÄR skyddade enligt internationella konventioner i krig. MEN Israel har vad jag vet inte ratificerat Genevekonventionen (Hamas har det INTE) och även om så vore fallet så förlorar ett sjukhus/skola sitt rättsliga skydd om någon part militariserar området och använder det för militära syften.

  • Inställningen till barn är helt annorlunda i arabvärlden än i Europa.

   Barn ses som en tillgång som antingen gifts bort för pengar, jobbar för föräldrarna eller något annat arrangemang.
   Familjerna är ofta också stora vilket gör att föräldrarna har en mera distanserat förhållande till sin efterkomma.

   Sist men inte minst har vi ju det islamska martyskapet som gör gällande att död i krig för islam leder direkt till himlen.

   Om man tror på detta, blir martyrskap, alltså ett dött barn i dessa sammanhang, en fråga om hjältemod och ära för familjen.

   Vi i väst har ju naturligtvis diametralt motsatta värderingar vilket just påvisar varför mångkulturen aldrig kan fungera.

   Att ha ihjäl sina ungar i kravaller är alltså en perspektivfråga.

 15. Att berätta fakta om vad palestinierna gör mot bl.a. judarna innebär inte att man tar ställning och applåderar allt som den Israeliska staten står för. Men vissa som skriver här tror att fakta om palestiniernas fanatiska hat och våld mot judarna är ett ograverat stöd för judar och Israel. Om jag får välja så känner jag dock mer för att umgås och prata med judarna än med palestinierna. Min erfarenhet är att judar oftast är ärliga och sansade och palestinier ljuger och hatar. Men oavsett mina erfarenheter så bygger jag min kritik mot palestinierna på fakta. Och ni som inte kan förstå skillnaden mellan fakta och galna åsikter är bara patetiska. Fakta är att palestinierna brukar och förbereder massor av våld mot judarna men judarna är betydligt kunnigare och därför blir det fler palestinier som skadas och dödas än antalet judar som skadas eller dödas.
  /CC

 16. Varför vara förvånad över att ”palestinier” gör vad de sedan barnsben blivit lärda att göra? Varför bli förvånad över att israeler inte har den minsta lust att bli avrättade?

  • Hmm. Så när dom återrapporterar vad en ledare för Hamas säger så går dom i sionisternas ledband alltså?
   Jag får inte direkt logiken att falla på plats där.

 17. sverigäävänner älskar israel mer än sitt eget land och hatar muslimer.
  förstår inte hur det går ihop när israel/usa har skapat isis och den folkvandringen som nu pågår in till europa.
  varför bryr ni er mer om det semitiska än om det nordiska?

  • Ja, de är lika mycket PK-idioter som batikhäxorna & co. Patetiskt. Särskilt som Israel skiter fullständigt i dem så länge de är goji.

  • Är det schizofreni som gör att precis allt du bräker ur dig mest liknar feberdrömmar?

   – Sverigevänner över lag älskar inte Israel mer än Sverige.
   – Israel och USA har inte skapar den Islamiska Staten.
   – Israel och USA har inte skapat massinvandringen.
   – Vi bryr oss inte mer om det semitiska folket än oss själva.

   Du verkar vara helt galen. Fullkomligt ur funktion. Är du besatt?

   • Nä, för de sk rebellerna i Syrien har ju fått nada stöd av Israel och USA. Och USA destablliserade ju inte Irak och Libyen. Det var väl Putin och palestinerna så klart, igen…

     • Se där, kommentarena är många och snabba, du håller dock inte med om det jag skriver, det stämmer inte. Min kommentar var dock inte riktad till dig.

     • Jo, det gör jag. USA anföll aldrig Irak, gav inte sunniarmén avsked och lät inte vapnen spridas ut i städer och byar, anföll aldrig Libyen och lät vapnen ifrån Kadaffi gå till de sk rebellerna i Syrien. Och dessa har aldrig fått hjälp, ekonomisk och medicinsk av Israel. Och Folke Bernadotte förtjänade att dö eftersom han stog i vägen för Stor-Israel. Svenneblod är bara goj-blod ändå. Håller med om allt!

    • Jag ser inte den skog du pekar på, det är korrekt. Men det beror inte på skymmande träd. Din påstådda skog finns helt enkelt inte.

     • SYRIEN. När terrorister i den syriska huvudstaden Damaskus nyligen kapitulerade lämnade de även över vapen till den syriska armén. Nu har det avslöjats att en stor del av terroristernas vapenarsenal är tillverkad i Israel och har använts för att attackera civila.

      Nyligen lämnade terrorister som hållit stånd i stadsdelarna Babila, Yelda och Beit Sahem i den syriska huvudstaden Damaskus över sina vapen till syriska regeringsstyrkor. Då upptäcktes att en stor del av dessa vapen har sitt ursprung i Israel. Det ska bland annat ha rört sig om maskingevär, krypskyttegevär, raketgevär, bomber och minor.

      Sputnik News citerar en reporter från Syrian Arab News Agency (SANA) som bekräftar att vissa av dessa vapen dessutom nyligen använts i attacker mot civila, likväl som mot militära anläggningar i den syriska huvudstaden.

