london polis kyrka

Foto: André Gustavo Stumpf from Brasil / Faksimil Google

Utrikes

7-åring i livshotande tillstånd efter skjutning vid kyrka

Publicerad 1/16/2023
Annons

På lördagseftermiddagen inträffade en skjutning vid en kyrka i London. Flera kvinnor och barn skadades av skotten.Det allra yngsta offret, en 7-åring, har livshotande skador.

Det var klockan 14.30 vid Phoenix Road, nära Euston station i centrala London, som skott avlossades från ett fordon i rörelse som snabbt lämnade platsen, rapporterar The Guardian. Nära platsen ligger den katolska Sankt Aloysius-kyrkan där det vid tidpunkten för skjutningen hölls en begravningsceremoni för en mor och en dotter, 50-åriga Fresia Calderon och 20-åriga Sara Sanchez, som avlidit med bara några dagars mellanrum till följd av blodpropp respektive akut lymfatisk leukemi.

Polisen har uppgett att en sjuårig flicka fördes till sjukhus med livshotande skador, och att en tolvåring vårdades för en mindre benskada. Tolvåringen kunde lämna sjukhuset redan på lördagen.

Kvinna kan ha fått livsförändrande skada

Utöver de två barnen skadades även fyra kvinnor av skotten. Kvinnorna, som är 21, 41, 48 och 54 år gamla, fördes till sjukhus – men ingen ska ha livshotande skador. Den 48-åriga kvinnan ska dock ha åsamkats en ”potentiellt livsförändrande skada”.

– Alla skottlossningar är oacceptabelt, men att flera personer, inklusive två barn, skadas i en skottlossning mitt på en lördagseftermiddag är chockerande. Våra tankar går till alla offer, men i synnerhet till den sjuåriga flickan som är i ett livshotande tillstånd och med hennes familj, säger polisen i ett uttalande.

Den katolska prästen som höll i ceremonin har berättat att alla precis gått ut från kyrkan, klädda i vitt, på väg att släppa några duvor. Och medan sällskapet väntade på att släppa iväg duvorna inträffade skottlossningen.

I skrivande stund har ingen gärningsman kunnat gripas.

LÄS ÄVEN: Flera kyrkor attackerade inför julen

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
752Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons