62 palestinska terrorister och våldsverkare dödade efter attacker mot Israel

Delningar

Tiotusentals palestinier har de senaste dagarna genomfört våldsamma aktioner från Gaza mot Israels gränser. Under attackerna mot de israeliska gränsposteringarna har 62 palestinska våldsverkare dödats, varav 24 identifierats som terrorister av IDF.

En av de utlösande faktorerna till våldet är invigningen av USA:s nya ambassad i Israels huvudstad Jerusalem, något som ogillas från palestinskt håll. Invigningen sammanfaller också med firandet av nationen Israels 70-årsfirande, festligheter som retat upp många Israel-fientliga palestinier.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har i ett uttalande kommenterat händelserna med att den av EU och USA terrorstämplade organisationen Hamas ligger bakom attackerna och att dess mål är att förgöra Israel.

Netanyahu bemöter den internationella kritik som riktats mot Israel med att ”Vi kommer att fortsätta agera beslutsamt för att skydda vår suveränitet och våra medborgare”.

I ett annat uttalande förklarade den israeliske premiärministern att man inte, som antytts, skjutit mot några ”fredliga demonstranter”, utan bara mot regelrätta våldsverkare och terrorister som attackerat gränsen mot Israel.

FN:s säkerhetsråd träffas under tisdagen i ett extrainkallat sammanträde för att diskutera den uppkomna situationen. Det är dock inte sannolikt att rådet kommer att kunna enas om någon gemensam hållning.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

841 KOMMENTARER

 1. När ska jordens befolkning anamma sanningen??? Det där är inte palestinier. Palestinier är zigenare

 2. ”De lärde” må dividera hit och dit hur mycket som helst men faktum kvarstår att den enda medicin som i realiteten hjälper mot dessa muslimska våldsverkare är ett skott i pannan.

  • Mellanöstern är bara ett enda stort problem med våld,terror,islam och dödande men det vill sjuklövern gärna ha i Sverige.

   • Samtidigt är nästan hela resten av världen bättre idag än någonsin tidigare i termer av fred, frihet och välstånd! Lågintensiva gerillakrig i Centralamerika och Centralafrika som mest bara liknar kriminella gängstrider. Spänning, men de facto vapenstillestånd, i Ukrajna. Där det bor muslimer (särskilt arabiska dito) där finns de mest våldsamma samhällena i världen. I Mecka på samma sätt som i förorter över hela Västeuropa.

 3. Läste att flytten av ambassaden har varit bestämt redan från nittiotalet men att amerikanska presidenter hela tiden skjutit upp det.
  Nu när Trump äntligen flyttar ambassaden så blir han genast den onda.

 4. Hamas uttalade moral är enkel.
  Alla israeler även civila är fiendesoldater och ska alltså dödas.
  Alla araber, som dör, är martyrer, och man kan därför utan betänkligheter skicka fram kvinnor och barn mot fiendens eld.
  Det är också rätt att söka skydd bland kvinnor och barn, eftersom de blir martyrer om de blir skadade, när israelerna bekämpar sina fiendesoldater.
  Sådana offer är dessutom användbara i den politiska kampen.
  Vi har nog 100000-tals människor här i Sverige, som delar Hamas uppfattning.

 5. Märkligt vad tyst Wallström har blivit? Vad har hänt? Hon kanske är där och kastar sten hon också Inga fördömanden mot USA

 6. Tjänstgjorde i Gaza 1966. Har därefter besökt stan vid två tillfällen under några timmar som turist. Hade inte Hamas vunnit valet,skulle Gaza blomstrat! En fin kust bl a! Men har man som mål att utrota israel så blir det så! Men ledarna själva har det säkert gott ställt liksom tidigare Arafat! Inte vill de ha fred! Då tappar de sin inkomstbringande position!

  • Israel lämnade Gaza 2005.
   Jag tror, att Israel då drömde om att få bygga storskaliga avsaltningsanläggningar i Gaza tillsammans med människorna där.
   Med vatten kan man göra mycket, men det krävs fantasi (dvs intelligens) för att kunna tänka sådana tankar.
   Jag tror, att det är bristen på intelligens som är orsaken till problemen i Mellanöstern.
   Det problemet har vi importerat i stor skala.

 7. Alla, som VILL veta, vet att Hamas är djupt involverat i det här. T.o.m. SR:s korrespondent på plats säger att det går rykten att Hamas har betalat ungdomar för att trotsa Israels varning att gå för nära stängslet. Det är mycket sämre för folket på alla plan I Gaza än på Västbanken. Tacka Hamas för det.
  En fråga: varför protesterar inte palestinierna på Västbanken på samma sätt som i Gaza? Någon?
  Aftonblaskan rapporterar under dramatiska rubriker: ”de firar mitt i blodbadet”. Menar blaskan att festligheterna i Jerusalem skulle ställas in och Israel skulle ha landssorg för att palestinier i Gaza har löpt amok?

 8. Äntligen världsherravälde twittrade Löfven, då man lyckats mygla in Sverige som icke permanent medlem i säkerhetsrådet.

  Handlade det om politiker man kunde känna förtroende för i Sverige, vore det en ära att Sverige tillåts medverka. Nu känns det bara pinsamt och man hoppas att Sverige inte gör bort sig ännu mer.

 9. Hamas är allt mer isolerat även från arabvärlden samtidigt som Iran pressas. Gazas ekonomi är körd i botten, särskilt efter de senaste dagarnas energisabotage och stängda gränsövergångar. Så Hamas kommer att vrida upp ilskan allt vad det går, det är det enda de har på sin repertoar nu.

 10. Jävla idioter, går man in i en brinnande byggnad så är risken stor att man bränner sig…det fattar vilken fyraåring som helst.
  Men inte påtända islamister som har gett sig fan på att spela Allan vid gränsen.

  • AfS skall marginaliseras för dom hör inte hemma i ett civiliserat land. Nu säger jag inte att dom skall förbjudas utan dom kan få ha sin egen lilla klubb för inbördes beundran. SD gör skillnad för sverige så valet är enkelt.

 11. När pesten bröt ut på medeltiden lärde sig statsborna att låta besökare vänta 40 dagar utanför stadens portar innan de släpptes in. Om de var smittbärare hann sjukdomen då bryta ut, vilket naturligtvis räddade stadens befolkning från onödig massdöd. Karantän kallas det, från franskans ”Quarantaine” (fyrtiotal).

  Konflikten mellan judar och muslimska araber är olöslig, i vilket fall så kan vi i Europa inte göra något åt den. Inte ens S-Margot klarar det. Så vad är lösningen? Svar: -Skadebegränsing. Vi kan åtminstone förhindra att cancern sprids till oss. Det finns ingen anledning att importera miljontals människor som är kulturella smittbärare av tusenåriga olösliga hatkonflikter. Ingen får det bättre. Alla får det sämre. Det finns inget värde av att sänka Europa, bara för att olika semitiska stammar i en öken 1000 mil härifrån hatar varandra.

  Det är hemskt att inse att 1300-talsmänniskan hade större insikt än dagens PK-plankton.

  • På 1300-talet värnade politiker mycket mer pragmatiskt om sina jordliga liv. Dagens PK är däremot totalt förblindat av sin värdegrundsmyt och drömmen om ett fortsatt liv genom döden efter klimatdomedagen. Påbjudet är självspäkelse i form av kompost- och sopsortering och allmän vägran att använda rationella bekvämligheter.

   • Muslimska Brödraskapet får även sina parallellsamhällen och en strid ström av illegala vapen, som det underbemannade Tullverket tvingas släppa in i Sverige.

    Dessutom har man kunnat vara medlem i valfri terrorgrupp i Sverige. Det var först efter Akilov som man började diskutera ett förbud.

  • Vilken fantastisk guldklimp av ”onödig vetande” det där om karantän,tack ska du ha för det (obs EJ ironi)

  • Du gör ju en katastrofal förenkling av det hela, när du likställer det israeliska försvaret av sina gränser, med arabiska terrorister som inget hellre vill än att förinta staten Israel.
   Israel vill å sin sida inget hellre än att leva i fredlig samexistens med sina arabiska grannar, men när den arabiska antisemitismen lever sitt eviga liv, från topp (senast Abbas idiotier) till rot, dvs de stenkastande hatiska arabhoparna, så kommer det aldrig att bli någon fred, och så länge som de så kallade palestinierna bara ägnar sig åt våld, så kommer de heller aldrig att få någon egen stat. Det är helt givet och självklart att Israel aldrig skulle acceptera en stat som inget annat vill än att starta krig så fort de bara skulle ha en möjlighet.
   Du kan alltså inte dra alla över en kam, och likställa Israels försvar med de arabiska terroristerna. Det visar bara på okunskap…

   • Mitt budskap är följande; Europa är till för européer. Punkt slut. Migranter som flyttar till Europa för att bli européer är välkomna i rimligt antal. Migranter som håller sig för goda för att beblanda sig med urbefolkningen och föredrar självvald isolering genom att behålla sin utsprungskultur, generation efter generation, är inte välkomna. Judar och araber som tar med sina olösliga konflikter till Europa är en katastrof. Det räcker att Mena är en krutdurk.

    Judar och araber får lösa sina egna problem. Jag tar inte ställning för någon av dem. Jag vill inte ha med dem att göra överhuvudtaget och vill inte att någon av dem skall ha någon som helst påverkan på vårt samhälle.

    • Den judiska religionen är starkt förknippad med den kristna, och judarna har haft mycket stor betydelse för både affärsverksamhet och kulturell verksamhet i Europa, men även i övriga delen av världen. Det finns många kompositörer och musiker som har judisk bakgrund, så för den västerländska kulturella utvecklingen har de betytt mycket. Judar är och har varit starkt involverade i den västerländska kulturella och ekonomiska utvecklingen. Den kristna och den judiska världen hör ihop sedan årtusenden.

     • Nej. Den judiska kulturen är en MENA-kultur och har inget med väst att göra öht. Judarna har levt i sin egna självvalda isolering i tusentals år. Bara för att judarna, till skillnad från muslimerna, inte är inavlade och accepterar den vetenskapliga metoden så gör det dem inte till västerlänningar. Israel är världens mest rasistiska land och deras kultur är lika frånstötande som muslimernas, fast på ett annat sätt. Att Spielberg gjort ET betyder inte mycket i sammanhanget.

      Det där med att den judiska religionen skulle vara förknippad med kristendomen är ju bara båg. Kristendomen är en rent italiensk skapelse som tog fart under Konstantin. Det gamla testamentet är bara medskickat.

     • Du har visst en del att lära… Jag finner det inte mer mödan värt att förklara saker för dig, för du vägrar ju förstå sammanhangen.

     • Även digerdöden är stark förknippad med Europa. Jo, tack, jag ser den att den sionistiska agendan med sin bankkartell och lobbyverksamhet slår väl ut i hela Europa, Sverige inte minst. Tack så hemskt jävla mycket för all den skit vi nu fått av dem.

     • Du pratar som en sann antisemit och jag tror att N*rdfr*nts hemsida passar dig bättre.

     • Åh nej, lilla rara du! Försök att ta diskussionen istället för att komma med idiotiska påståenden som inte har med saken att göra. Jag är ingen antisemit, jag har faktiskt en hel del amerikanska vänner som är judar. Lär dig att skilja på hat och på kritik, samt på folk och ett lands politik. Så gå tillbaka och svara på var jag har fel i mitt påstående istället för att spela Farbror Melker.

   • Jag kände hur mungiporna först började att darra och dra sig uppåt för att nästa sekund bryta ut i ett sort asgarv. Geee, tack för det komiska inslaget, det var längesedan jag skrattade så mycket åt något jag läst på Samnytt. Tack för denna meningen, den gjorde min dag …”Israel vill å sin sida inget hellre än att leva i fredlig samexistens med sina arabiska grannar” …-Hahahahahaha, det är bara så roligt skrivet av dig 😉 …”leva i samexistens” hihi …vi skall bara först bomba er samman. De har med Proxy invaderat flera grannländer redan och håller just nu på med att även ge sig på Iran, men ”de vill INGET HELLRE än leva i fredlig samexistens med sina arabiska grannar” Hahahaha fortfarande lika kul. Denna kommer jag berätta för polarna på jobbet. It will make there day, too. Fan jag borde bjuda dig på en öl eller nått, känns som jag borde tacka dig för detta på nått sätt. Skål kompis!! Hihi …”samexistens” hahahaha

 12. Det finns 14 miljoner judar i världen varav 6 miljoner bor i det pyttelilla landet Israel. Hur många araber finns det och hur många länder har de inte till sitt förfogande? Jag fattar inte konflikten, riktigt! Kan inte judarna bara få ha sitt lilla Israel? Tillräckligt med plats för alla muslimer finns det ju på planeten ändå.

  • Med ditt tänkande, kan ju svenskar då också tvingas bort från Sverige och ge plats till nyanlända. Finns ju gott om kristna länder att flytta till!

     • Nej, inte alls. Jag var inte ens född när Israel blev till 1948. Jag kan inte uttala mig om det var bra eller dåligt. Men jag har hört om den där Gaza-remsan och oavbrutna konflikter där sedan jag kunde stå på två ben. Så jag försöker att se på det med ett barnperspektiv. ”Varför kan dom inte få plats allihopa, det finns ju gott om plats?!”.

     • Handlar inte om plats, handlar om tron om exeptionism. Där en grupp ser sig mer värda än andra.

     • Den tron är kännetecknande för alla religiösa rättrogna. Religion handlar till sin natur om att skilja ut ”vi och dom”, ”goda och onda”, ”gudaktiga och syndare”. Inom islam är detta extremt fundamentalt.

     • Vad tänker du göra åt problemet, att islamister anser sig mer värda än andra människor?

     • Inga har mördat så många människor som vänsterfolket, bara för att de haft en egen uppfattning.

      Att mörda andra är en dålig människosyn.

