Arkivbild.

75-årig funktionshindrad kvinna utsatt för gaturån – fick guldhalsband avslitet

Delningar

Strax före lunch på midsommardagen begav sig 75-åriga funktionshindrade Evy ut på vad hon trodde skulle bli en trevlig promenad i det vackra vädret. I stället förvandlades promenaden till en skräckupplevelse när en man gick till attack och slet av kvinnan hennes halsband.

Personrånet begicks i Lyckeby i Karlskrona. Rånaren ska enligt polisen och offrets vittnesmål ha satt en hand i bröstet på kvinnan för att hålla emot och med den andra handen ha slitit av Evy guldhalsbandet. Han försvann sedan springande från platsen.

Polisen vill inte lämna ut några andra signalementsuppgifter på gärningspersonen utöver att han av den rånade kvinnan bedömts vara en ung man i 20-årsåldern.

Evy ska ha fått lättare fysiska skador i samband med rånet. Hur hon mår psykiskt efter händelsen är oklart. Halsbandet uppges vara värt 22 000 kronor och ha varit en present till Evy på hennes 50-årsdag.

Initialt togs en 18-åring in för förhör men släpptes sedan och är inte längre misstänkt. Den verklige gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Evy uppger att hon aldrig mer kommer att gå ut med halsband på sig.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

330 KOMMENTARER

 1. Det är bara absolut lägsta sorten av kriminella, som ger sig på och rånar våra äldre.

  Men nu väntar jag att höra från vänstern, att detta är typiskt svenskt. Svenskar gjorde så förr med…

  Själv känner jag ingen tolerans alls med dessa. För mig duger de till att ersätta djur i medicinska experiment.

  • Det är inte en fråga om etik och moral att använda dom i plågsamma medicinska expriment, utan om experimenten är plågsamma nog.

 2. Denna typ av brott mot äldre har ökat kraftigt efter att vi gick med i EU och är en av många anledningar att vi lämnar klubben för politisk inbördes beundran så fort det går.

 3. Undrar om pk-etablissemanget, sociala medier och svenska landslag m.fl. kommer höja sina röster även för att stoppa åldringsrånen?

 4. Här ser vi vad vi fått hi för skit i Sverige. Riktar in sig på kvinnor. Våldtäkter och rån, tom mord. Hoppas allla kvinnor röstar för sin egen överlevnad den 9 september.

  • Fega skitar, är allt dom är!!!! Och kvinnor lyssna på herr Lejon!!!! RÖSTA FÖR SVERIGE OCH VÅR TRYGGA FRAMTID!!!!!

 5. Så illa är läget att inte ens gamlingarna får vara ifred. Tror inte ett dugg att det var utfört enligt gammal god svensk tradition – inte det minsta.

  • Förr fans det en heder bland tjuvar och banditer att aldrig råna en gammal person detta var innan muslimerna tog över åldringsrånen.

    • De opererar likt hyenor. Angriper de svaga. Utnyttjar godtrogna människor som vill hjälpa när deras Mercedes står med huven uppe längs vägen.
     Denna brottslighet är som en cancer på samhällskroppen. Folkgruppen har alltid varit hatad i alla tider då de alltid önskat en parasiterande livsstil.

   • Nu är läget så j-vla illa att man nästan har lust att retroaktivt åberopa pensionsgrundande ersättning till det gamla buset. Dessa var ju närmast som rena söndag skole barnen i förhållande till dagens skitskallar.

 6. Lägsta sortens livsform!
  Har noll tolerans för varelser som ger sig på kvinnor, barn, djur och äldre!
  Vår straffskala täcker inte den typen av brott och gärningsmän! Det behöver ändras!

  • Jag skiter i om denna person är WT, MENA eller något annat. Dessa unga män ska lagföras och i de fall dom är icke medborgare ska dom ut på momangen.

   Vi ska inte behöva vara världens sophög.

   Nu får det vara nog.
   9 september 2018 har DU möjlighet att påverka. Ta den chansen. Det är kanske den sista.

  • Idag när jag och min mamma är på väg hem till mig så ser vi en gammal kvinna som står på sin uteplats och skriker mot oss.
   Vi går såklart dit för att ta reda på om det hänt något, hon pratade otydligt men till slut kom vi fram till att hon ville ha hjälp att stänga av tv:n. Vi larmade även hemtjänsten, för som sagt så var det svårt att förstå vad hon sa.