     • Nej det har inte avslöjats att en stor del av de islamistiska terroristernas vapenarsenal är tillverkad i Israel, det är något du hittar på.

      De flesta vapen som de islamistiska terroristerna använder är tillverkade i Sovjetunionen och Ryssland. Det betyder dock inte att Sovjetunionen eller Ryssland är ansvariga för islamisternas terror.

      De enda som är ansvariga för islamisternas terror är islamisterna.

     • UTRIKES. Syriska armén har hittat vapen gjorda i Israel i en övergiven IS-gömma. Fyndet är det senaste i en lång rad indicier som bevisar den judiska statens stöd till islamistiska terrorister i Syrien.

      Syrisk media har i dagarna avslöjat att vapen, bland annat missiler och granater, gjorda i Israel har hittats i en övergiven IS-gömma i östra Syrien. Den syriska armén, som var de som fann vapengömman, har tidigare funnit bland annat Israel-märkta landminor, kommunikationsutrustning, pansarfordon och olika giftiga ämnen i terroristgömmor.

      Vapenfynden är ytterligare ett bevis på Israels nedtystade roll i grannlandets inbördeskrig, som rasat sedan 2011 och som främst utkämpats av gulfstats-, Israel- och väststödda islamistiska ”rebeller” och den syriska regeringen. Bland annat har den judiska statens förre försvarsminister Moshe Ya’alon råkat erkänna att de har direktkommunikation med IS. Israel har dessutom upprepade gånger attackerat styrkor i Syrien som strider mot terrorister, däribland den libanesiska shiamilisen Hizbollah.

     • Ja precis, israelerna och amerikanerna är mycket givmilda folk. Därför kan de liksom inte hjälpa att de bara måste ge islamisterna lite av varje. De är faktiskt helt enkelt för goda, typ.

     • Men kan detta vara sant! Jag trodde Israel stod på Västerlandets sida i kampen mot islamisterna? vad näst, ska du berätta för mig att USA och kungahuset Saud är bästisar…

   • Israel och USA har inte skapat ISIS ? Obama själv har ju till och med medgett att US ligger bakom.

    USA´s och Israels krig skapar strömmar av flyktingar och lycksökare till Europa.

    Vilket är det semitiska folket du avser ? Jag har ju redan förstått att du i alla fall inte menar de palestinska semiterna.

   • Jag hatar inte heller muslimer jag vill bara att vi skall bo åtskilda.
    Dom i sina länder och vi i vårt. Lika barn leker bevisligen bäst.

 18. Hur ska vi få ihop detta land när det är så mycket tvist om vad den ene eller andre tycker i olika ämnen? Sverigevänner trodde jag var sådana som hade högt i tak, men jag får nog ändra min uppfattning om er.

   • Vi ska sluta med att vara så flata och istället stå upp för svenska värderingar. Ta striden med dem som förstör vårt land så blir vi starkare tillsammans.

     • Jämlikhet på riktigt, som min mormorsmor slogs för, rösträtt och senare skilsmässa, abort, allt som de radikala har förstört genom sitt trams.

     • Majoriteten av kvinnor röstar på partier som vill massimportera mer invandrare till Sverige. Majoriteten av män gör det inte. Med den vetskapen, tycker du inte det vore bättre att dra in kvinnornas rösträtt? Eller är kvinnlig rösträtt viktigare än det Svenska folkets överlevnad?

      Bytte spår lite grann på diskussionen här, men det är inte intressant frågeställning, i synnerhet när någon känner sig riktigt from över kvinnlig rösträtt.

      Vidare, menar du att skilsmässa och abort är bra saker som radikaler förstört på något sätt, eller tvärtom?

     • Jag ser när nysvenskar blir assimilerade och med dem så har vi en gemensam grund att bygga på. Det är inte bara midsommar och sill som förenar oss men är du svensk så är du stolt över det. Det är lika mycket en känsla av samhörighet och vore jag en poet skulle jag vara bättre att uttrycka detta.

     • Var i ligger värdet att assimilera folk från t ex Somalia i Sverige?

      Jag ser enbart ett negativt värde i detta, även om det är världen snällaste somalier, som gör sitt bästa för att låtsas vara Svensk.

     • Ser inte, vill inte, vad vill du då min vän? Önskar du något så kläm fram det.

     • Jag önskar, att fredligt men bestämt, få avlägsna alla människor som invaderat Sverige, som inte hör hemma här. Skälet till detta är att Svenskarna har bara ett land, och jag önskar mina och alla andra Svenskars barn, framtida barnbarn och på dem kommande generationer få ärva ett eget land, sin plats på jorden.

     • Se till att ändra den mångkulturella lagstiftningen och gå ur EU samarbetet så blir det nog bra.

  • Det verkar vara väldigt varierande åsikter här från dag till dag dessutom.
   Många verkar inte riktigt veta vilken fot de skall stå på, eller rättare sagt vilken propaganda som verkar mest eller minst trolig.
   Samnytt I sig dock verkar I princip alltid rapportera till Israels favör.

