En man i 60-årsåldern har avlidit efter att tre män misshandlat honom vid en pizzeria i sydöstra Skåne. Männen kunde gripas och anhållas men försattes kort efter våldsdådet på fri fot igen – trots fortsatta misstankar.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Tungt kriminell förnedrade äldre kvinna i pizzeria – ”hora, din fucking slyna”

Det var på lördagseftermiddagen som de misstänkta gärningsmännen i 35-årsåldern ska ha utsatt den äldre mannen för livshotande skador vid en pizzeria på Västergatan i centrala Sjöbo kommun, rapporterar Expressen.

Åklagare släpper männen

Omkring klockan 23 på lördagskvällen kunde polisen gripa tre män misstänkta för grov misshandel. De förhördes och anhölls av jouråklagare men redan vid klockan 18 på söndagen försattes männen på fri fot. Detta trots att de fortfarande är misstänkta för våldsdådet.

Rubriceras som grov misshandel

Den äldre mannen hämtades med ambulans från platsen och fördes till sjukhus med livshotande skador. På måndagskvällen rapporterade statstelevisionen att mannen har avlidit av skadorna.

Trots att offret har dött fortsätter förundersökningsledare och åklagare Maja Källén att utreda brottet med rubriceringen grov misshandel.

– Vi har valt att ha kvar den tills rättsläkare har fastställt orsaken till mannens död, säger Källén till SVT.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Gäng misshandlar pojke brutalt i Skåne – sparkas i ansiktet när han ligger ned