Judisk kvinna livshotande knivskuren på öppen gata

371 Shares

Tidigt på tisdagsmorgonen knivskars en kvinna i 60-årsåldern svårt i Helsingborg. Hon fördes med ambulans till sjukhus med vad som uppges vara livshotande skador.

Attacken skedde utomhus på Nedre Långvinkelsgatan vid 07:30-tiden. Kvinnan var vid händelsetillfället på väg till sitt arbete.

Polisen uppger att man har ett signalement på gärningspersonen men vill inte offentliggöra detta. Samtidigt vädjar man om tips från allmänheten för att kunna lokalisera och gripa mannen. Sådana kan lämnas på telefon 114 14.

Vittnen ska ha hört kvinnan skrika på hjälp på engelska och larmat polis. Enligt uppgift finns övervakningskameror på platsen vars bilder polisen nu kontrollerar för att skapa sig en bättre bild av händelsen.

Den regionala insatsstyrkan kallades in för att garantera ordning och trygghet på platsen orsaken till att detta ansetts nödvändigt uppges vara att kvinnan är aktiv i den judiska församlingen. Förstärkt bevakning ska ha satts in kring judiska objekt i staden.

Platsen spärrades av för teknisk undersökning. Händelsen rubriceras som mordförsök.

371 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.