 19. OK,som flera av de som för några dagar sedan skrev här och ojjade sig…
  Det VAR/ÄR såå synd om dessa palestinier..o.s.v…
  Jag var en av dom som försvarade Israel´s rätt att försvara sin gräns.
  Återigen fick jag rätt…t.o.m hamas erkänner nu att det VAR..deras ”grabbar”…

  och då kanske slaskpressen ställer den fråga dom BORDE gjort..när dom
  tyckte såå synd om en 8 månaders flicka..som fick för mycket tårgas i sig…
  VAD i hela helvetee gjorde HON där ..??.,..bland dessa terrorister !!

  • Ja det är inte direkt lätt att föra ett civiliserat krig (oxymoron, jag vet) när motparten använder ”dirty tricks” som levande sköldar för att misskreditera dig inför dom nyttiga idioterna inom den västerländska pressen.

   Det är ju inte direkt första gången och knappast sista heller som Hamas i skydd av kvinnor/barn/sjuka/handikappade döljer ”väpnade kombattanter” som det kallas på militärjargong.

   • Ja den var bra…;)…den hoppas jag fler ser nu !
    Slutsnackat !!

    hahahahha…rekommenderas ala Sudden Death !!

 20. Denna terrororganisation Hamas / Palestina får det allra största biståndet som Sverige delar ut 1;5 miljarder kr och Margot Wallström hann knappt få sin statsrådstitel förrän hon lät Sverige erkänna denna terroristorganisation. Bra att S stöder brottslighet även utomlands för här hemma har de lyckats bra med det.

 21. Tycker vidare att det är nästan lustigt..när ni dyker upp…som ett brev på posten
  så fort det handlar om Israel mm.
  Ser att några kör på det om Sverigevänner…den ena konspirations-teorin
  efter den andra dyker upp…s.k bevis…

  värst var nog den exakta lista med datum
  och platser där judar genom århundraden blivit utslängda…??…
  Måste vara en jäkla sammanhållning..inom bokföringen..som bokfört denna lista
  genom 1500 år…ett hemligt sällskap kanske..??..som vigt HELA sitt och släkt
  samt familj i 20 generationer…att sammanföra detta bevis så vi 2018..
  ska få se riktiga bevis på hur hemska dessa Judar enligt er är..

  Hur vore det om NI la all den tid ni svamlar om Judar hit o dit….
  att gå ut på gator och torg och proklamerar där i stället…??…

  • Judar, kristna, greker, romare m.fl fanns långt innan islam kom.
   Allt beror på hur långt tillbaka man går. Islam startade i nuvarande Saudiarabien och har sen brett ut sig via blodig invasion.
   De kristna kopterna fanns i Egypten innan islam kom. De är nästan utrotade idag.

  • Trist att du inte vet fakta. Det är naturligt att ett land som vinner krig tar territorium. Speciellt när landet vunnit krig efter att försvarat sig mot angrepp. Faktum är att isreal har lämnat tillbaka större delen av grannländerna de vann vid krigen, de har behållit en liten del för att ha som buffertzon vid nya angrepp. Jag tycker Isreal har varit ganska generösa med hur mycket land de lämnat tillbaka till sina grannländer som startade krigen.

   • Enligt Toran fick patriarken Abraham ett heligt löfte av sin Gud Jahve: ”Åt dina ättlingar ger jag detta land, ända från Egyptens flod till den stora floden, Eufrat” (1 Mos. 15:18). Redan här, för cirka 4000 år sedan, grundas alltså myten om det anspråk på ett landområde i Mellanöstern som än idag är föremål för konflikter och krig. Det var ju inte så att det här var ett obebott land som Gud lovade bort, här levde ett stort antal folk sedan lång tid med sina kulturer. Var inte detta ett problem? Inte för Abrahams Gud, som lite längre fram i Toran deklarerar: ”När Herren, din Gud, för dig in i det land du kommer till och tar i besittning driver han undan många folk för dig … sju folk som är större och mäktigare än du. När … du besegrar dem skall du viga dem åt förintelse” (5 Mos.7:1, 2).

    Ser man på: förintelse var alltså ett etablerat begrepp och en godtagbar metod att lösa problem med – så länge det drabbade hebréernas fiender. Och i Torans fortsättning Neviim beskrivs utförligt hur de olika folken i det utlovade landet anfölls och förintades. För att det inte skulle råda några tvivel om omfattningen av förintelsen förtydligar skribenten resultatet: ”Allt byte i dessa städer och all boskap behöll israeliterna. Människorna högg de ner tills de utrotat alla. De lät ingen förbli vid liv” (Jos. 11:14). Hebréerna såg nogsamt till att det inte fanns några ”överlevare” som kunde åka runt och berätta om hemskheterna.

    • Nä, varför ta överlevande? Skulle Josua & co kommit med en gåva till de som bodde där och hoppas på att de skulle flytta?

     • dom pratade om vem som va där först.
      detta är judarnas egna skrifter.
      varför ska då inga nu få anfalla om man enligt dig fick det då bara man hade den rätta läran?

     • Det planeras för fullt med den biten, even as we speak.
      Att arméer har invaderat över hela jorden i alla tider kan väl inte vara något du kan förneka?

     • inte förnekar jag det.
      jag vill att alla ska få ha rätt till sitt.
      men du kanske tycker krig är bra?