     • Islam har mördat flest människor men det är ju under en längre period…jag lästa någonstans att minst 270 miljoner människor har dött ”under svärdet” i islams namn.

    • Hur tänkte du där? Så för att Marina har helt rätt i sin kommentar, men inte passar din tvångsmatade världsbild, så skall hon flytta till ett muslimskt land? Tror hon är långt bättre för Sverige än vad en så dåligt påläst person som du är, som inte ens fattar vem som förstör Sverige, långt mindre varför.

  • The Greater Israel då? Eller det faktum att de stulit 95% av palestiniernas land …och fortsätter att ta land?

   • Jag går som sagt inte in i detaljfrågor här. Jag bara konstaterar att det finns tillräckligt med land åt alla och att det är ofattbart att två folkgrupper under 70 år inte lyckats samsas om en yta som inte är större än ett grönsaksland i jämförelse!

    • Visst, det har du rätt i, en fredsuppgörelse mellan dessa folk där båda fick mark att bo på o leva vore det bästa, oavsett vem som tagit vad från vem.

 13. Dom beter sig som terrorister, eldar bildäck o kastar skit mot militär, skyll er själva muslimer. Fy fan vilken miljöförstörning, tänker dom inte på klimatet?

   • Möjligt. Men du tycker inte att ”58 terrorister” är vinklat?

    Vanligtvis använder terrorister INTE sten slangbellor och brinnande bildäck, eller hur?

    Det gör däremot ligisterna i förorten, men vi skjuter dom inte.

    • Håller med om att ”58 terrorister” är vinklat absolut.

     Sedan kan även primitiva vapen orsaka ordentlig skada om de träffar rätt.

  • Fria tider har i tidigare artiklar klart visat att de är Israel- och judefientliga. Det är bara att gå igenom deras artiklar, mönstret syns tydligt.

    • Inte så. Samnytt rapporterar sakligt. Det är alltid palestina eller grannländer som attackerar Isreal. Israel bara försvarar sig. Palestinierna använder kvinnor och barn som sköldar, bara för att skapa rubriker och vända opinionen mot Israel.

 14. Bra Israel att ni försvarar er mot de mörka Muslimska krafterna.
  IS verige är det svängdörrar för MENA-terroristerna.

 15. Terroristerna hade kvinnor o barn som ”sköld” eller skall man säga rubrikgeneratorer alltså skadas en kvinna eller ett barn så blir det stora feta rubriker om barnamord kvinnomord. Terroristerna blev förvarnade om riskerna men läskunnigheten va tydligen begränsad. Wallström gråter krokodiltårar o kanske lovar mer bistånd till palestinska terrorister.

  • Ja han pratade om att utvisa de som Säpo anser vara islamister. Hets mot folkgrupp enligt YouTube. Är islamister en folkgrupp? Och är det fel att föra en hård linje mot dom? Hets mot terrorister. Jösses.

 16. Hamas är fega som hetsar vanligt folk, inkl. barn att bryta mot gränsdragningar utan tillstånd.
  De har hela tiden blivit varnade.
  Israel är inte lika naiv och dum som omvärlden och försvarar med all rätt sina
  gränser.
  Det fula med hamas är att intrånget är en krigsförklaring utan en formell sådan.

 17. ”58 terrorister”?!
  Samnytt har precis som Trump visat sitt fula tryne när det gäller deras radikala stöd för sionism och dess terror brott. 58 civila utan vapen inkl barn och kvinnor blev dödade igår, mer än 2500 skadade därav många allvarligt under protesterna.
  Att sen Mats Dagerlind och Samnytt kallar dom för ”terroister” är inte bara smaklöst och omoraliskt utan också stödjande till terrorism/brott.

  Hade vilket annat land gjort vad Israel gjorde igår, hade vi haft sanktioner färdiga, snack om regim ändring och Nato/USA halvvägs påväg för en invasion. Men så fort det är Israel som begår omänskliga brott, så är alla tysta… Dom ju ”guds” utvalda baaaaarn!
  Fyfan, hela SD och Sveriges så kallade ”opposition” är inget annat än kontrollerad fake oppoisition som är direkt styrda av samma kriminella entiteter som skapat Sveriges nuvarande problem!

  Det enda hoppet är Ryssland, Iran och dess allierade. Dom sista krafterna i världen kvar som kan bekämpa internationell sionism!

    • Svara på min fråga istället,Varför tar man med sig ett barn när man ska kasta sten på militärer.Har du sett filmerna när det ser ut som de ”spelar in scener”

     • 58 döda och 2500 skadade är inga scene. Barn för väl också demonstrera för sin frihet som stals från dom?
      Israelisk militär är samma värde som Isis!

     • DET ÄR deras eget fel !
      Dom VET att om dom stormar Israel så händer det här.

     • Så när svenskar kommer i snar framtid demonstrera mot Sveriges kriminella etablissemang. Om polisen/militären öppnar eld på civila, är det folkets fel va? Eller är det skillnad på folks värde här och där?!

     • Ingen mening att argumentera. De har helt gått på den sionistiska propagandan. Skulle tänka mig att samnytt har fina intäkter från människor som har en beef i den här fighten. Därav den tragiskt vinklade rapportering.

     • Om du missat det så är detta inte i Sverige.
      Dessutom så har vi alla sett vilka som använder våld
      vid Svenska demonstrationer…dina kompisar t.ex.
      Och sluta att använda ”alla likas värde”…
      alla vet att det bara gäller när du vill vara god…hur många stackare har du själv tagit emot hemma hos dig..??
      HYCKLERI stavas det !

     • Ärligt talat, tittar vi på bilden så skulle den lika gärna kunnat varit tagen från vilken socialistisk motdemonstration som helst i Sverige.

     • Och där skulle vi få se denna marina springa omkring med hammaren och skäran i högsta hugg !

     • Judarna har ETT land, Araberna har 23 att välja på.
      Araber ska befinna sig i ett av dessa 23 länder, inte i Israel.

     • Med ditt tänkande, kan ju svenskar då också tvingas bort från Sverige och ge plats till nyanlända. Finns ju gott om kristna länder att flytta till.

     • Svara på en fråga först, innan vi fortsätter den här diskussionen.
      Ska araber/ muslimer, precis som europeer, amerikaner, koreaner, etc, följa undertecknade avtal?

     • Först efter Israel börjar göra det.
      Med tanke på att dom skaffat sig olagligt kärnvapen, bör dom först lära sig följa avtal. Precis som USA bör lära sig det, nu när Trump bryter ”obekväma” avtal när han känner för det!

     • Så ditt svar är; ja araber/ muslimer ska följa undertecknade internationella avtal. Är det korrekt?

     • USA och Israel följer de avtal som de har undertecknat.
      Så är ditt svar på min ursprungliga fråga ja eller nej? Det är inte svårare än så.

     • Så Iran-avtalet då :)?????
      ISISrael har kärnvapen utan avtal :)????
      Hyckleri på guld nivå!

     • Som jag sa, det räcker med ett ja eller ett nej. Eller är det för komplicerat för dig?

     • De illegala bidragsparasiterna ska återvända hem, inte tära på våra pengar.

     • Israel är världens största bidragsland!
      Du har rätt, det räcker med att dom tär på våra pengar och borde omedelbart återvändanda hem till Polen!

     • Faktum är att många av deras toppfigurer har polsk-judisk bakgrund. Eftersom judiska organisationer – främst i USA, men även från Israel och Polen – pressar Polen om kompensation för den fasta egendom som polska medborgare av judisk börd förlorande i andra världskriget, lär dessa ”landsmän” inte välkomnas i Polen av andra än de som sitter vid makten.
      Det handlar om ett krav som för närvarande uppgår till 300 miljarder dollar. Denna kompensation skall enligt det formella krav som organisationerna i USA har inkommit med (till Polens premiärminister) användas till utbildning och information om Holocaust – samt ”annat”. Det märkliga i det hela är att det handlar om ”heirless property”, eftersom legala arvingar har rätt att få tillbaka sin egendom, om släktskap med fastighetens ägare kan styrkas.

     • Det fanns inget land som hette Palestina. Yasser Arafat var född i Kairo. Din liknelse haltar.

     • För dig är det alltså inga konstigheter att man tar med barn till vad som mer eller mindre kan beskrivas som en krigszon frivilligt ?

     • Du undviker frågan,Är det okej enligt dig att ha barn som mänskliga sköldar ?

   • Barn har inget värde för muslimer. Det finns otaliga bilder och videosekvenser som visar hur muslimers kvinnor tvingar fram sina livrädda barn mot israeliska soldater i hopp om att soldaterna ska göra något mot barnen.

  • Blir så lack på dessa outbildade, inkompetenta, muslimkramande socialister som gång på gång bevisar tesen; socialister är, per definition, idioter.

 18. Palestinierna är inte vid Israeliska gränsen för att fredligt demonstrera och prata med judarna. Nej nej palestinierna är där enligt en noga smidd plan av terroriststämplade Hamas och för att sända / skjuta raketet mot Israel och för att med prickskytte skjuta och döda israeler. I detta kaos med många tusentals fanatiskt religiösa och hatande hotande palestinier så skjuter israelerna för att få stopp på dessa extremt våldsamma palestinska terrorister .. vars uttalade över-gripande mål är att mörda och utrota alla judar. Och i detta läge har vänsterliberala nyttiga okunniga idioter mage att anklaga judarna

 19. ”martyrerna” har ett antal olika incitament som driver dom. 1) de vet att deras familjer blir försörjda av andra (bl.a. Svenska skattebetalare) livet ut om hen skulle dö. 2) Religiös fanatism. 3) Ett gevär i nacken (om motivationen saknas) 4) en mycket destruktiv rörelse som maktfaktor (Hamas) Sen är tyvärr den här konflikten nog olöslig. Det krävs djup insikt i historien och förståelse för dels judar och dels palestinier.

 20. idag i slaskpressen…
  laila 8 månader dödad ….
  VEM mer än araber och muslimer tar med sig RIKTIGA barn ut i strid…??…
  Jäkla krypande av mattsson…som om det vore det mest naturliga i världen
  att gå i krig,anfalla välutrustad militär…med sina barn…troligen som sköldar.

  • En demonstration är INGEN strid…..
   Däremot om folk verkligen tar till vapen och krigar mot apartheid Israel, så kommer israel gråta i FN och skrika efter USAs hjälp.
   Men när civila blir slaktade, då är allt lugnt och demokratiskt va? Dubbelmoral!

   • Du tar alltså inte avstånd från att palestinierna använder sina egna barn som levande sköldar.
    Bra, Då vet vi!

   • 1: det ÄR dessa som anfaller ett lands gräns !
    2. Israel HAR varnat vad som händer OM någon gör just det vi ser.!
    3. Väljer någon att ”demonstrera” med stenar,granater o.s.v
    så har den VALT detta själv!
    4. DEN har valt sin egen grav!
    5. Du har svårt med 1+1 va…??…

    • 1. Palestinier är i sitt egna land, därav vilken gräns?
     2. Israeliska hot är vanligt men lika smaklösa varje gång.
     3. 58 dödade och 2500 skadade palestinier, hur många dödade israeler av ”stenar”? NOLL
     4. Ja det har Israel verkligen gjort!
     5. Fick MVG i matte.

     • ”fick” mvg…när jag gick i skolan fick vi inget…
      ÄR du dum på riktigt….??….
      VAR är din s.k ”demonstration..??…
      normala personer slänger inte sten,på någon..
      oavsett….

   • Är du på riktigt så okunnig och naiv att du tror att flera tusentals beväpnade palestinier samlats vid den Israeliska gränsen för att fredligt demonstrera och prata. Palestinierna bär med sig rakter

    • Bevisa ditt påstående om vapen och raketer. Inga israeliska soldater skades eller dödades. Omvärlden har inte rapporterat ett enda fall av vapen, så fram med bevis!

     • rolig kommentar då du slår bakut så fort du bes presentera fakta, stöd eller bevis på alla saker du påstår.

 21. Det är sånt här som gör att man börjar fundera över om inte judekonspirationerna är riktiga. Sveriges skarpaste webtidning kryper som någon knähund så fort den blodiga terrorstaten ”israel” visar sitt verkliga jag.
  Man ska bedöma alla människor efter samma måttstock och sluta med rasism.
  Att sionisterna genom terror tortyr och massmord tog landet från palestinierna och satte den nativa befolkningen i ett koncentrationsläger. tycks ni inte fatta.
  Man kan ju aldrig rekommendera någon att läsa Samhällsnytt.

  • Så har det låtit sen kommunisterna bildade Palestinagrupperna 1968 och sen har det blivit Sveriges officiella utrikespolitik. Media med Cecilia Uddén har skickat Pallywoodfilmer istället för reportage.

  • Var det Israel som anföll dessa ..??….eller tvärtom…??…
   VET du att DU som skattebetalare indirekt betalar för att dessa mus.limer..
   araber..ska få pension…??…för att göra just det dom nu gör…??…

    • NEJ…dom FÖRSVARADE sin egen GRÄNS !!!
     ÄR man då sååå korkad att man stormar det med kvinnor och barn..får man skylla sig själv!

     • Du tycker att judar ska fördrivas från Israel och vill ha ett muslimskt Stor-Palestina lett av terrorister från Hamas och Hizbollah? En ny förintelse är vad du förespråkar.

     • Hissbollah krigar mot Isis. Enbart Israel och deras knähund USA anser dom vara ”terorister”.
      Israeler bör återvända till Polen, så att Mellanöstern kan få fred och massinvandring till Europa stannar.

     • När jag var i Israel 1993, träffade jag på en hel del ryska judar. Upplevde dem faktiskt som väldigt trevliga, till skillnad från mina ”landsmän” från Polen.

     • 90% av alla Judar i Israel är inte ens födda där eller ens är semiter. De Ryssar, polacker mm.

