Migrationsverket har beslutat att 69 personer ska utvisas. Detta efter en omfattande polis- och myndighetsinsats mot en islamistisk sekt i Hällefors. Verksamheten som bedrivs under namnet ”The Ahmadi Religion of Peace and Light” har pågått sedan hösten 2018 då dess följare flyttade till Hällefors och Bergslagsgården.

Under en längre tid har polisen övervakat islamisternas aktiviteter, men det var först när myndigheterna samordnade sina resurser som de kunde ingripa och stänga ned verksamheten. Insatsen har lett till att Migrationsverket nu fattat avslagsbeslut för 69 personer som varit involverade i verksamheten och sökt uppehållstillstånd i Sverige. 

Statsmedia undanhåller att det handlar om islam

Statsmedia har tidigare rapporterat positivt om den islamistiska sekten som “en ny rörelse med fred i fokus”. När sanningen om sekten nu uppdagas väljer statsradion, för att försvåra för lyssnare och läsare att göra kopplingar tillbaka till vad man tidigare rapporterat, bara att det rör sig om en ”religiös sekt”. Man undanhåller att det handlar om islam/islamism och att det är samma gruppering som man tidigare hyllat.

Samnytt har tidigare ringt upp statsradion angående att de inte benämner sekten som islamistisk och har då hävdat att den inte har någonting alls med islam att göra. Samnytt har dock kunnat avslöja att ”The Ahmadi Religion of Peace and Light” är en shiamuslimsk sekt från Irak som dyrkar ledaren Imam Ahmed al-Hassan. Läs mer HÄR.

I videon nedan redogörs för rörelsens metoder:

LÄS ÄVEN: SR uppmärksammar ”ny religion med fred i fokus” – undanhåller att det är en islamisk sekt