     • Svensken har levt för länge med fred och förstår inte hur andra folk kan vara så krigiska. Jag är för diplomati så långt det går att genomföra.

   • Israel ockuperades av osmanska riket, under ca 400 år men i Jerusalem bodde alltid judar som var i majoriteten.
    Araberna var aldrig där, de började ta sig dit efter 1920. Det fanns aldrig något ”palestina” eller ”palestinier”

    • Early History of Jerusalem
     Scholars believe the first human settlements in Jerusalem took place during the Early Bronze Age—somewhere around 3500 B.C.
     Phoenician city-states began to take form c. 3200 B.C and were firmly established by c. 2750 B.C Phoenicia thrived as a maritime trader and manufacturing center from c. 1500-332 B.C and was highly regarded for their skill in ship-building, glass-making, the production of dyes, and an impressive level of skill in the manufacture of luxury and common goods.
     Canaan was the name of a large and prosperous ancient country (at times independent, at others a tributary to Egypt) located in present-day Lebanon, Syria, Jordan and Israel and was also known as Phoenicia.
     1250 BC – 1200 BC
     Destruction of many Canaanite towns hints at a probable invasion of the Israelites into Canaan
     1200 BC – 1100 BC
     Hebrew tribes settle Canaan.

   • Ifrågasätter du den datan om hur territoriet utvcklats i den geografiska regionen ? Detta är alltså ingenting som är svårt att kontrollera.

    Sen enligt en Geneve konvention (kommer inte ihåg vilken) som faställdes strax efter Andra världskriget slut så ’kan’ du alltså inte vinna territorium från en annan nation genom krig. Dvs du kan inte vinna mark genom krig och du kan ej heller förlora mark geniom att förlora kriget. All mark som tas genom krigande insats ÄR ockuperat territorium.

 22. Den så kallade ”Sverigevänliga” rörelsen innehåller alltså element som försvarar allsköns araber och muslimer.Försvarar MENA.Dessa element dyker alltid upp som ädla riddare när Israel och det påhittade landet ”Palestina” är i konflikt.Det slår aldrig fel och är häpnadsväckande.Är det israeler och judar som gruppvåldtar och terrormördar oss på Europas gator?Är det israeler som ockuperar och våldför sig på våra europeeiska länder?Vi har egna problem att lösa och strida mot och det är mot koranen och islam.Tydligen får vi se upp med fienden mitt ibland oss också.De som hellre ser ett muslimskt Europa och Sverige än något annat.

  • Jag fattar inte det heller.

   Om Israel var ett land som næstintill uteslutande levade på bidrag och inte satsade på sin egen framtid via utbildning och næringsliv, men istællet hyllade sjælvmordsbarn, ja då skulde nog de flesta – jag inklusiva – kunna kritisera Israel.

   Så vari består problemet att kritisera Palæstinenserna før præcis detta beteendet?

   Hur ska de skapa sig en framtid om de satsar envist på destruktion?

  • Vad jag LÄST..inte vad som många här tvärsäkert..”vet”..så var väl Jesus
   kristendomens begynnelse…och blev rätt illa åtgången i Jerusalem..
   inte faan var det några araber och muslimer där då inte…
   men jag kan ha fel..och OM dom då var där..då…
   varför slogs dom inte sig blodiga och försvarade staden…??…
   som desa såå förhatliga kristna och Judar gjorde…

   • Enligt Toran fick patriarken Abraham ett heligt löfte av sin Gud Jahve: ”Åt dina ättlingar ger jag detta land, ända från Egyptens flod till den stora floden, Eufrat” (1 Mos. 15:18). Redan här, för cirka 4000 år sedan, grundas alltså myten om det anspråk på ett landområde i Mellanöstern som än idag är föremål för konflikter och krig. Det var ju inte så att det här var ett obebott land som Gud lovade bort, här levde ett stort antal folk sedan lång tid med sina kulturer. Var inte detta ett problem? Inte för Abrahams Gud, som lite längre fram i Toran deklarerar: ”När Herren, din Gud, för dig in i det land du kommer till och tar i besittning driver han undan många folk för dig … sju folk som är större och mäktigare än du. När … du besegrar dem skall du viga dem åt förintelse” (5 Mos.7:1, 2).

    Ser man på: förintelse var alltså ett etablerat begrepp och en godtagbar metod att lösa problem med – så länge det drabbade hebréernas fiender. Och i Torans fortsättning Neviim beskrivs utförligt hur de olika folken i det utlovade landet anfölls och förintades. För att det inte skulle råda några tvivel om omfattningen av förintelsen förtydligar skribenten resultatet: ”Allt byte i dessa städer och all boskap behöll israeliterna. Människorna högg de ner tills de utrotat alla. De lät ingen förbli vid liv” (Jos. 11:14). Hebréerna såg nogsamt till att det inte fanns några ”överlevare” som kunde åka runt och berätta om hemskheterna.

    • Gräsligt naturligtvis men viktigast är hur texterna omsätts i realiteten här och nu. Israel pratar till skillnad från araberna och iran inte om förintelse av den andre. Israel har också varit klart mer tillmötesgående för en tvåstatslösning.