     • Många är från Ryssland, men vid makten finns alltid oproportionerligt många ”polacker”.

     • hopplöst att ens argumentera merd trollet Marina.
      Kom ihåg att fakta bara är fakta när han eller hon håller med.
      🙂

     • Hahaha !! Jo allt medan dom jobbar för att vi skall dränkas i tredjevärldspack…
      Här i landet sköts dessutom propagandan av judeklanerna Bonnier, Hjörne och Goldman Sachs.

     • Du har alltså köpt den skitpropagandan. Visst har Israel en hemlig underrättelsetjänst men den är inte den samma som den muslimska staten ISIS. Den Israeliska underrättelsetjänsten är mer human och attraktiv än de muslimska terroristernas i ISIS.

     • Israel är inga terrorister. Däremot stöder alla muslimer islamisk terrorism i äkta Daesh stil.

  • ’Palestinierna’ har aldrig haft något land. ’Palestinierna’ är de flyktingar som förvägrats medborgarskap i arabvärlden.

   • De var en del av det Ottomanska imperiet som sōnderföll. Det finns ingen karta med landet “Palestina” Ingen lednare för “palestinierna”. Yasser Arafat kom från Kairo i Egypten.

  • Nej, någon objektivitet kan man inte vänta sig på SN vad gäller detta ämne. Sedan kan man också ifrågasätta rimligheten i att FN ska kunna godtyckligt ”skapa” nya stater och ställa sig bakom massförflyttningar av den inhemska befolkningen och vilka implikationer detta kan få i modern tid. Med tanke på att FN är ett globalistvarktyg tycker iaf jag att detta är mycket obehagligt.

  • För att kunna föra denna diskussion på att korrekt sätt så måste vi först fastslå en sak.
   Anser du att araber/ muslimer ska följa undertecknade avtal? Precis som tyskar, finnar, ryssar, polacker, koreaner, etc, måste följa undertecknade avtal.
   Svara enklast med ett ja eller ett nej.

    • USA och Israel står över sånt trams som avtal och förpliktelser. De är herrar och resten är Goyim. Förstår du lilla goyim?

  • Börjar undra…..folk är tydligen mer hjärntvättade än man drömt om..
   Judarna har skapat mer elände än någon annan folkgrupp någonsin gjort…dessutom är Israel det tredjeriket och judarna dom riktiga nazisterna.

   • Nej, det är liten grupp med socialistiska troll som kör med olika namn för att verka som de är många.
    Ingen av dem är intresserade av en riktig diskussion eftersom de bara skulle vara tvugna att inse att de har fel.
    Därför slänger de ur sig en massa obildat floskel och hoppas att Göbbels hade rätt – upprepa en lögn tillräckligt ofta så blir den sann.

 22. På bilden ser man unga män som kastar sten med slungor, som fredliga demonstranter som sig bör. Men…..såg vi inte samma unga män hiva iväg stenar med slungor under en fredlig demonstration i Göteborg?

 23. Kommer till minnes en gammal Lindström teckning. Majoren står framför en israelisk stridsvagn och frågar: Har vi träffat några kvinnor och barn? Stridsvagsbefälet svarar: Inte riktigt alla än, Major!

 24. Det är synd att det finns folk på samnytts kommentarsfält som verkligen tror att Israel angriper oskyldiga.

 25. De fega Hamas skickar ut kvinnor och barn , väl medvetna att Israel vill skydda sina gränser mot invasion av terrorister och självmordsbombare . Israel har tidigare i skarpa ordalag varnat Hamas för att utnyttja den uppkomna situationen med att USA flyttat sin ambassad till Jerusalem från Tel Aviv . Ju fler skadade och omkomna desto bättre PR för Hamas , anser de , trots att de själva fegt gömmer sig bakom kvinnor och barn . I vanliga fall brukar de avfyra raketer in i Israel från skolor och andra civila byggnader.

  • Och ha militära anläggningar i skolor och civila byggnader så de kan visa upp döda, helst barn.

   • Man även fråga sig , varför dessa hetsiga demonstrationer . Inget har ju hänt från dag 1 och tills vidare. Rent djävulskap från Hamas . Dessa araber har tre gånger lömskt försökt förinta Israel , men varje gång helt rätt, mist en bit mark .Dessa områden vill de ha tillbaka , men då kan man fråga sig varför lämnar inte Ryssland tillbaka de områden som de tog från Östra Polen och som kompensation fog en bit av Tyskland i väster , och gav som kompensation . ?.

 26. Israel har ingen framtid! Ingen stat överlever tyranni mot obeväpnade civila. Det är på tiden och Benjamin NetflixYahoo och hans ”israeler” åker hem till Polen, så att Mellanöstern kan få uppleva lite fred och Europa andas ut efter den påtvingade massinvandringen!

    • 6-dagarskriget är bara en av slagväxlingarna i kriget som startades av Arabförbundet 1948.

     Är Arabförbundet ’obeväpnade civila’?

     • Dom flesta arab länder är allierade med israel idag. Israel är ansvarig för alla konflikter i området sedan 1967.

     • Det råder officiellt krigstillstånd sedan 1948 när Arabförbundet anföll Israel.

      Egypten och Jordanien har specialavtalet från Camp David men i grunden är Arabförbundet i krig med Israel fortfarande.

      Till det kommer Irans krigföring via proxy mot Israel.

      Finns alltså ingen tvekan om att Israel sysslar med legitimt självförsvar och att muslimernas kamp för Israels och judarnas utplåning syftar till folkmord.

     • Ingen vill utplåna judar i Israel.
      Det är staten som saknar legitimitet.
      Israel bör avskaffad och återvänds till Europa.
      Endast misär har följt efter skapelsen av apartheid Israel.
      Iran är regionens sista bastion!

     • De är ett enat folk med ett sofistikerat försvar av civilbefolkningen där man skyddar sina barn och inte använder dem som levande sköldar. En stark armé där kvinnor deltar och inte förtrycks med hucklen.

     • Får se hur ”enade” dom är när ryska pansarvagnar rullar in i Jerusalem 🙂

     • Du svarade inte på BoT:s fråga. Är Arabförbundet ”obeväpnade civila”? Jag passar på att fråga: är Hamas ”obeväpnade civila”?

  • Så alla de “ensamkommande” afghanerna, marockanerna och afrikanerna kommer från Israel? Wow, Vilken slutledningsförmåga du har! Allt är judarnas fel. Det var så det började på 30-talet Marina.

  • Israel har en lysande framtid.
   Ett land och ett folk som aldrig mer kommer att tillåta någon att försöka utrota dem igen.
   Så Araberna kommer fortsättningsvis även de att bita i gräset i DERAS försök till utrotning av Judarna.
   Israel viker inte undan för hatsekten Islam som Europeerna gör.

  • Israel den enda demokratin i Mellanöstern, med en stor arabisk inhemsk befolkning.

   Åk till resten av Mellanöstern, försök transa eller gå ut som feminist i bikini.

   Kom hem sedan. Styckad och klar i kappsäck.

   • Feminism och transa runt hör inte hemma i civiliserade normala samhällen.
    ISrael är den enda apartheid i Mellanöstern.

    • Avgör DU vad som är normalt?
     Du är lite av diktator. Kanske det går bra hemma hos dig, men här på Samnytt lyser din agenda tyvärr igenom.

   • Den är ”inhemsk” för de har varit där innan de flesta judar där. Hade Israel varit demokrati så ska alla som bor inom gränserna rösta. Nu får du bara rösta om det står ”Jude” i ditt pass.

  • Benjamin NetflixYahoo och hans ”israeler” åker hem till Polen

   Det brukar annars vara Polen dom lämnar för att åka till Israel

 27. Man slutar aldrig förvånas över Samnytts val av rubriker.
  Stenkastande folk på platsen de levt i generationer är terrorister. Det är som att kalla en dödad palestinier för ”förintelsen på palestinier”.

  • Så du menar att det har gått dig förbi att palestinier utför hundratals terrordåd i och kring Israel?

   Det var faktiskt arabländer som började inleda krig mot Israel kort efter att staten bildats.

   • Och vad har detta med min kommentar att göra och har det undgått dig att Israel dödat mycket mer palestinier? Ah juste, Judar i självförsvar.

    • De flesta normala poliser och militärer ser till att trygga sitt eget liv innan man börjar dalta med terrorister. Palestinierna på Gazaremsan är galna hamassanhängare.

    • Det beror inte på att palestinierna har inte har attackerat israelerna. Det beror på att israelerna har använt sina pengar till ett effektivt försvar av sin civilbefolkning sk. Dome Defence. Utan det skulle det vara en masslakt av judar.
     Palestinierna har ledare som sätter in pengarna I sina schweiziska banker och låter sin civilbefolkning offras när de attackerar Israel.

     • Bra sammanfattning. Palestiniernas så kallade ledare snor pengarna från sitt folk. Sen hetsar den korkade analfabeter att attackera moderna militärer och modern militär utrustning. Om det är någon Palestinierna skulle demonstrera mot så är det sina äckliga ledare.

     • Att palestinierna är korrupta ger inte rätt för Israel att göra det de gör. Israel är mycket farligare för världsfreden än stenkastande palestinier. Jag har inte lust att betala 50 kr för soppa för att judar ska få sitt ”storisrael”

  • Trumps chefer (AIPAC, Goldmansachs, Rothschields, central banken) kommer aldrig godkänna tvåstatslösning.
   Talmud förbjuder det!

   • Koranen förbjuder muslimer att samexistera med otrogna kuffar. De ska tvångskonverteras eller dödas. Ibland tolereras de om de betalar särskild skatt

    • Rätt men talmud är minst lika illa och varför ska du/vi försvara talmudister? Kom inte med ”demokrati” argumentet.

  • Tvåstatslösningen är dödad och skändad av muslimerna sedan 1947. Bara de som vill hålla liv i konflikten driver den, de som profiterar på den.

   Det finns två lösningar, att ’palestinierna’ konverterar till judendomen och blir legitima medborgare i Israel med tiden eller att ’palestinierna’ får fullvärdiga medborgarskap i befintliga arabstater, vilket borde vara det internationella kravet.

   • Tror inte att Samnytt pekar ut en 8 månaders bebos som terrorist. Det faller på sin egen orimlighet. Men flickans föräldrar kan inte ha något i huvudet och den enda roliga förklaringen är att flickans föräldrar är terrorister…

  • Hon var en sköld som palestinierna använde. Skulle du ta med din 8 månader gamla flicka på ett upplopp som garanterat blir våidsamt? Det är ganska ansvarslöst tycker jag och föräldrarna bär hela ansvaret.

  • Dom flesta borde vid det här laget känna till hur vårdslösa dessa folk kan vara mot sina barn, balkongkastning inom familjen osv.
   Inte direkt förvånande att dom släpar med barnen till dessa terroraktiviteter

 28. Den dagen samnytts läsare inser att det inte var 19 muslimer som utförde 9/11 så vaknar de nog.

 29. Hamas betalar 100 $ ( pengar fran Iran) till de familjer som forsoker att riva ned gransstaketet. Hamas skapar denna valdskampanj i syfte att doda och kidnappa israeler. Vanliga Gaza bor hotas och pressas till att delta i denna valdskampanj. Israel anvander sig av ratten att forsvara sitt territorium. Till skillnad mot staten Sverige som valkomnar invasion av dysfunktionella grupperingar. Sveriges regering var valdigt snabba med att erkanna terrororganisationen Hamas. Sverige stodjer aven Hamas ekonomiskt.

  • Israel betalar ISIS i $ Dollar också och ger terroristernas familjer fri väg in till Europa.
   Det är komiskt att ständigt få höra hur ”Israel försvar sig”, när Israel barn bombat Syrien fler än 100 gånger senaste året medan Syrien aldrig anfallit Israel och istället krigat mot Isis.
   Att kalla alla som motsätter sig Israel för ”terorister” är bara ren sionistisk propaganda, där Iran, hissbollah, Syrien, Hamas, etc alla stämplas som terroister.
   Även USA (israels knähund) är snabba på att tycka lika så fort Israel bestämt något!

 30. Israel är (tyvärr) den enda levande demokratin i Mellanöstern. Vissa tror att Israel är mer demokratiskt, reellt sett, än Sverige som styrs av en junta.

  Replik någon?

 31. Vad härligt det är när dom skickar fram kvinnor och barn för att delta i våldsamheterna.. Men det är väl enklast männen att gömma sig bland kvinnor och barn som sköld..

 32. Försvara er mot de fega uslingarna, ni är omringade av terrorister som vill utplåna er. De använder barn o kvinnor som sköldar, fegare uslingar än muslimer finns inte!

 33. Känns det igen.
  Det är sådant som händer och kommer att ske i våra
  svenska ghetton.
  Stenkastning,småbränder och misshandel sker dagligen i
  mindre skala när vi har en halv miljon muslimer i bland oss som
  inte får som de vill.

 34. Blir med all säkerhet en tvåstatslösning under president Trumpś andra mandatperiod,Trump är en mästerlig förhandlare

 35. Bättre förr när alla i den där regionen hade kameler och sablar. Då åsamkades inte så mycket skada. De har aldrig varit sams och kommer aldrig att bli det heller! Sunni mot Shia, Muslimer mot Judar! Turkar mot kurder osv. En ända röra. Bara de inte tar med sig sina konflikter till Sverige.för vi vill inte ha hit skiten.

 36. Umm, en hel del av dom döda är barn… Kom igen nu Samnytt, eran Israelagenda är lite väl ensidig nu.

 37. Om inte Israel investerat I sitt självförsvar, Dome Defence, skulle det ha varit en masslakt på judar efter de ständiga attackerna från muslimer. Israel har valt att skydda civilbefolkningen.
  Palestinierna har ledare som låter miljarder sättas in på privata schweiziska bankkonton. Yasser Arafat var stormrik när han dog. Hans änka och dotter kunde shoppa loss i Paris.
  Man skyddar inte sina kvinnor och barn som Israel gör utan använder dem som levande sköldar. Ett fattigt och okunnigt folk är vad Hamas behöver. Plus en press som är så ensidigt på terroristernas sida.