   Hela händelsen ger mig magknip. Varför är en så pass förvirrad, äldre kvinna i ett eget boende? Hon visste inte att hon hade en larmknapp som hängde runt halsen så hur ska hon kunna få kontakt med hemtjänsten om det händer något?
   Och tänk på vad som kan hända om hon ropar och fel person kommer och ska ”hjälpa” henne.

 7. Det finns tydligen två sorters paradis.. Ett med kritvita stränder och vajande palmer och ett paradis för dom kriminella, där dom kan få härja helt fritt.
  Dom som kan skilja på sitt och andras får som vanligt betala för kalaset

 8. Fruktansvärt! Det måste ha gjort mycket ont när rånaren slet av den gamla damen guldhalsbandet. Tänk om hon hade ramlat och brutit armar och ben eller slagit i huvudet! Vilka rovdjur sjupartisterna har släppt in i Sverige!

  För några år sedan läste jag om ett rån på Södermalm. En invandrare hade trängt sig in genom porten när en kvinna gick in. Därpå hade han överfallit henne och försökt slita åt sig hennes breda guldhalsband. Det hade inte lyckats, men efteråt hade hon fula, breda, röda märken på halsen efter invandrarens kamp med hennes guldhalsband. I ”den humanitära stormakten” är det på egen risk som kvinnor bär smycken.

  • Guld är segt och svårt att slita av, och var det så tunt att han lyckades (om inte låset brast först) så lär det ha skurit in rejält i huden, med en fruktansvärd, tortyrliknande smärta som resultat. Men det bryr sig gärningsmannen såklart inte om. Tacksamhet för vad denna gamla dam och andra i hennes ålder har gjort för att de ska kunna leva lyxliv, nej något sådant finns inte alls.

   Skriv om lagen om hatbrott så att den här typen av vidriga otacksamhetsbrott ger extra stränga straff!

   • man rycker snabt så går det snabt..har jobbat med guld hahaha näää inte så segt… fast beror på storleken på kedja

    • Det beror såklart också på om länkarna är ordentligt lödda, men nu talar vi om en äldre dam som nog hade ett halsband av gammal god kvalitet.

     • ingen mening att anta saker vi inte vet.. vi vet inte.. o gick det att dra så vart det kanske på 10 gram.. hahahaha

 9. Bekymrad är jag.
  Ett exempel.

  I går, lördag den 23 juni 2018, reste jag med Pågatåget från Trelleborg till Mö. En rollatortant hade nyss köpt den förmånliga JOJO Sommarkortet men var ovan resenär. Pågatåget var lite av en ny erfarenhet så jag hjälpte henne lite på traven.

  Tanten skulle hälsa på vänner i Malmö. Hon beklagade sig över att hon inte kunde ta med sin ”Pensionistharley”, (Permobil?), med sig ty de blir stulna i Malmö.
  Vidare beklagade hon sig över att vid en högtid, dop av barnbarn e.d, i släkten i Hässleholmstrakten hade en babbe rånat henne på fina guldhalsband. Märkligt nog fanns yngre handlingskraftiga släktingar som på avstånd såg rånet. De grep vederbörande och det hamnade faktiskt i rätten. Tanten klagade på att rånaren var minst 25 bast och så kunde han bara påstå i rätten att han var 17. Så han fick m.a.o. ”inget” straff. Tanten beklagade sig över fler saker.

  Slutligen frågade jag vad hon tänkte rösta på.
  Hon tyckte att det var självklart att rösta på det ”enda rätta” partiet. Jag fick dra ur henne vilket det partiet är. Och vad tror ni här? Tamtadam! ! !
  Naturligtvis skulle hon rösta på svenska arbetarhatarpartiet socialakrobaterna.

  Jag befarar att bland dem som inte nyttjar Internet så finns många av den sorten. Jag kläckte ur mig något räligt och gick till en annan kupé.

  T.

 10. Ge för guds skull inte ut något sgnaliment på ynkryggen så att han riskerar att åka
  fast nej låt honom löpa vidare till nästa offer istället..

 11. Massor av stöd för fotbollsspelaren som hotats och det skrivits korkad skit till, bra!
  Vilken enorm protest kan vi inte då vänta oss efter att Aktuellt tar upp detta fega och vedervärdiga brott mot en handikappad kvinna på 75 år, ska bli intressant ikväll!