     • dom behöver ej prata om det alla vet va som står i talmud,Toran och vad kalergi skrev.
      jag vill bara ha fred

     • Jo men bara för att det står som det står där innebär ju inte att de tänker följa det exemplet? Israel skulle ha kunnat utrota palestinierna flera ggr om men har inte gjort det.

      Texterna som i gamla testamentet ter sig som en historieskildring dvs där och då var gräsliga saker tillåtna men det betyder inte nödvändigtvis att det är så idag.

      Jag försvarar dock inte religionen som sådan. Som Dawkins ungefärligen uttryckte det: Gud i Gamla Testamentet är en skitstövel och stolt över det.

  • Det är banksters i Tel Aviv, London och New York som våldtar hela västvärlden innevånares ekonomi.

  • Med all respekt, m en jag tror du missuppfattar det(?) För jag är en sådan person du beskriver, men det handlar för min del inte om att försvara islam, Palestina eller arabländer, utan min ståndpunkt är att se sanningen för den det är, och det är att sionismen håller på att nedmontera våra västländska länder med kultur, värderingar, nationalism, skola/universitet, ekonomi, msm, kärnfamiljen, kristendom och svenska kyrkan. Istället får vi EU, hbtq/gay-rörelser, feminism, kommunism, censur, invandring, islam, vänstervurmande vänsterpolitik oavsett regeringar etc.
   Det ni väljer att titta på och fokusera på är endast effekterna, invandringen tex, men inte VEM som gör det, eller varför det sker.
   Vi är nog lika mycket emot islam och invandring som ni, men med den skillnaden att vi insett och fått det bevisat för oss att inget av detta är en slump, utan noga orkestrerat av en sionistiska agenda med dess lobbygrupper, bankeliten och andra elitgrupper som för enkelhetens skull oftast kallas för NWO. Israel(inte folket) och sionismen, inte minst i usa och i europa är högst skyldiga till detta. Därför protesterar vi mot israel, om inget annat så för att deras geopolitiska agenda ger efterskalv och effekter här i Europa som vi nu ser i form av flyktingströmmar som sänker oss. Jag skulle tro att de flesta av oss här egentligen inte ser på saker så olika, att vi är för Europa och för Sverige, eller? Så bara för att vi kritiserar Israels politik, betyder inte för den skull att vi automatiskt måste vara för muslimer eller invandring. Man måste inte välja mellan två onda ting. Det gäller även för er. Skydda inte fienden och välj Sverige och Europa istället.

 23. Det är tråkigt att se att så många som kommenterar artiklar om Israel är Isreal- och judehatare. MSM har tydligen till viss del rätt att detta är en hatsajt. Isreal var en laglig gåva från UK till judar, Isreal har aldrig anfallit något grannland utan endast svarat/försvarat sig mot angrepp från muslimska länder. För mig är det en gåta att någon kan hata Isreal eller judar, naturligtvis med undantag för muslimer som hatar judar pga muslimers konstiga teologi och statsskick.

  • jag ska nog ta och ringa till Putin och fråga om han inte kan skriva på ett dokument som ger mig rätten till Australien.
   att det bor andra där det struntar jag i för Putin har lovat att hjälpa mig.

   • Suck, Ryssland har aldrig ägt Australien och kan inte skänka bort det. Enligt ditt resonemang skulle Alaska återigen tillhöra Ryssland, Ryssland sålde Alaska till USA. Likadant enligt ditt resonemang så ska Rugen och Stralsund tillhöra Sverige, sverige sålde det landet till Tyskland. Du vet inte vad du snackar om. Israel är ett suveränt land som huvudsakligen bebos av judar, de som har ett Isrealiskt pass är ägare av landet. Det påhittade landet palestina däremot, de styrs av terrorister, det är inte ett riktigt land. Palestina är mer påhittat än till och med kurdistan.

    • suck det gjorde aldrig khazarena heller.
     Enligt Toran fick patriarken Abraham ett heligt löfte av sin Gud Jahve: ”Åt dina ättlingar ger jag detta land, ända från Egyptens flod till den stora floden, Eufrat” (1 Mos. 15:18). Redan här, för cirka 4000 år sedan, grundas alltså myten om det anspråk på ett landområde i Mellanöstern som än idag är föremål för konflikter och krig. Det var ju inte så att det här var ett obebott land som Gud lovade bort, här levde ett stort antal folk sedan lång tid med sina kulturer. Var inte detta ett problem? Inte för Abrahams Gud, som lite längre fram i Toran deklarerar: ”När Herren, din Gud, för dig in i det land du kommer till och tar i besittning driver han undan många folk för dig … sju folk som är större och mäktigare än du. När … du besegrar dem skall du viga dem åt förintelse” (5 Mos.7:1, 2).

     Ser man på: förintelse var alltså ett etablerat begrepp och en godtagbar metod att lösa problem med – så länge det drabbade hebréernas fiender. Och i Torans fortsättning Neviim beskrivs utförligt hur de olika folken i det utlovade landet anfölls och förintades. För att det inte skulle råda några tvivel om omfattningen av förintelsen förtydligar skribenten resultatet: ”Allt byte i dessa städer och all boskap behöll israeliterna. Människorna högg de ner tills de utrotat alla. De lät ingen förbli vid liv” (Jos. 11:14). Hebréerna såg nogsamt till att det inte fanns några ”överlevare” som kunde åka runt och berätta om hemskheterna.