   • 9/11 är en av de två nycklar som kan låsa upp folks medvetanden och befria dem från mentalt slaveri. Den andra är insikten om sagan om sex miljoner.

  • Judarnas roll i historien är inte helt oskyldig men de har ändå rätt att existera för vem är helt oskyldig om man går generationer tillbaka?

   Därför är Israels existens så självklar att försvara. Det är judarnas hemland där de har rätt att leva i fred och frihet efter sina lagar och sin kultur.

   Med Israels existens ska vi ställa krav på judar som bor utanför Israel att anpassa sig helt eller åka hem till Israel.

   Samma gäller givetvis andra folk. Det finns t.ex. en muslimsk värld där muslimer kan bo och leva efter sin kultur. Därför ska vi kräva att muslimer i västvärlden anpassar sig helt eller åker hem.

   • Probletet är att de kan helt enkelt inte nöja sig utan vill ständigt utöka sina territorier. Palestinierna har också rätt att existera. Medan de flesta palestinier har en historia i området kom de flesta av de judar som nu finns där från Europa, Ryssland, USA mfl. En stor del av Israels judar är Ashkenazer, som snarast härstammar från Georgien, och har till skillnad från palestinierna litet eller inget semitiskt blod (varför det är lite komiskt när de gnäller om antisemitism).

    • Vad menar du? När det brittiska palestina mandadet delades fick judarna bara 23% av landet (väster om döda havet) =ISRAEL medans palestinierna fick 77% av landet (öster om döda havet) =JORDANIEN.
     ..och nu vill araberna ha resten..är det rättvist???

    • Den judiske journalisten och författaren Ronen Bergman har fått Mossad-agenter och andra israeler att i intervjuer berätta om Israels statligt sanktionerade mordförsök på andra länders medborgare. Bergmans bok, Rise and Kill First, grundar sig utöver intervjuer på tusentals dokument och bevisar att Israel under sin 70-åriga existens har genomfört minst 2700 operationer som innefattat planer på att lönnmörda för Israel misshagliga individer.

     • Ja, det är besynnerligt vilken chutspah de har som går ut offentligt med sånt. Deras största problem rent historiskt är att de aldrig vet när de ska sluta triumfera och håna utan går till sist för långt…

  • Om vanliga amerikaner visste hur mycket blod och frihet de offrat i sionismens tjänst skulle Israels dagar vara räknade. Problemet är att USAs elit alla är köpta, säkert likadant i Europa. Trump ägs av samma personer som såg till att Netanyahu kom till makten i Israel. Säkert sålde Trump sin själ när bankmaffian räddade han undan rännstenen efter sina ekonomiska krascher på 80-talet. Det är payback nu.

   • Det absolut värsta med Trump är att han vet. Han stod ju själv och sa direkt efter att det inträffat att det är fullkomligt omöjligt att flygplan kan ha gjort det, det måste ha varit sprängämnen. Intressant att se hur de alla är sammanlänkade. Trump är god vän med ”Lucky” Larry Silberstein som är en nära personlig vän med Benjamin Netanyahu som är nära vän till Jared Kushner och hans familj. Fast det är säkert bara en slump…

    • Ja hans hyckleri är enormt även med amerikanska presidenters mått. Adelsohn, kasinomiljardären, är även finansiär till Netanyahu. Så de båda herrarna är sammanlänkade på många plan. Tåls att tänka på också att Trump, Ivanka och Jared alla var uttalade demokrater tills för bara någon tid innan Donald valde att ställa upp som presidentkandidat. Han äger antagligen inte ens sin egen tupé.

 38. Tänk så enkel den här konflikten ter sig när den store experten Mats Dagerlind förklarar den. Israelernas fredsvilja och godhet är oändlig och vi vet ju alla hur falska araberna är. Hela världen har fel, bara Israel, USA och Mats Dagerlind ser sanningen.

  • Ja tänk att alla dessa stackars sarabländer som hela tiden försöker förgöra Israel…så synd om dem för det är ju inte deras fel att de hela tiden försöker mörda judar……

 39. DET HAR HÄNT FÖRR OCH DET KOMMER ATT HÄNDA IGEN

  06 hamnade Israels terror åter på tapeten när det israeliska flygvapnet bombade ett bostadsområde i den libanesiska byn Qana. Enligt polismyndigheten i Libanon dödades minst 54 civila, varav 37 barn (andra siffror talar om 28 civila, varav 16 barn). Massakern fördömdes av flera länder, men FN varken fördömde attacken eller begärde eld upphör.

  Det var dock inte första gången som Israel massakrerade civila i just Qana. Första gången detta skedde var 1996 och då dödades ännu fler civila. Det skedde dessutom på ett FN-skyddat område.

  I april 1996 bröts en tre år lång vapenvila mellan Israel och Hizbollah, en organisation som hade uppstått som ett svar på Israels ockupationspolitik och sedan dess kommit att bekämpa Israel militärt. Israel inledde den 9 april den sexton dagar långa ”Operation Vredens druvor” där man genomförde över 1 000 flygräder i södra Libanon och Beirut. Israeliska bombräder på civil infrastruktur tvingade mellan 300 000 och 500 000 libaneser att lämna sina hem.

  Israel ville med flygräderna sätta press på och vända Libanons regering mot Hizbollah och planen var därför att inrikta attackerna på invånare i områden där Hezbollah fanns. Den israeliska befälhavaren Amiram Levine uttalade: ”Invånare i södra Libanon som vilar under Hizbollahs ansvar kommer att träffas hårdare.”

  Uppemot 200 civila dödades av de israeliska flygräderna och mest drabbat var byn Qana där över hälften dog under ett enda angrepp. Dessa var dock inte skyddade av Hizbollah utan av FN i dess flyktingbasläger.

  Den 18 april 1996 besköts FN-posteringen i Qana, där 800 libanesiska flyktingar tagit skydd, av israeliskt artilleri. 106 civila dödades och ytterligare 120 skadades, varav fyra var UNIFIL-soldater. United Nations Interim Force in Lebanon (UNIFIL) hade skapats av FN 1978 för att säkerställa Israels tillbakadragande från Libanon som landet då invaderat.

  • Som upplysning är Israel i krig med Libanon sedan 1948, ett krig som startades av Arabförbundet inklusive Libanon.

   • Läs civila,läs FN.

    men Israel har alltid haft rätt att göra va dom vill.

    Den judiske journalisten och författaren Ronen Bergman har fått Mossad-agenter och andra israeler att i intervjuer berätta om Israels statligt sanktionerade mordförsök på andra länders medborgare. Bergmans bok, Rise and Kill First, grundar sig utöver intervjuer på tusentals dokument och bevisar att Israel under sin 70-åriga existens har genomfört minst 2700 operationer som innefattat planer på att lönnmörda för Israel misshagliga individer.

  • Låter bekant det där. Det är vapenvila, Hizbollah skjuter raketer och spränger bomber mot civila. Israel spränger sönder ramper och vapenförråd som av en väldigt konstigt anledning ligger intill skolor, sjukhus och civila bosättningar. Civila dör och ja då är Israel hemska och världspressen basunar ut hur hemska dom är. Israeler är inte felfria, det kan jag hålla med om, men dom förstnämnda är störda i huvudet som använder civilia och barn som sköldar.

   • vad i FN va det du inte förstod?
    Obs försvarar varken dom judiska ledarna eller de muslimska båda är onda.
    Talmud och koranen är lite av samma sak.

 40. Utan gränsskydd kan ingen stat finnas. Och gränsen upprätthålls i förlängningen med våld. Det betyder att en stat måste vara redo att döda människor. Det är statens fundament.

     • Varför ska man använda odödligt våld mot dödligt våld?
      Varför kastar inte terroristerna bananer?

   • Israel har gått ut och VARNAT via alla typer av kanaler att dom SKJUTER skarpt för att försvara sin gräns och UPPMANAR SAMTLIGA att hålla sig därifrån. Hade det någon effekt? Svar NEJ. Vad är då kvar att göra? Leva upp till sitt hot. Det finns ett ordspråk som säger: ”Bränt barn skyr elden”. Förstår du innebörden av det?

   • Vad är du ute efter?
    Ska Israel låta sig invaderas av obegränsade horder av araber?
    Det är Hamas mål, och man får intrycket att svenska regeringen har samma mål för Sverige.

    • Jag är ute efter att man inte ska använda oproportionerligt våld och skjuta ihjäl över femtio obeväpnade ungdomar och såra över tvåtusen. Det måste ha funnits andra sätt att stoppa våldsverkarna.

   • Oavsett, förutsättningen, basen, är att bejaka att döda för att skydda vad man har, för vad man är, för att finnas till. Jag är inte allierad med israelerna. Men de gör vad som är rätt. Givet deras kollektiva egenintresseintresse att finnas till.
    Vore israelerna inte redo att döda skulle palestinierna fortsätta framåt, klättra över stängslen och fortsätta och fortsätta och ta vad de anser deras. Välkommen till Homo Sapiens. Välkommen till biosfären.

  • i vår grundlag står det att vi ska va ett mångkulturellt samhälle.
   (((David Schartz))) är fader till det.

 41. Jag tycker att det är upprörande att israelisk militär skjuter ihjäl över femtio obeväpnade palestinska ungdomar och sårar över tvåtusen. Det framstår som ett oproportionerligt övervåld.

  Det är klart att palestinierna inte är ”demonstranter” utan våldsverkare. Men det måste finnas andra metoder att stoppa dem än att skjuta ihjäl dem.

  • Jag tycker det är bra att man skjuter ihjäl dessa terrorister. De som kastar sten ska få en kula tillbaka…

  • Tror du att alla som blivit skjutna av israeliska krypskyttarna gjort något brottsligt?
   Att stå och skrika vid en gräns är inte brottsligt vad jag vet.
   Att Inga länder fördömer förutom Erdogan är sinnesjukt, då han är tammetusan lika galen som Netan

  • Om de behöver skjuta så fungerar det med gummikulor, att använda höghastighetsvapen mot folk som befinner sig på andra sidan om ett staket är totalt oförsvarbart.

 42. Förstår inte alla EN SAK?
  Du är dig själv närmast.
  Beskydda dig själv (och din familj) så gott du kan.
  Demokrati har vi till namnet.
  Men som Juholt sade så har vi nära till diktatur.
  Det är spännande tider…

  • Det kan du inte.

   Den judiske journalisten och författaren Ronen Bergman har fått Mossad-agenter och andra israeler att i intervjuer berätta om Israels statligt sanktionerade mordförsök på andra länders medborgare. Bergmans bok, Rise and Kill First, grundar sig utöver intervjuer på tusentals dokument och bevisar att Israel under sin 70-åriga existens har genomfört minst 2700 operationer som innefattat planer på att lönnmörda för Israel misshagliga individer.

   jag försvarar inte muslimerna,men jag inser att det utvalda folket inte är ett dugg bättre.

   • Men gör Israel detta i självförsvar?
    Som övriga Europas motståndsrörelser gjorde emot Hitler.

    • så man åker till andra länder och mördar folk i självförsvar?
     sionisterna snackar alltid om självförsvar.
     boljevikerna självförsvar genom att mörda 10-talet miljoner kristna ortodoxa ryssar?
     när du inte vill lyda dom utvalda kommer dom efter dig.

     • Jag känner mig utvald.
      Av alla sidor.
      Hoppas det är svar på en enkel fråga.

 43. Hamas Islamiska Motståndsrörelsen, är ett palestinskt politiskt parti, klassificerat som en terroristorganisation av bland annat EU, Israel, Japan, Kanada, USA, Egypten, Australien och Storbritannien och denna terror organisation stöttas av Margot Wallström och vänsterradikala .

  Sverige antog den 30 oktober 2014 en ny strategi för sk utvecklingssamarbete avseende Palestina under perioden 2015-2019 som i volym uppgår till 1, 5 miljarder kronor.

  Denna info räcker för mig för att jag tar ställning mot Palestina samt Hamas

 44. Bra att Israel försvarar sig mot terroristerna om det sedan är barn som dom skyddar sig bakom så är det inte israels problem.

 45. Alltså, vad FAN har kvinnor och barn vid gränsen att göra? De stormar ju gränsen. De kastar sten och alla som säger att stenar är så ofarliga är kompletta jubel idioter.

  ”Det måste finnas ett annat sätt säger idioterna” Jaså? Ska jag ta några stenar och kasta på er och sen får ni skydda er så får vi se hur länge ni klarar av det? Jag sätter 1000 spänn att ni börjar gråta efter ett tag!

  Tänk så här så kanske ni börjar fatta allvaret. När man spelar brännboll så kan man kasta en tennisboll rätt snabbt, byt ut tennisbollen emot en sten och börja förstå allvaret!

  Jag säger SKJUT mer så de slutar sina kamikaze attacker!

 46. Är man så korkad att man kastar med stenslunga mot israelisk militär…ja, då blir man skjuten.
  ”Trist”, som ärkebiskopen sa…..

 47. Tvåstatslösning nu. En judisk och en palestinsk. Sen kan alla judar i västvärlden emigrera till Israel.

 48. Det är sånna här artiklar som får mig överväga lämna samnytt. Ska man knycka ett land sedan kalla deras motstånd terrorism. Det är mycket magstarkt och att det finns så många här som applåderar övervåldet är galet.
  Hycklerier är också fundamentalt man får kritisera muslimer men inte judar. Det märks att det är Kent ekeroths sida.

     • Okej och de 100000 palestinier som fick lämna sina hem ? Var de också judar ?

     • Men fatta, om man skapar terror och kräver att andra ska dö för att man vill att sin egen religion ska vara den dominerande så blir man hatad och till slut utslängd!

     • Om du tittar på en entnisk karta över Israel före bildandet var en liten del i nuvarande norra Israel dominerande judiskt. Allt sedan bildandet har bosättningarna växt. Att det blir väpnat motstånd mot detta är ju en rättighet varje folk har. Dessutom återigen askenazijudarna kommer inte från Mellanöstern.

     • Jag skiter 100% i dessa Askenazijudar. Judarna har bott där längre än muslimerna. För fan, Islam är en religion som endast är ungefär 1700 år gammal. Ge dig!

     • De har också inte levt där i över 2000 år. Det är så långt tillbaka i tiden att det blir absurt.

     • Vet du, jag struntar i om dessa våldsamma ökenråttor som har mer kusingifte än månggifte blir utraderade ifrån jordens yta! Ok?

     • Att jämföra Askenazi judars rätt till territoriumet är som att säga att Syriska kristna har rätt till landet Sverige eftersom vi varit kristna här sedan ett årtusende.

      Askenazerna har inte mera rätt till det territoriet än de kristna Syrierna skulle ha till Sverige eftersom ingen av de bägge folkgrupperna härstammar eller har härstammat från områdena. Det kan väl inte vara så svårt att förstå.

     • Som jag sa tidigare, jag hoppas seriöst att dessa våldsamma medeltida Islam galningar blir utraderade ifrån jordens yta.

     • Vad har det med saken att göra ? Nu diskuterade vi ju rätten till land och härkomst. För min del så skulle jag klara mig alldeles utmärkt utan bägge icke fläskätande religioner men faktum kvarstår i det jag skrev ovanför.

     • Jag anser att onda har inte rätt till någonting. Är de onda kan de fara och flyga!

     • Du resonerar nu som en femåring som inte fått sitt lördagsgodis. Faktumet kvarstår har du inte genetisk härkomst från området så har du inte.
      På bägge dessa sidor så finns det folk som begår illgärningar så i så fall skall hela bunten fara och flyga inkluderat Ashkenazerna då.

     • Ifall man anser att sin egen religion är den rätta och dödar alla som vägrar följa den inkl de som inte bor i deras eget land så förtjänar man absolut noll.

      Muslimer och palestinier förtjänar absolut noll. De kan sjunka i Mariana graven så långt som jag bryr mig.

     • Mariana graven ? Vart ligger den graven någonstans ?
      Antar att du menar Marianergraven. Ja den är djup den och där skulle alla icke fläskätande religiösa få plats om så vore halal eller kosher. För mig är det två icke önskvärda element i Europa och Sverige. Men åter igen det ändrar inte på sakfrågan. Skall man dessutom gå in på sakfrågan så har ju de som är riktiga semiter i så fall större rätt till området som det träts om. Ashkenazerna är inte semiter men det är de på den andra sidan. Man skulle då kunna säga att Ashkenazerna är antisemitiska. Det finns ett fåtal judar som också är semiter men de är då endast cirka 15 % eller så av de som tagit judendomen som religion.

      För mig kan dom gärna asfaltera hela området men faktum kvarstår.

     • Fattar du trögt? Palestinier och deras genom onda religion är genom onda. Jag skiter i om de har bott där i 1000000000000000000000000000000 + år. De är ett folk som jag inte stödjer ett skit och sörjer inte ett skit när deras vidriga avskum till folk dör. Sorry, det är bara så!

     • Då kan du inte hävda deras historiska rätt utan då måste du bara hävda ondskan i så fall. En väl utvecklad ondska som finns i bägge de leden. Om du var lite påläst om historia och då inte bara ur Bonniers läromedel så skulle du förstå vad jag menar. Kanske du borde läsa lite av Alexandr Solsjenitsyn till exempel. Du skulle garanterad bli överraskad.

     • Jag ser på hur landet ser ut. Israel tillåter fri religion och muslimerna gör det inte. Det räcker för mig. INGET är ondare än Islam idag, jag struntar 100% om muslimerna skulle ha rätt till landet.

      Jag skulle hjälpa Israel att slå ut dom ifall jag kunde! Så, kan vi lägga ned nu?

     • Ja nu har du i alla fall lärt dig något och det är det som jag har beskrivit. Ha det så bra och läs på lite bredare om historia det är garanterat en ögonöppnare.
      Ibland tror man sig veta det mesta men man har missat hur mycket som helst.
      Det är ungefär som att läsa MSM media och sedan tro att man fått hela sanningen. Det är helt enkelt inte möjligt som vi vet.

      Ha det bra.

     • förstår din ilska men förstår inte din kärlek till bolsjeviker som mördat miljoner kristna ortodoxa.
      dessutom är du lika ond enligt Talmud om det intresserar dig.

     • Tyvärr så har folk inte fattat det ännu ! Det var ju inget vi fick lära oss i skolan direkt. Men det som göms i snö kommer upp i tö. Det är verkligen synd att folk inte är intresserade av sin historia. Vet man inte vart ifrån man kommer så vet man inte heller vart man är på väg.

     • Enligt Toran fick patriarken Abraham ett heligt löfte av sin Gud Jahve: ”Åt dina ättlingar ger jag detta land, ända från Egyptens flod till den stora floden, Eufrat” (1 Mos. 15:18). Redan här, för cirka 4000 år sedan, grundas alltså myten om det anspråk på ett landområde i Mellanöstern som än idag är föremål för konflikter och krig. Det var ju inte så att det här var ett obebott land som Gud lovade bort, här levde ett stort antal folk sedan lång tid med sina kulturer. Var inte detta ett problem? Inte för Abrahams Gud, som lite längre fram i Toran deklarerar: ”När Herren, din Gud, för dig in i det land du kommer till och tar i besittning driver han undan många folk för dig … sju folk som är större och mäktigare än du. När … du besegrar dem skall du viga dem åt förintelse” (5 Mos.7:1, 2).
      vilka va dom första att tala om förintelsen?

  • Israel har vart Israeliskt i över 3300 år. Den invaderande islamiska armeerna är de som knyckte landet.

     • Jasså har inte det betydelse ? Det är ju som att Iranier alltså arier tar Sverige i anspråk.

     • Om ett folk inte härstammar från området. Men ser sig som judar. Det är samma som att Iranier , vilket de kan se sig som arier och invadera ett land som tillhört västvärlden.

     • Enligt Toran fick patriarken Abraham ett heligt löfte av sin Gud Jahve: ”Åt dina ättlingar ger jag detta land, ända från Egyptens flod till den stora floden, Eufrat” (1 Mos. 15:18). Redan här, för cirka 4000 år sedan, grundas alltså myten om det anspråk på ett landområde i Mellanöstern som än idag är föremål för konflikter och krig. Det var ju inte så att det här var ett obebott land som Gud lovade bort, här levde ett stort antal folk sedan lång tid med sina kulturer. Var inte detta ett problem? Inte för Abrahams Gud, som lite längre fram i Toran deklarerar: ”När Herren, din Gud, för dig in i det land du kommer till och tar i besittning driver han undan många folk för dig … sju folk som är större och mäktigare än du. När … du besegrar dem skall du viga dem åt förintelse” (5 Mos.7:1, 2).

     • Hebréer menar du nog. Det var så dom kallade sig innan deras trosfränder från Europa anlände i båtlaster. Judar var ursprungligen bara benämningen på folk av Judah stammen. En av det bibliska Israels tolv stammar. Något krav på ett eget land fanns inte bland dessa hebréer, tvärtom förbjud talmud något sådant. Kravet på ett land uppstod bland sekulariserade sionister i Europa.

     • Inavel i 1000 år skapade MENA.
      Kusingifte ska idkas i dessa medeltida ökenhålor, ej i högstående kulturer.

     • Jo sant, men finns byar i Sverige som också haft detta problem. Men givetvis verkar problemen vara stora i Mellanöstern i en helt annan skala. Jag misstänker också att romerna är kraftigt inavlade med tanke på hur konstigt de agerar.

 49. ”Stefan Löfven kräver oberoende utredning: Våldet måste stoppas” / Aftonbladet

  En bra start kan ju vara att som statsminister avbryta den svenska finansieringen av våldet.

  Vi se detta marxistiska beteende allt oftare, nämligen att reagera starkt emot någonting som man själv är ansvarig för, till del eller helt.

 50. Hamas är terrorister!
  Al Nusra och IS är hundra grr värre terroriste än Hamas.
  Israel ger vapen och Pengar till IS och Al Nusra.

  Jag tycker att Ryssland ska börja fundera på att sponsra Hamas med kraftiga vapen likt Israel hjälper terroristerna i Syrien.
  Tycker Putin ska säga till Netan att om ni inte slutar stöda terrorister i Syrien kommer Ryssland stöda terroristerna i Gaza.

  Nu vet jag att Putin aldrig skulle ge vapen till terrorister men jag önskar att Israel slutar också med det..

  • Det är klart att Israel försöker destabilisera de länder som attackerat Israel flera gånger. Det är ett mycket smart taktiskt drag från Israel.

 51. Tack för nyanserad rapportering. Till skillnad från Fria Tider som igår skrev att Israel skjutit ihjäl ”kvinnor och barn”. Vad har den sajten för agenda egentligen…?

 52. ”Before it dies, Israel must be humiliated and degraded.”
  – Khaled Meshaal, 2006, Hamas-ledare, chef över Gaza

  ”Stop negotiating with the enemny. We will not recognize Israel.”
  – Ismail Haniyeh, 2014, premiärminister, Gaza

  ”We must massacre the Jews in order to break them down and prevent them from sowing corruption in the world.”
  – Yunis Al-Astal, 2014, jurist i det palestinska lagrådet

  ”This is the time to be real men. A time for Jihad. A time to make sacrifices for Allah.”
  – Fathi Hamad, 2014, f.d. inrikesminister, Gaza

  ”This is a generation which knows no fear. It is the generation of the missile, the tunnel and suicide operations.”
  – Ismail Haniyeh, 2014, premiärminister, Gaza

  ”Our resistance will continue as far as there is Israel. We will continue until we see the dome of the rock, Jaffa and Haifa.”
  – Ramadan Shalah, 2014, chef, Palestinian Islamic Jihad

  ”Israelis are nothing but advanced tools for evil. In my view, Allah will gather them so that we can kill them.”
  – Abbas Zaki, 2014, medlem av Fatahs centralkommitté

  ”Stabbing are a welcome step in the right direction. We call all of the Palestinian people to carry out more attacks to liberate Palestine.”
  – Hussam Badran, 2014, f.d. Hamas-kapten på Västbanken

  ”Anyone who has a knife, a weapon, or a car and is not attacking a settler or a Jew, and is not killing tens of Zionists, does not belong to Palestine.”
  – Fawzi Bahroum, 2014, talesperson för Hamas

  https://www.idf.il/en/minisites/palestinian-terror/in-their-own-words-quotes-by-palestinian-leaders/

  • Enligt Toran fick patriarken Abraham ett heligt löfte av sin Gud Jahve: ”Åt dina ättlingar ger jag detta land, ända från Egyptens flod till den stora floden, Eufrat” (1 Mos. 15:18). Redan här, för cirka 4000 år sedan, grundas alltså myten om det anspråk på ett landområde i Mellanöstern som än idag är föremål för konflikter och krig. Det var ju inte så att det här var ett obebott land som Gud lovade bort, här levde ett stort antal folk sedan lång tid med sina kulturer. Var inte detta ett problem? Inte för Abrahams Gud, som lite längre fram i Toran deklarerar: ”När Herren, din Gud, för dig in i det land du kommer till och tar i besittning driver han undan många folk för dig … sju folk som är större och mäktigare än du. När … du besegrar dem skall du viga dem åt förintelse” (5 Mos.7:1, 2).

   • Oj, vad hemskt! Hjälp! Men det var för 4000 år sedan.

    Och om du menar att den texten har någon bäring idag, så erkänner du samtidigt att Israels gud är verklig.

    • vissa här hävdar att judar bott där längst.
     enligt dom själva och deras skrifter är så ej fallet.
     deras gud är inte verklig för mig.
     Men det är så att det sitter en massa folk här med bortskuren förhud och kallar sig sväärjevenner men vet inte ett skit.
     varför inte försvara det vita nordiska folket istället för en massa semiter,där vissa inte ens är semiter.
     David Schwarz nyttiga idioter(den svenska mångkulturens fader)

   • Israel tillåter fri religion, tjejer behöver inte skyla sig själva och de verkar jävligt mycket gladare än helvetet på jorden (Islam)

    • Jag hävdar inte att muslimska samhällen är bättre än Israel, men jag uppskattar inte hotet från Israels Samson option där jag riskerar få en atombomb i skallen där jag bor.

 53. Hoppet står till Ryssland, Iran och Hezbollah. Israel har satt sin sista potatis. Barnamördare. Dem är inte ens av semitisk börd, utan endast rotlösa frön för vinden.

  • Bah, Ryssland kommer aldrig att kriga för Hamas. Dessutom vad fan gör kvinnor och barn vid gränsen och försöker storma gränsen dessutom?

   Så, vad säger du om det muslimkramare?

  • Israel försvarar sin gräns mot Mördar-Araberna.
   Till skillnad mot Sverige som importerar ohyran.

 54. Sluta rapportera om denna ”konflikt”. Det är det som bara göder fortsatta terrorist angrepp på Israel. Det finns andra konflikter i världen som verkar helt bortglömda (ex.Tibet). Jag är så trött på det ständiga tjatet.

 55. Löfven: Våldsupptrappningen måste utredas.
  – äntligen trodde jag att våldsupptrappningen i våra förorter skulle utredas. Men tji fick jag. Det var i Gaza våldstrupptrappning skulle utredas.

  • Näsan får utreda Arabernas våldsamma natur.
   Undrar om han kommer fram till att det beror på 1000 år av inavel.

 56. Den där politikern som ”skojade” om kulsprutor på bron, borde ges en ursäkt!

  Självklart måste man resolut upprätthålla landets gränser. Hur skulle det gå för Israel om de lät alla dessa palestinier, antagligen utan ID-handlingar dessutom, välla in i landet och söka asyl?

  • Kör hårt! FN bryr sig inte ändå och vi får plocka ungarna med! Sen kan vi tippa ett lass singel vid sidan och säga de var beväpnade.

  • Det skulle bli som i vårat kära land Islamiska Staten Sverige, men de har förnuft nog att förhindra att deras land blir en enda stor No-go zone.

  • Tänk om svensken fick / vågade försvara sitt land mot den
   muslimska invasionsArmén . Mot islamiseringen .

 57. Om svensk polis beslutat att ”säkra” en förort med liknande resultat, hur hade det låtit då? Har alla länder en moralisk rätt att skydda befolkningen? Eller finns det inskrivet i värdegrunden att vissa länders ordningsmakt bör bete sig som kaffe-servitörer om den vill ha etiken på sin sida?

 58. EUs inflytelserika ledare vill ha en oberoende utredning om det som hände i Gazaremsan. Givetvis hakar Löfven på för att få lite sol på sej…Då skulle det vara ytters intressant att veta hur dessa reagerat om det varit 55 israeliter blivit dödade….

  • Om några från tex Hamas dödat 55 obeväpnade Israeler så hade det tagit hus i helvete, fullt krig mot palestina, rakt in med stridsflyg, stridsvagnar bulldozers. Utplånat det mesta och med Trump styrande och heja på.

   • Kanske det, men i så fall kanske trots allt en bra idé för det är nog enda sättet att få slut på krisen i mellersta östern. Eller vad tror du?

   • Hade hejjat på stenhårt. Då, hade denna konflikt avslutats en gång för alla. PEACE THROUGH STRENGHT. Det är det enda som fungerar.

    • Är du galen? Göra skillnad på människoliv, du menar kanske att en palestiniers liv är mycket mindre värt än ett judiskt.
     Situationen i mellanöstern går inte att lösa med våld. Våld föder bara mer våld.

  • ?? vågar någon kritisera Israel/USA utan att det blir ett fasligt liv om förintelse och antisemitism.
   nej dom kommer undan denna gången me.

 59. ”FN:s säkerhetsråd träffas under tisdagen i ett extrainkallat sammanträde för att diskutera den uppkomna situationen.” Jaha för 7011 gången om just samma ämne. Varför ens bry sig längre. Hur mycket har inte rapporteras om denna konflikt som liksom ändå aldrig kommer få en lösning som accepteras av alla.

 60. Jag har jämfört Israel med de länder runt Israel. I Israel så finns det olika religioner och kvinnor är skylade. Det verkar vara lite grann som USA. Ett land som detta bland genom onda länder?

  När jag började kolla på sannolikheten för det så kom jag fram till att det var under 1%. Israel är fan helgon. Hade det varit jag som styrt Israel hade jag raderat de andra invaderande landen ifrån jordens yta så jag fått lugn och ro någon gång.

  Men Israel har fortfarande människosyn nog att bara försvara sig. Det är seriöst anmärkningsvärt av rang!

     • Svenskar? Är de ens människor? Är inte de fjärstyrda robotar som säger, uhh! Då och då.

     • jag vet ej om du är svensk.
      dock vet jag att (((David Schwarz))) kallas för den svenska mångkulturens fader.

     • Jag är Svensk, en av de få ÄKTA Svenskar med stake kvar. Som inte böjer sig framåt och säger, ”Hur hårt, herre?”

      En som muslimer backar ifrån när de ser en komma. En som inte får folk att tjaffsa med en.

      De muslimer som hotat mig har jag sagt, hur många ben ska spräcka på dig? Sen så flyr de.

     • Jag tar itu med israel den dagen de faktiskt visar att de är orsaken. Men den så kallade invandringen till Europa har ingenting med det att göra. Läs på sanningen istället för snacka skit!

     • Jag vet att det handlar om låg barnafödsel för USA har EXAKT FUCKING SAMMA PROBLEM.

      Vita kvinnor är skorpiongift idag så fler och fler män går MGTOW.

      Det är därför de skriker om invandring i USA för män vill INTE ha VITA kvinnor längre. Fler och fler blir medelålders utan att vara gifta och de håller bli galna av ilska (Kvinnor)

     • Som jag sa, vi är MGTOW, vi vill inte ha feminister. De är lika vidriga som muslimer. Därför dör rasen ut. Det här i grund de extrema feministernas fel.

     • Med glädje, ett folk som tillåter extrem feminism förtjänar inte att överleva!

     • Jag har inte din bitterhet och svartsyn och är dessutom lyckligt gift och har fyra barn.

     • Jag är faktiskt normalt sätt inte bitter. Jag blir irriterad när idioter inte fattar vad grund problemet är. I USA vägrar män gifta sig mer och mer på grund av extrem feminism och det tvingar dem att ta in invandrare.

      Det är anledningen till våran stora invandring. Inte någon jävla jude konspiration.

     • vem har sagt att vi måste bli fler människor här?
      det är ju tydligen du?
      inte jag. jag vet att Barbara Spectre också sagt det men varför.
      läst boken om kalergiplanen?

     • Om de inte hade tagit in invandrare så hade Europa varit döende på 30 år ungefär. Det är sanningen.

     • Nja, inte på 30 år, men på längre sikt hade befolkningen minskat drastiskt, vilket hade medfört ett stort antal problem.
      Barnafödandet är direkt kopplat till välstånd, hälsa och ekonomi.
      Ju fattigare ett folk är desto fler barn föds, och tvärtom.
      så ser det ut i hela världen, oavsett religion.

     • konstigt att vi ville försvara oss.

      Magnus Hirschfeld var själv marxist och kommunist. Han var först anhängare av det socialdemokratiska partiet SPD men samarbetade senare med kommunistpartiet KPD som han hyllade som en del av den homosexuella frigörelsekampen. KPD försökte för Hirschfelds räkning avskaffa lagen som kriminaliserade homosexualitet bland män. Detta skedde i tyska riksdagen år 1924.

      Hirschfeld engagerade sig för marxism, homofrågor samt ”sexuell frigörelse” överlag – vilket även innefattade understödjande av feminism och aborter. I Berlin skapades under 1920-talet en dekadent homomiljö som i sin tur ledde till formandet av vad som beskrivs som världens första HBT-rörelse. Den homosexuella rörelsen i Tyskland, med Hirschfeld som en av de mest centrala figurerna, arbetade frenetiskt med att göra Berlin till en samlingsplats för världens homosexuella. Ett myller av bögklubbar, barer och till och med tidningar uppkom i Berlin och år 1922 anordnades i staden den första homodemonstrationen någonsin, vilken lär ha samlat 400 deltagare.

     • Känner ingen kvinna som är extremfeminist. Dem syns oproportionerligt mycket i media dock. Du rör dig väl i fel kretsar.

     • Jag tror inte du vet vad en extrem feminist är och du är nog med 9 av 10 en försvagad svensk hen själv så du vet inte ens vad det är att vara en äkta man (Min tro)

     • Nej. Hur det är att vara en man, det kan jag omöjligt veta 😂 Men jag har åtminstone fött två svenska barn hittills.

     • Grattis, men det hjälper inte rasen så länge du ens stödjer att extrem feminism existerar. Det är som att plåstra om cancern.

     • bryr du dig om rasfrågan?
      borde läsa lite kalergi du som stöttar det utvalda folket.

     • Wow? Det här med att hata vita kvinnor pga av judisk feminism, låter friskt och riktigt?

     • Det märks att JIDF börjar få resursbrist när de till och med börjar rekrytera på vuxenboenden.

   • Som sagt, hade det varit jag som styrt hade jag raderat Palestina vid det här laget ifrån jordens yta med air strikes!

    Konstanta attacker, inget slut, det gör en LESS! och när det inte finns något slut så tar man till övervåld och sen är det över!

     • En ras som inte är beredd att utrota en annan kommer inte överleva, det är ett faktum!

    • Ja, du verkar ju ha en balanserad och informerad syn på denna långvariga och komplicerade konflikten. Vad har palestinierna gjort för ont mot dig personligen för att du ska hata dem så?

     • Få se, dykt upp och fuckat upp vårt land utan allt förstånd? Räcker det?

      Försöker sprida sin uppfuckade religion över hela världen med våld?

     • Du, jag vet mer än du om varför de är här.

      Låg barnafödsel + Extrem feminist gjorde att Europa hade inget annat val för överlevnad!

      Jag är själv en MGTOW

     • Det är extrem feminism och låg barnafödsel som gjorde att Soros ville ha ökad invandring. Europa dör och ser du inte det är du blindare än en mullvad i solsken.

     • Då får svensken börja föröka sig. Men kanske dem har fullt upp med att ”förverkliga” sig själva genom förvärvsarbete, konsumtion och trams som Mello och fredagsmys 😂

     • Mest för att folk är så jävla korkade. Ni skyller på judar utan att fatta vilka som är grund problemet till eran idioti. Tar vi inte in invandrare så dör svenskarna och Europa ut för att färre och färre män gifter sig på grund av extrem feminism.

     • Din judiska vän?
      Magnus Hirschfeld var själv marxist och kommunist. Han var först anhängare av det socialdemokratiska partiet SPD men samarbetade senare med kommunistpartiet KPD som han hyllade som en del av den homosexuella frigörelsekampen. KPD försökte för Hirschfelds räkning avskaffa lagen som kriminaliserade homosexualitet bland män. Detta skedde i tyska riksdagen år 1924.

      Hirschfeld engagerade sig för marxism, homofrågor samt ”sexuell frigörelse” överlag – vilket även innefattade understödjande av feminism och aborter. I Berlin skapades under 1920-talet en dekadent homomiljö som i sin tur ledde till formandet av vad som beskrivs som världens första HBT-rörelse. Den homosexuella rörelsen i Tyskland, med Hirschfeld som en av de mest centrala figurerna, arbetade frenetiskt med att göra Berlin till en samlingsplats för världens homosexuella. Ett myller av bögklubbar, barer och till och med tidningar uppkom i Berlin och år 1922 anordnades i staden den första homodemonstrationen någonsin, vilken lär ha samlat 400 deltagare.

     • Du kallar folk korkade, samtidigt kan du inte formulera en rad utan syftningsfel.
      Du får nog sluta skriva nu, blir ju så pinsamt för alla andra sionister.

     • Passar, jag håller mig till asiater. Svenskar kvinnor är uppfostrade att vara feminister och bitches. De kan dö utan barn så långt som jag bryr mig.

     • då dör ju rasen så varför klaga på invandringen om du själv vill blanda.

     • Men nöt! Jag klagar på extrem feminism och palestinier. Har du ens hängt med?

     • men du skriver om raser nedanför?
      varför då bry dig om du ska ha en asiatisk kvinna och blanda dig med?
      för mig får du blanda dig me vem du vill.

     • Du verkar inte vara så gammal. I min ungdom trodde jag också på skrönorna som man lär sig från skolsalarna och tvn. Men det finns bakomliggande orsaker som kan vara svåra att se vid första anblicken. Börjar man forska i varför något ser ut som det gör blir man ofta förvånad, då det många gånger går på tvärs med vad dom har lärt en. När man lärt sej tänka själv och kritiskt genomskådar man agendan. Den ena sidan är inte alltid god och den andra ond.

     • Men läst på vad som händer, det här är ingen skröna. Gör MGTOW på youtube och vakna upp ur din förbaskade dvala!

      Jag är snart 40 år, kan inte säga att jag är så gammal.

     • I Sverige har vi sionistiska biskopar som propagerar för gayäktenskap och att muslimer skall välla in och vråla från minareter. De säger att Sverige tillhör alla. De säger inte att Israel tillhör alla. Du tror inte det finns en agenda?

     • Nu förstår jag precis vad du menar. Ja, det är verkligen för jäkligt att dessa palesinier har infiltrerat alla plan i den svenska makten. Särskilt nefariskt är det att dessa palestinier nu äger och kontrollerar 90% av sveriges media och propagerar nonstop för ökad invandring.

     • Vet inte om det var Sarkasm och var det det så behöver du verkligen öva på den. Du nämnde 100% sanning.

 61. Hamas kavlar ut sitt hat i megafonerna: ”attackera gränsposteringarna!” På filmer och bilder ser vi hur fredliga protesterna är! Klart Israel har rätt att försvara sig! Men man kan fråga sig om det är rätt proportioner!?

  • Stora mängder skarp ammunition mot stenkastare som befinner sig på andra sidan ett stängsel.
   Inte rätt proportioner enligt mig.

    • Jag säger inte att de inte har rätt att försvara sig, men kanske hade det varit rimligare med gummikulor och vattenkanoner.

     • Men lägg ned! Vatten som verkligen finns i överflöd i mellanöstern. Sen så ska man stoppa flera hundra arga personer med gummikulor?

      Det räcker med tjocka skydd för att stoppa gummi kulor.

     • Det där med vattnet var nästan dagens dummaste.
      De har vatten, och skulle det mot all förmodan vara ett problem så skulle man enkelt kunna skicka ett par tankbilar till kusten som ligger alldeles intill.

      Vad gäller tjocka skydd så är stenkastarna inte precis klädda i skyddsvästar, eller hur…

     • Det stoppar folk, och det räcker.
      Jag har läst andra kommentarer som du skrivit i tråden, och vi har väldigt olika syn på vilken typ av våld som är befogat mot stenkastare som befinner sig på andra sidan om ett stängsel..

     • Du, hade du haft en pistol med gummi kulor och jag hade haft en sten påse hade du med 100% förlorat. Det handlar om mental smärttröskel emot gummi kulor. Det gör ont som fan men en sten DÖDAR.