     • Precis som du skriver. Land byter alltid ägare Så har det alltid varit och kommer alltid atr förbli. Isreal äger det landet de har makten över. Det sk palestina har ingen rätt till marken. Den marken Israel består av var huvudsakligen en gåva från UK, i övrigt erövrat territorium när de försvarade sig framgångsrikt mot attacker från muslimska länder. Så här är vi överens, marken tillhör israel.

     • en gåva från några?
      om jag ger bort ditt hus till någon annan skulle du då vända rumpan till för att bara ta emot.
      precis som våra politiker nu ger bort vårt land?

     • Du kan inte ge bort mitt hus för du äger inte det. UK ägde landområdet som nu är Israel och hade all rätt att skänka bort det. Om inte muslimerna inom landområdet accepterar det har de 2 val. Kämpa eller flytta. De förlorade kampen och rätten att stanna kvar. Så Isreal har rätt till sina landonråden. Tycker du också att sverige ska återlämna skåne till Danmark?

     • Det är inte svar på frågan. Om du tycker att det sk palestina har rätt till Israel eller delar av Isreal, enligt ditt resonemang har Danmark rätt till skåne och halland. Tycker du så? Nej det är inte så världen funkar. För övrigt tycker jag också om tanken på ett enat norden, en nordisk union. Tyvärr skulle aldrig Danmark,Norge, Finland eller Island acceptera nuvarande sverige i en sådan union.

     • Du måste lida av en svår form av amnesi då du skriver samma sak om och om igen.

   • Du borde ringa till Europa och USAs ledare som har sett till att Palestinierna har ækat sin befolkning med faktor 10 sedan 1948.
    Detta göra barn har vi finansierat.på det här sättet skulle Sveriges befolkning vara 70 miljoner idag. Fru wallström och andra är medskyldig till detta folksbrott. Om Israelerna försvinner imorgon, tror du att de slutar med sin lilla befolkningsökning ? Ska vi fortsätta att betala för detta då ? Stackars Putin har det omvända problemet, deras befolkning minskar.

    • Minskad befolkning är inget problem. Det gör befolkningen rikare och är enda miljövänliga alternativet. Tänk om dumskallarna i MP och C kunde fatta det någon gång.

 24. Nåja, en sak kan vi nog alla enas om. De här sandlevande homo sapiens verkar ha svårt med att använda förnuft och resonemang för att komma framåt. Det är jämt ett jävla gapande och dödande.

  Inte konstigt att konflikten står och stampar på exakt samma ställe, decennium efter decennium.

  Och det blir ju inte bättre av att vi svenskar skall göra oss till experter över vilka som har rätten till ytan.
  Men en sak är säker, det går aldrig att kritisera judar efter andra världskriget. De kan göra i princip vad som helst, de har tydligen aldrig fel efter att Hitler gjorde sitt blodbad.

   • Visst men det är konstigt att just Israel får vissa att se rött…??..
    dyker bara upp här och provocerar…aldrig annars har dessa några konkreta förslag mm…kanske inte har det som behövs att konversera normalt…??… ;),,

    • Det är definitivt ett fenomen, att ett gäddstim verkar ligga och lura i vassen och så fort det ges en chans att diskutera Israel och judar och Palestina så dyker de upp som en trupp!

     • Du har framfört samma sak ett flertal gånger i olika tappningar. Budskapet har gått fram.

     • ok…var väl slutstöten med skatten som fick slut på det mesta…men köper din åsikt..den här gången..;)..

     • -så hur många inlägg är OK?
      -Är detta din gräns eller är det en regel för alla moderatorer?
      -Vilka är moderatorernas regler och finns dessa att läsa?

     • Det är samma regler som tidigare på Avpixlat. Varför reglerna inte finns att läsa på Samhällsnytt får du fråga redaktionen om.
      Alla moderatorer jobbar enligt samma riktlinjer.
      Svårt att säga exakt hur många inlägg, det beror lite på omständigheterna. Men när det blir långa diskussioner som spårar ur och inte leder någon vart kan man säga att gränsen är nådd.

     • all fakta på denna sida är ju så ensidig.
      ni vill ju bara ta del av Talmuds sida.
      själv förkastar jag allt utom det nordiska men jag varken hatar eller vill ta död på andra för det.

 25. Inom public service och övriga PK-media framstår Israel som boven i dramat och palestinska terrorister som offren. Märklig inställning.

 26. Judendomen är ingen missionerande religion som islam och kristendomen. Det finns uppskattningsvis mindre än 15 miljoner judar och 1.8 miljarder muslimer i världen.
  Det är inte judar som tränger sig in i andra länder och kräver synagogor och koshermat samt kräver att andra ska bära kippa.
  Judar har funnits i Sverige i flera hundra år. Jiddisch är ett officiellt minoritetsspråk.

  • Kort sagt, vi märker inte ens av judar i Sverige, än mindre orsakar de våld och kaos.. Detsamma kan man verjkligen inte säga om muslimer i Sverige.

  • Problemet är inte att det finns nationalistiska judiska bönder, skomakare, läkare, lärare osv nere i Israel. Jag tror inte det finns någon som tycker illa om det. Problemet är den internationella sionistiska lobbyn som konstant lobbar för att starta krig vilket får oehörda konsekvenser runt om i världen, inte minst här i Europa.

    • Världen har rätt tiill att konsekvent vägra att vara tacksam för, eller tvingas att välja mellan pest eller kolera.

     • Om det ändå vore så. Jag har länge undrat hur Afrikas länder fortfarande har sina problem trots alla u-landsbidrag.
      Det kanske är sionistiska lobbyn där också eller vad tror du?

     • Nu förstog jag faktiskt inte hur du menade. Du menade på att du inte gillar killary, så långt är jag med dig. Jag sa att både Trump och Hillary har visat sig vara krigshetsare, något som på intet vis gynnar Europa. Vad har det med Afrika att göra?

     • Nu var det dina tidigare kommentarer som jag hänvisade till.
      Vad jag menade mellan raderna var givetvis att Trump är ett bättre alternativ i den bemärkelsen. Du tror väl ändå inte att Trump vill starta krig?

     • Men så svara på den kommentaren du hänvisar till då och inte en annan. Jag tänker inte slösa min tid på att läsa mellan dina jävla rader. Troll.

     • Hoppsan, värst vad det blev dålig stämning helt plötsligt kanske dags för dig att inta ny medicin.

     • Om moderaterna och sossarna vildar en samlingsregering får vi både pest och kolera. 2in1.

     • Det som sågs som en absolut omöjlighet för 20 år sedan kan nu bli en skrämmande verklighet M <3 S ! Personligen hoppas jag innerligt att dom verkligen gör det. Det är förmodligen det enda som kan få alla korkade svenskar att fatta att den representativa parlamentariska demokratin är i själva verket tyranni där folket inte har någonting att säga till om.

 27. Före detta israeliska ministern Shulamit Aloni förklarar på en minut hur Israels utrikespolicy fungerar.

  ”Antisemitism, it´s a trick, we allways use it”.

  När någon kritiserar Israels utrikespolitik eller hur vi behandlar palestinierna drar vi alltid upp förintelsen förklarar den israeliska ministern med ett iskallt hånleende på sina läppar.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=52&v=D0kWAqZxJVE

  • folk borde va stolta om dom blir kallade antisemiter,det är självförsvar.
   man vet vem man inte får kritisera.

  • Aylet Shaked är också ett spöke som förespråkar total förintelse av palestinierna. Det sägs att hon också leder en trollarmé på nätet som angriper allt som skrivs negativt om Israel. Fan vet om inte de är igång här inne!

   • H,asbara har ökat sin aktivitet otroligt mycket sedan spänningarna i mellanöstern började stiga. Som jag skrev i någon annan tråd, det verkar fanimej som JIDF har börjat att rekrytera på vuxenboenden för en del inlägg är för dumma att ta på allvar.

 28. israel är väl inte så stort typ lika stort som Libanon och den lilla landremsan har de arabiska länderna svårt att erkänna.
  erkänn denna lilla landremsa o gå vidare så blir det fred.

 29. Det var tråkigt att höra om den skadade israelen. Terroristerna bör hjälpas till paradiset så snabbt som möjligt. Känner mig trygg med att Benjamin fixar det.

 30. Dödade och dödade? Det fick ju 72 jungfrur, eller i vart fall vindruvor i himmelriket, för på bilder jag sett hade de stenslungor och dog förmodligen i strid, eller hur? Även Israeler kommer väl till paradiset förresten, eller har jag fel här? Får judar också 72 jungfrur?

  • det är inte ideologier o religioner som fört fram mänskligheten o förändrat världen utan det som har förändrat världen är de vetenskapliga uppfinningarna.
   det är teleskopet, bilen, flyget, kylskåpet,tvättmaskinen,kaffebryggaren, telefonen/smartmobilen, traktorer, solceller, vindkraftverk, kärnkraftverk, mikrovågsugn, likström, Televisionen, surfplattor, Internet det är de vetenskapliga uppfinningarna som fört fram mänskligheten och ej religion.

   • Så sant. Så länge vi kommer ihåg den ekologiska hållbarheten, våra balanserade friheter, vår medmänsklighet, vårt högre medvetande, vilka alla leder till välfärd, så går vi sannolikt i rätt riktning för:

    ”Religiöst lidande är, på en och samma gång, ett uttryck för verkligt lidande och en protest mot verkligt lidande. Religionen är sucken från den förtryckta varelsen, hjärtat i en hjärtlös värld, och själen i själlösa förhållanden. Den är ett opium för folket.

    Avskaffandet av religionen som folkets inbillade lycka krävs för deras verkliga lycka. Att uppmana dem att ge upp sina illusioner om sitt tillstånd är att uppmana dem att ge upp ett tillstånd som kräver illusioner. Kritiken av religionen är därför, likt ett frö, kritiken mot den dal av tårar i vilken religionen utgör glorian.