     • Med det lilla tillägget att de Israeliska soldaterna dels inte är oskyddade, och dessutom har du den där lilla detaljen med räckvidd.

     • Om 100 personer stormar gränsen och de skjuter gummi kulor tror du på fullaste allvar att de kan stoppa 100 galningar med stenar?

      Vissa hade till och med brandbomber, (Ja, jag har kollat vad som egentligen hände)

     • Ja, tveklöst!
      Det är inte så att det sitter 5 ensamma soldater mot 100, stenkastare.

     • Ok, dags för dig att lära dig verkligheten. över 5000 personer stormade gränsen.

      Gummi kulor kan stoppa på sin höjd 1000 personer eftersom kulorna inte går igenom och ingen rädsla skapas för ingen dör och de fortsätter då springa tills de är över och då är 2000 utan problem över stängslet och sen dör dina fjant soldater som flugor!

     • Okej, jag hänger med i ditt spel en bit till.
      Skulle det mot förmodan visa sig att gummikulorna inte fungerar (och hur var det med vattenkanonerna?) så tar det bara ett par sekunder att byta magasin till skarp ammunition, och jo, den tiden har de på sig då de ju har mycket längre räckvidd än angriparna.

     • Hur många gånger tror du Israel har blivit attackerat? De har börjat med skarp ammunition på en gång för det lönar sig inte att vara snäll. Snällhet ses som svaghet av palestinier.

     • Från det ena till det andra. Har fortfarande inte fått ett svar på frågan jag ställde till dig för ett antal dagar eller någon vecka sedan. Det gällde då Iran och att du påtalat att Iran har sagt att de vill utplåna Israel.
      Det jag ville ha då eftersom du påpekade att så är fallet, var en hänvisning som kan påvisa att de har uttalat det hotet.
      Jag vill höra det direkt ifrån hästens mun och inte ifrån någon politiserad källa.

      Tack på förhand.

   • De kan klättra på varandra om man inte stoppar dem och de förstår endast när deras egna dör.

 62. Israel har haft samma taktik sedan 1948. Attackera oss, så smäller det.Hamas är fullt medvetna om utfallet när man uppmanat att riva gränsstängslet och invadera.Tragiskt utfall men sant, martyrer hit och martyrer dit ropas i Hamas högtalare. Denna konflikt måste få en lösning genom att Palestinierna får ett helt eget landområde och hjälp att bygga upp ett fungerande land där säkerheten garanteras av FN personal.

 63. Ni som skriver här kanske inte känner till andra sidan av myntet, Israels aggression mot sina grannar. Krigat till dig landområden och annektera områden där dom definitivt inte skall vara.
  Med sådant våld så föds det mer våld.

  • Det är väl snarare tvärtom..hur många gånger har inte Israels grannar försökt att erövra Israel?
   Självklart måste Israel försvara sig.

   • Som sagt, alltid två sidor på myntet!
    Inte alltid bara den enas fel när två träter..
    Ju mer jag sätter mig in i situationen ju mer skeptisk till Israels framfart blir jag. Det känns extra skakigt just nu när Trump ligger och slickar Netanyahu i röven, kan hitta på vad som helst. Förts provocera tex Iran med lite bombning av några av deras baser i Syrien sedan vänta på att dom slår tillbaka på ett eller annat sätt. Sedan, (även om det sker bara i liten skala från Iran) så tror dom att det är fritt fram och försöka bomba sönder hela Iran. Detta för att dom har Trump som stöttat dom med alla tänkbara vapen mm. Judarna är inga lammungar.

    • Så du menar att Iran finansierar tusentals raketattacker mot israeliska civila är alltså ingen ”provokation”.????

     • Finansierar, på samma sätt som USA finansierar terrorgrupper. Är det det du menar?

     • Ett färskt exempel, Syrien, finansierar olika grupper (ej IS) som har som målsättning att störta regimen. Bara som ett exempel på försök (nästan alltid misslyckade) att ändra politiken i olika länder.

     • Det är en annan sak då Syrien är i krig mot USA´s allierade Israel sedan senaste gången Syrien försökte utplåna staten Israel i ett anfallskrig.
      Iran finansierar attacker mot Israel och därför har Israel all rätt att attackera tillbaka.

     • Israel med stöd av USA är inte i krig mot Syrien. USA stöder dock vissa gerillagrupper som försöker störta regimen (Assad) i Syrien.

     • Israel och Syrien har inte skrivit på något fredsavtal sedan senaste gången Syrien försökte att förgöra Israel.
      USA är absolut Israels allierade….

     • En gång i tiden för länge sedan hade jag också förståelse för Israels (med hjälp av USA) aggressiva hållning mot sina grannländer. Nu när jag blivit äldre och klokare så ser jag att den andra sidan har rätt i mycket.
      Jag kan inte längre sitta med skygglappar på och blunda för USAs ofta helt galna utrikespolitik, Israel är en del i det.
      Ps,Bra att FN beslutat om en oberoende utredning av Israels massaker på Palestinier i samband med flytten av USAs ambassad.

     • Nej det är inte samma sak. USA finansierar inte grupper som enbart riktar in sig på att mörda så många civila som möjligt.

     • Nej precis, USA själva tar hand om det stora dödandet, se Irak, Vietnam som exempel. I vietnam använde man dessutom cancerframkallande växtgifter (fenoxysyror typ hormoslyr) för att döda all växtlighet så att man skulle kunna se fienden under lövverket. Man bokstavligen vräkte ut bomber med B-52 planen samt vräkte ut farliga gifter. Syftet – att döda allt, till och med kvinnor och barn!

     • Ja och se hur muslimerna med ISIS och andra mördar kvinnor och barn idag även i Stockholm.
      Det var ”bara” 45 år sedan och knappast jämförbart idag.
      …och syftet var definitivt INTE att döda kvinnor och barn :)))))
      Nu svamlar du lite Viking…

 64. Undrar vad dessa palestinier skulle göra om Israiliterna tröttnade helt på dom och struntade i vad andra tyckte.
  Alla tycker inte att det är ok med hamas och andra muslimska knäppskallar så det kanske med tiden blir så att de flesta struntar i vad som händer med dom.
  Det är ju inte så att islam samlar några högre poäng hos den ickemuslimska världen med allt som dom ställer till med.

 65. Om araberna omedelbart lämnar gränsområdet så upphör skjutandet med omedelbar verkan och ingen kommer till skada och varför gör araberna inte det?
  Det finns andra sätt att protestera mot ambassadflytten än att offra sitt eget folk.
  Läser att ett spädbarn dött av tårgas-varför tar man med sig ett spädbarn vid våldsamma upplopp?

   • Israel har vunnit mark efter att ha avvärjt ett angreppskrig startat av grannarna.

    ”Den 14 maj 1948, dagen innan det brittiska styret skulle ha upphört, utropade Arbetarpartiets ledare David Ben-Gurion den judiska staten Israel. Följande dag gick trupper från Egypten, Jordanien, Syrien och Irak samt symboliska styrkor från Saudiarabien och Jemen till angrepp.
    En kaotisk tid följde. Israels judar krävde att FN skulle ingripa. Säkerhetsrådet lyckades dock bara förhandla fram två korta perioder av vapenvila, som parterna utnyttjade till att stärka sina arméer. I september mördade judiska terrorister från Stern-ligan FN:s medlare i Jerusalem, svensken Folke Bernadotte.
    Kriget som formellt pågick till sommaren 1949 blev en framgång för Israel som drev tillbaka angriparna och utvidgade sitt territorium. När kriget var över omfattade den nya staten 77 procent av mandatet Palestinas yta. Stridshandlingarna avslutades med en rad avtal om vapenstillestånd men någon fred slöts inte; ännu när detta skrivs har bara Egypten och Jordanien ingått fredsavtal med Israel – 1979 respektive 1994.”

    För övrigt anser jag att FN är en samlings pratpapegojor.

  • Ja, man kan verkligen ifrågasätta vad ett spädbarn gjorde på platsen, men enligt skribenten var barnet ju en terrorist.

 66. ….Hamas använder barn som levande sköldar….de placerar rocket launchers i skolorna och sjukhus…de hävdar att marken som de lever på var deras från Universums uppståndelse och Genesis boken… snart börjar dom prata om det att det var palestinska muslimer som Moses tog ut ur Egypten….. hur som helst, i detta konflikt jag kommer alltid att vara på Israels sidan, men det betyder inte att jag måste älska varje Jude…

  • det va knappast judarnas land heller från början enligt deras egna skrifter.

   Enligt Toran fick patriarken Abraham ett heligt löfte av sin Gud Jahve: ”Åt dina ättlingar ger jag detta land, ända från Egyptens flod till den stora floden, Eufrat” (1 Mos. 15:18). Redan här, för cirka 4000 år sedan, grundas alltså myten om det anspråk på ett landområde i Mellanöstern som än idag är föremål för konflikter och krig. Det var ju inte så att det här var ett obebott land som Gud lovade bort, här levde ett stort antal folk sedan lång tid med sina kulturer. Var inte detta ett problem? Inte för Abrahams Gud, som lite längre fram i Toran deklarerar: ”När Herren, din Gud, för dig in i det land du kommer till och tar i besittning driver han undan många folk för dig … sju folk som är större och mäktigare än du. När … du besegrar dem skall du viga dem åt förintelse” (5 Mos.7:1, 2).

   Ser man på: förintelse var alltså ett etablerat begrepp och en godtagbar metod att lösa problem med – så länge det drabbade hebréernas fiender. Och i Torans fortsättning Neviim beskrivs utförligt hur de olika folken i det utlovade landet anfölls och förintades. För att det inte skulle råda några tvivel om omfattningen av förintelsen förtydligar skribenten resultatet: ”Allt byte i dessa städer och all boskap behöll israeliterna. Människorna högg de ner tills de utrotat alla. De lät ingen förbli vid liv” (Jos. 11:14). Hebréerna såg nogsamt till att det inte fanns några ”överlevare” som kunde åka runt och berätta om hemskheterna.

   • … tack för kommentaren…men att en nation erövrar en annan nations land är så vanligt i historien om den mänskliga civilisationen, att det är helt naturligt… viktigaste är att de som har erövrat kan behålla erövrade landet, och om de andra kan försvara sig…om båda inte kan sina uppdrag, så de förtjänar inte att ha vilket land som helst…du citerar Bibeln och Toran som bevis att Hebréerna erövrade och dödade alla som levde där och tagit deras boskap… för mig betyder det att det inte israeliterna som var skoningslösa utan stammarna där var svaga och kunde inte organisera sig och göra motstånd….så är det i livet – starkare vinner….du kanske inte tycker om min åsikt, men i min liv såg jag och kände hur denna princip fungerar utan undantag…

    • Nu är det mena och Afrika som erövrar Europa med invasion och barnvagnar. Det är bara början ty senare när antalet blivit tillräckligt stort så kommer mer radikala metoder att nyttjas i allt högre grad. Detta förstår naturligtvis de ledande politikerna som naturligtvis då tycker att det som sker är helt ok och till och med vill ha det så.

    • ja då va det ju inte så konstigt att tyskarna vill göra sig av me det utvalda folket. det ok så länge det inte dabbar den utvalda befolkning.
     roligt att dom nämner förintelse.
     indianerna borde ta tillbaka sitt USA.

 67. Finns för många PLO aktivister både här inne och i Sverige i stort! Men för fasiken..tänk efter lite…varför attackera andra sidan gränsen!? nåt är fel i vissa hjärnor!

 68. Ser at Svekikistans statsminister og antisemitt bekymrer seg for de islamistiske terroristene som har tatt kontroll i sosialistenes «Palestina».

   • vilken är din agenda?
    Nordens folk eller israels?
    Hur många israeler har dött?
    jag försvarar inget av är nere i öknen men så är jag varken omskuren av någon rabbi som ska suga och så går jag inte i mosken

    • Min agenda är att muslimer och kommunister (de värsta mördarna) ska få så lita att säga till om som möjligt.
     Därför stötar jag Israel, Trump och SD

     • kommunismen i tyskland va judisk.
      bolsjevikerna va judiska.
      marx hade en sionist som största hjälte.

     • Första Sovjetregeringen bestod till cirka 85 % av judar.
      Den ryska revolutionen var ju inte ens rysk utan i vanlig ordning ett påfund från utlandet.
      Historien upprepar sig gång på gång på gång men den blinde ser ingenting. Ukraina var ett annat exempel i närtid.

     • Ja det var en del judar i sovjet unionen men de var inte högt ansedda av sina egna då de mördade andra judar.
      Så jag tycker inte man ska trycka på så mycket att de just var judar utan de var främst kommunister.

     • Jasså du tycker inte att man skall trycka på det 🙂
      Det var ju faktiskt judarna som förövrigt skapade kommunismen. I Sovjetunionen ville de utrota kristna och gjorde det även i miljoner efter miljoner.
      Samt Holodomor 1932-1933 där du hade en man vid namn Genrikh Yagoda som skall vara skyldig till tiotalet miljoner människors undergång. Varför fick vi inte höra om detta i skolan tror du ?

     • jag tror han är omskuren så mycket som han vill skydda de utvalda mördarna.

     • Men nu går du ju utanför skolans indoktrinerade läromedia (allt mellan lågstade –> universitet) – så då måste det du påtalar vara fake history 😉

     • Ja varför fick man inte höra hur Stalin mördade judar och mer än dubbelt så många som Hitler?
      ..kanske är alla svenska historielärare judar då???

     • Kommunisterna utrotade också judarna..så jag tror inte man kan trycka på att de var judar:-)

     • Ja det vet jag…och javisst det fanns i början en del judar med…som blev ”utrensade” av Stalin. Så den kommunism som kom fram med Stalin har inget med judar att göra.

     • Vi får ta den här seansen imorgon måste knyta mig nu.
      Du har helt fel den kommunismen var väldigt mycket judisk.
      Den var i överkant oproportionerligt besatt av just dessa.
      Du behöver läsa på det här ämnet hör jag, vi hörs igen.