    Kritiken har plockat bort de inbillade blommorna på kedjan, inte för att människan ska fortsätta att bära den där kedjan utan fantasi eller tröst, men så att hon ska kasta av sig kedjan och plocka den levande blomman.”

    / Karl Marx bidrag ur Till kritiken av den hegelska rättsfilosofin , Introduktion …, s. 1 (1843).

    …även om allt som kan uppfinnas inte smakar jordgubbstårta i händerna på krigshetsare.

    • jag tror att det är oundvikligt att vi kommer bygga The Venus Project. den jag såg upp till och fortfarande gör det är Jaque Fresco som började med The Venus Project och efter hans död så har Venus projektet inte lagts ner utan det fortsätter inspirera människor över hela världen.
     vi kommer slutligen få ett Venus Project värld

    • religioner o politiska ideologier livnär sig på det monetära systemet och för att vi ska kunna få en bättre värld så måste vi avskaffa det monetära systemet som funnits i tusentals år.
     monetära systemet är ett förlegat system som borde avskaffats för länge sen.

  • Judarna får väl 72 Prideposörer – inget ironiskt med detta utan jag vill bara vara trendig och progressiv nu när karnevalen ska dra igång LOL.

  • Ja, så vitt jag känner till är ’jungfrur’ en felaktig transkription av de äldsta, svårtolkade textversionernas ’vindruvor’ (bra att du nämner det) – man skulle vilja se självmördarnas miner när de kommer fram till ’Paradiset’ och får en liten skål med vindruvor (uppäten på en kvart) i stället för den jättelika ’bordell’ de blivit utlovade…

  • Tyvärr är det så att dessa personer gärna tar med sig barn och använder dom som sköldar och försöker med någon slags utpressning. Har dom inga egna barn snor dom gärna någon annans barn.??!
   Nätet är fullt med klipp som visar detta, bara att leta.

 31. Alla som lever i Israel under israelisk/västerländsk Jurisdiktion borde känna sig nöjda med det för ingenstans i mellanöstern finns nåt liknande.

 32. Känns som det där snyftet om gaza som SVT gör om hela tiden är överdrivet. Skadorna är mer eller mindre självförhållnande då Isreal ha velat försvara sin gränser.

 33. 50 av 62 hade kollektivavtal,Stefan Löfven vill med svenska skattemedel se till att de sista 12 kan omfattas av säkrare villor för efterlevande.

 34. SVT skulle beskriva en misshandel av en Israel som att israelen försökte skalla palestiniernas knytnävar.

 35. Det borde vara en självklarhet för varje kristen att se utifrån ett profetiskt perspektivt att landet Israel tillhör det Judiska folket. Israel är ett bibliskt land med markytan 20800km och är ensam omringad av Arabiska länder med flera gången om i sina markytan !!! Psaltaren 129:5-6 Alla som hatar Sion ska skämmas och vika tillbaka. De ska bli som gräs på taken som vissnar innan det rycks upp!!!

 36. Mellan Östern konflikten är svårdefinierbar. Man måste tränga långt ner i historien, ja ända ner till staten Israels födelse.
  Mycket pekar på att araberna blev de stora förlorarna i den processen, vilket troligen är roten till det onda.
  Någon större anledning, trots hårda ansträngningar, till att hålla Georges Sorros folk om ryggen finner jag inte.
  Vi vet att de är de största globallisterna och har sannolikt mer än ett av sina skitiga fingrar med i spelet om Europa.

 37. Inga problem för islam att ockupera andra länder. Islamiska målet är just att ockupera, att sätta alla länder under islam. Det är vad islam gör idag också.. Islam ockuperar bl.a. Sverige. Islam tillåts det av eliterna, genom dess korrupta politiker och partier. Tidigare har islam ockuperat alla länder som idag är islamiska. Muslimer borde ta striden mot islam istället. Islam som med svärdet fångat deras tidigare fäder till det islamiska fängelset. Men muslimer tror att Gud ligger bakom det hela genom Muhammed. Inte lätt att bryta med ”Gud”. Men att politiker och partier låter detta ske är fruktansvärt.

  Och Israel används också av eliterna mot Israel och dess folk. Eliterna är en antikristen och antidemokratisk best med slutmål att ha kontroll över hela mänskligheten. Islam som är en best själv, så ej konstigt att islam användes för detta ondska. Människor skall berövas friheten och slutligen även religionsfriheten. Det gäller alla, det gäller även muslimer. Muslimer som för övrigt aldrig haft religionsfrihet heller, då islam är ju deras fängelse.

 38. Så länge koranen existerar , kommer muslimen att kriga .
  Det blir ALDRIG fred ,!

 39. Så borde muhammedanerna officiellt tacka Israel för fribiljetten till paradiset. Vissa har svårt att få in kunskap i huvudet via ögon och öron, – dessa galningar föredrog att förstå med hett bly. Så är vi olika i förmågan att förstå sakernas tillstånd.
  Ponera att finnarna skulle ha liknande anspråk på Karelen, – eller polackerna på halva Ukraina, etc, ?

LÄMNA ETT SVAR