     • Det har inget med judar att göra egentligen. I början var det judar med och skapade kommunismen i Ryssland…Men Stalin rensade ut dem…mördade dem.
      Så kommunismen som vi känner idag har väldigt lite med judar att göra.
      Det finns radikala judar åt alla politiska håll på precis samma sätt som det finns svenskar med olika politiska tillhörigheter.
      Visst har vi Soros och Barbro..men jag tror inte många judar delar deras synsätt…

 69. Tycker att nyhetsrapporteringen av incidenten är politiserad från alla håll och under all kritik.

  Skulle vilja veta exakt vad som de facto hände. Öppnade israelerna eld över gränsen mot en demonstration på palestinskt territorium eller öppnade de eld mot en mobb som försökte forcera gränsen. En viss skillnad så att säga.

 70. Som sagt, ingen, absolut ingen blir skjuten om man INTE kastar sten, eldar bildäck och skjuter själv!!!!!!! Så skyll er själva!!!!!

  • Filmklippen som visar hur folk står still i närheten av stängslet och sedan blir skjutna av israeliska soldater är såklart bara illusioner. De kastade säkert sten i hemlighet.

   • Du vet osynliga stenar mannen – that’s the newest shit baby. Finns på ebay. Eller så har Israelerna en sån där ”Minority Report apparat” som kan se framtida brott och agerar i preventivt syfte… *Ironi mode off*

 71. Samma typ av kastvapen används vid kravaller i Sverige så det bevisar från vilka länder ligisterna kommer ifrån trots att de maskerar sig och trots att pk-media påstår något annat. Vi realister får alltid rätt till sist.

 72. Var tror ni att styrande i Israel och de israeliska lobbyn i USA vill att palestinierna och Syrierna bor?
  I Syrien och Palestina eller i Sverige

  Fundera på denna fråga en stund.

  • Naturligtvis riktigt bra tycker de om de drar vidare norrut så Israelerna mera ostört kan ta för sig av ytterligare landområden.
   Det behöver man inte vara raketforskare för att lista ut. Men men

    • Om du frågar mig so bor det alltför många av flera olika sorter här i Sverige varav Syrier är en av dessa.

     • Ja det är ju inte folket i alla fall. Oss stjäl de bara pengar ifrån och dessa pengar använder de för att jobba emot folkets vilja och lyhört följa order från bilderbergarna.
      Naturligtvis med fin kompensation vid senare och lämpligt tillfälle.

 73. Noterar att Samnytt ändrat rubriken från ”Palestinska terrorister dödade” till
  ”Palestinska terrorister och våldsverkare dödade”.
  Tydligen var alla dödade inte terrorister i alla fall!

  Undrar dock fortfarande om det dödade spädbarnet försökte storma gränsen eller kastade sten då det dog av tårgasen.

  • Det ärväl som vanligt att terroristerna tar skydd bland civila. Dessa muslimska terrorister bryr sig som vanligt inte ens om barn.

  • Frågan är, om vi nu förutsätter att rapporteringen är sann, om det var tårgasen eller den tjocka öken från alla brinnande bildäck som anhängare till Hamas satt eld på – eller något helt annat som var dödsorsak? Denna typ av händelser tycks tjäna ett symboliskt syfte som få reflekterar över. Vilket ansvar hade föräldrarna som fullt medvetna om riskerna tog med ett nyfött barn dit? (nu förutsätter vi att rapporteringen är sann – och inte kommer från någon så partisk propagandist som exempelvis Cecilia Uddén)….

   • Jag håller fullständigt med dig om att barnet borde ha befunnit sig på säkert avstånd, och jag begriper inte hur föräldrarna tänkte.
    Ja, det finns, hur tragiskt det än är, en propagandavinst med oskyldiga barn som dödas.
    Men det stör mig att inlägget är så väldigt vinklat till Israels fördel och att hävda att alla som dödats och kommit till skada är terrorister är inte ärligt.
    Det finns noll förståelse för Gazabornas situation, och att utmåla dem kollektivt som terrorister och förövare mot ett stackars offer (Israel) är en så oerhört grov förenkling.

 74. USA har blockerat en granskning av händelserna, lagt in ett veto i Säkerhetsrådet.

  Israeliska Haaretz anser att militären använt övervåld mot civila.

  ”A month and a half of demonstrations by people who were mostly unarmed has resulted in dozens of deaths and thousands of wounded Palestinians. During these weeks of protest, Hamas and the other resistance movements in Gaza refrained from launching rockets into Israel. No Israeli soldier or resident was injured. Israel, on the other hand, acted against the unarmed demonstrators with sniper fire, live fire that killed and maimed.”

  https://www.haaretz.com/opinion/editorial/stop-the-bloodbath-1.6091815

 75. Hamas gör sitt bästa för att hålla hatets eld brinnande! De De skor sig bra på detta! Liksom Arafat vars änka inte blev helt lottlös! Varifrån kom denna förmögenhet tro? Redan 1966 konstaterade vi som tjänstgjorde där,att Gaza skulle kunna ha förutsättningar att blomstra! Med fin strand och möjligheter till byggnation! Med rätt styre!

 76. Ännu är det många som har noll koll på historien om Judar och Araber i detta område som man träter om sedan urminnes tider.
  Sedan är frågan hur långt tillbaks i tiden man skall gå för att hävda sin ”rätt” till en viss landsdel.
  Så frågan är: Hur bildades staten Israel?
  Läst på.

  • Staten Israel bildades när det brittiska palestina mandatet delades upp.
   23% väster om döda havet blev Israel, 77% öster om döda havet blev Jordanien = Palestina.
   ..och nu vill araberna ha 100 %

   • Men varför just i Palestina? Var det vad Theodor Herzl förespråkade? Vilka var/(är) krafterna bakom beslutet ? När påbörjades planerna för en egen judisk stat? Vilka låg bakom den? Kan du den ack så viktiga nyckelhistorian med? Mest troligt inte. Det är det alltför få som orkat ta in. Det krävs mer än skollitteratur för att ta in den kunskapen. Du hittar inte dessa svar på wikipedia utan för detta behöver du läsa riktiga böcker skrivna av människorna som låg/(ligger) bakom detta.

   • Stämmer inte uppdelningen skedde inne i nuvarande Palestina. Altså landet låg väster om Jordanfloden.

    • Nej man kan inte förlora det man inte äger…eftersom britterna styrde över landet så ska man utgå ifrån det. Palestina är ett område inte en stat.

   • Det var ju faktiskt till nästan hundra % araber som bodde i Palestina innan England gav bort mer än hälften till Judarna utan arabernas medgivande.

    • Väldigt många av de problem som vi har idag grundar sig på kolonialmakternas hantering av Afrika och Mellanöstern.

    • Palestina som stat har aldrig funnits och det var inte 100% ”palestinier” i dagens Israel.

    • Ja muslimerna brukar använda etnisk rensning så fort de får chansen…se bar hur det förut fanns judar överallt i mellanöstern.
     Se hur kristna förföljs och mördas av muslimerna. Nu finns det bara 5% kristna kvar i mellanöstern..förut var de 20 %.

  • Ja det var efter andra världskriget som europeerna och kanske FN bildade staten irsrael på palestinsk mark
   .Så 700 000 palestinier fick fördrivas södèrut viket var ett brott enl FN stadgar.
   .FN SKULLE VERKART FÖR EN STAT PALESTINA OCH ISRAEL TILL EN GEMENSAM STAT. Allt bråk och krig hade varit borta då. Alla människor som omkommit i onödan i dessa krig mellan israel och palest. Döpt landet till ISRAPAL eller Juden t.ex. Med tiden hade landet växt ihop till ett välmående land. Fått hjälp i början av FN FN är värdelöa på att lösa och hjälpa länder i kris. Dom måsten upp 100% för att lösa tvristerna Israel Palestina och Syrien kriget.

 77. Vet inte varför SD har en sådan vurm för Israel eller vet jag det ?
  Jo jag tror nog att jag förstår varför. Det var ett tag sedan som jag själv insåg att SD inte är mitt parti efter att ha gett dom min röst i 3 val.

  http://www.friatider.se/sd-vill-flytta-sveriges-ambassad-till-jerusalem-en-sj-lvklarhet

  Vore det inte bättre om de fokuserade på Sveriges problematik och de bakomliggande orsakerna som får folk att söka sig hit. Men som sagt jag bryr mig inte längre om deras politik.

   • Ja precis Sverige är oviktigt. Det finns ett viktigare folk. Ja svenskarna är tydligen inte ens ett folk.

    • ja det finns ju dårar inom deras led som hatar kommunister men älskar judar.
     I Tyskland där min familj kommer ifrån visste alla vilka som låg bakom kommunismen.
     även vilka som startade kriget 1933.
     nu har dom gått från kommunismen till globalismen för det är bara ett annat sätt att kontrollera folket.

     • Globalismen är kommunismen i en global tappning.
      Man skulle kunna kalla det för superkommunismen om man så vill. Ja de med läshuvud som utnyttjar det vet mer än de som inget vill veta, så är det. Har man dessutom släkt / familj från området så vet man mer. Känner en del åldringar och några som har gått bort. De kunde och kan berätta om dessa kopplingarna. En numera avliden som själv satt i högsta skiktet i ett av de östliga kommunistländerna har även han berättad om dessa kopplingar.
      Detta är dock inget som folk i gemen varken förstår eller ens bryr sig om att försöka förstå.

  • Sverigedemokraterna fokuserar på Sveriges problem. Men det finns internationella frågor som också är viktiga, om inte annat av principiella skäl.

   Visste du inte att man kan arbeta med mer än en fråga samtidigt? Du själv till exempel äter förmodligen mat, men gör även annat då och då?

   • Ja jag gör absolut en hel del. Jag är en mångsysslare och läser även väldigt brett. Eller ja bredare än normen i alla fall. Kunskap är ingen tung ryggsäck att bära. Hoppas fler skulle vilja bredda sina kunskap genom att ta del av flera olika källor. Jag vet att du är en stor förespråkare för Israel och jag tycker att följande video är ganska intressant.

    Mvh Dixie

 78. Ser inget fel här helt ok dessa araber vet att försöka ta sig igenom stängslet är lika med pannskott så vill dom testa så kör hårt för kloka är dom fan inte!

 79. Polen miste 1/3 av sin landsareal och har annu inte erhallit krigsskadestand fran Tyskland..likadant med flera andra lander i Europa..detta var for 80 ar sedan..Arabernea hade ett land for 3000 ar sedan..Det handlar om nagot annat..dodskult//

 80. 2014 skickar Israel tusentals Afrikanska asylsökare till Sverige med anledningen att det är viktigt att bevara Israel judiskt. Dom hånskrattar oss rakt upp i ansiktet. Varför hatar de israeliska judarna Sverige så?

  newobserveronline.com/racist-jewish-hypocrites-start-shipping-african-refugees-from-israelto-sweden/

  • det är inte judarna som hatar Sverige utan svenska makthavare som hatar sitt eget land o folk o avskyr allt som heter nationalism.

   • Det är både och. Av alla länder i världen, i stället för att skicka tillbaks dem, valde de att skicka dem hit. Svenska makthavare slipper därmed inte undan sitt ansvar för sin roll i det hela.

   • Dom som ska värna om Sverige är dom värsta förädarna mot sitt eget folk.Rösta rätt och gå inte på såsse-valfläsket.

  • Saudis skickar också ut illegalt/gästarbetare från Eritrea. 100 000 för några år sen. Nu kräver Sverige inte ens ordentliga identitetshandlingar från anhōriga från Eritrea.
   Löfven tror att han ska få nån utmärkelse av FN.

   • Nej, det var väl så att de små stackarna riskerade att arresteras om de begärde ut ID-handlingar. Helt sanslöst. Varför får jag känslan att vi kommer få se en enorm flyktingvåg av Somalier, Nigerianer mm som alla påstår sig komma från Eritrea…

   • Saudierna byter tjänar folk då dessa har börjat mopsa upp sig…saudierna är mycket onda…Duarte förbjöd väl filipinare att åka dit och jobba…🤔🤔🤔

 81. Stefan Löfven tar tillfället i akt och kräver oberoende utredning…Ha!! Fattar han inte att han är rökt i båda ändar??? Löjligt att höra en lus hosta!!

 82. Gaza hade kunnat bli en fin turistort med bl a en fin strand,men tyvärr valde man en hatisk regering som själva lever på detta hat inte minst ekonomiskt!

 83. Varför fick inte Kadaffi svara på samma sätt då en liten grupp inhyrda legosoldster startade ett uppror där?

 84. Jag står på Israels sida. Om inte Israel hade funnits så hade vi haft dessa i Spanien och Portugal och i Balkanländerna istället. Enligt islam så måste muslimerna återbörda alla landområden som tidigare tillhört islam och muslimer.
  Problemet är inte Israel utan islam.

 85. Hamas betalar ungdomar för att angripa Israel. Ledarskapet gömmer sig i bunkrar under jorden. Sina egna barn tillåter de inte demonstrera i främsta ledet. Det är så islamister gör.
  Men de har gott stöd i mesta media i Väst, allt från israelisk vänstermedia Haaretz till svenska Fria tider. Liberaler, Vänstern, Allah dyrkare och andra antisemiter förenas i kampen mot den judiska staten.

 86. Nu är det snart synd om dårarna. Då skall vi ta emot dom som flyktingar. Då skall dom ha förtur till Bostäder och Arbeten . Och så skall vi betala deras barn så att dom får barnbidrag . Sen får dom andra bidrag som inte svenskar vet om. För vi förstår inte Arabiska på Försäkringskassans hemsida.

 87. Ja för att mat beskjuter Israeliska civila med raketer . Därför har Israel rätt att skydda sina invånare från raketattacker och terroratentat.

LÄMNA ETT SVAR