     • Masshysterin som detta nu utvecklats till visar tydligt hur svårt fotbolls-sossar och samtliga klippa-hjärtan-vänster har då de kladdar med sina egna fördomar.
      Är man verkligen för likhet och rättvisa så låter man sig inte påverkas av hud eller hårfärg innan man öppnar truten, ovan inblandade är jättetydliga och jättepatetiska!!!

 12. Hört att nazisterna gjorde samma i länderna de ockuperade. Bolsjevikerna stal också från medborgare i länder de erövrade. Stal smycken från flickor och vuxna.
  Förutom alla som mördades av ockupanterna och allt som förstördes.

 13. 75 åriga funktionshindrade tanter kan naturligtvis inte gå ut på stan utan livvakt längre. Lika lite som lättklädda tonårstjejer. Det hör till det gamla fina Sverige. ”Värdegrunden” har effektivt satt stopp för den lyxen.

 14. Det värsta man kan göra att ge sig på äldre. Men svensken har ju inget tåga eller mod kvar. Så det får ske.

  • exakt.. i polen så bör du resa dig o ge plats til ädlre på spårvagn eller buss.. annar riskerar du en smäll … här får dom rånas… så lågt är kulturen i sv. idag

 15. Ohhh våran statsminister på väg till ett minitoppmöte i Bryssel , jag väntar mig kluriga uttal o jubel från hela Europa ,,

 16. Det är en SKAM för Sverige, att detta får fortgå, utan att det tas i med hårdhandskarna!!!! Men dessa jävla fegisar ger sig på dom som inte kan försvara sig!!!! En dag kommer våra vägar korsas, då jävlar!!!!!!

  • Myggjagare. Hade en bekant som blev bestulen från sitt företag på natten. Tjuven hade lämnad skospår efter sig, myggjagare hehe. Vilka kan det vara. I norra delarna av landet så Mercedesen var nog i Finland innan morgonen.

 17. -Vi lägger nu en satsning på tusen miljarder kronor för att förbättra säkerheten för äldre..

  Hälsar 7-klövern..

 18. Detta hände en släkting som var 85år. Alltid glad och positiv tills rånet. Efter detta helt personlighetsförändrad och avled några månader efter. Behöver inte nämna att polisen inte lyckades gripa rånarna till trots ljusa dagen. Vittnesmålet var iaf glasklart vilket land i östra Europa de härrörde från. Den folkgrupperingen har åldringsrån som specialitet.
  Man har extra hård lagstiftning för brott mot hbtq-gruppen men inget mot de som är svaga i samhället. Gamla och barn. En lågprioriterad grupp i PK-Sverige.

 19. Även höga chefer inom kommunen begår stöld.
  En kommunchef i en västsvensk kommun förskingrade pengar avsedda för handikappade barn.Han köpte elektronikprylar för pengarna.
  Undrar om han får någon fotboja som straff????

 20. Precis som jag misstänkt! Varning till alla som inte är unga, friska, starka och snabba att inte bära dyrbara smycken utomhus.
  Om man ska bort på fest kan man ha en sjal över sina halssmycken. Örhängen i guld och ädelstenar bör man också gärna undvika. Äldre kvinnor bär ofta sina gamla guldsmycken till vardags.

  Ni ser väl till att lobba extra flitigt för SD fram till valet?

  • Vem vill inte ha en ”blattefri lördag” och skicka hem Rashid Musa? Jag vill ha alla dagar i veckan,året runt ”blattefria”.

 21. Jag är rätt lugn av mig men skulle jag se något av följande:

  1. rån eller misshandel mot/av äldre
  2. våldtäkt/övergrepp på kvinna
  3. misshandel av småbarn
  4. djurplågeri (exvis som det där med lammet som någon slog ihjäl)

  då kommer personen/personerna hamna på sjukhus…
  Där även kanske jag hamnar om dom är fler än jag klarar av, men ’that’s life’… 😉

 22. Snart kommer de börja göra som i Brasilien och hugga av fingrarna för att snabbt få tag på guldringar. ”Polisen vill inte lämna signalement”. Tack så mycket polisen. Hoppas av hela mitt hjärta att det är er tur nästa gång. Undrar om det blir något signalement då..

 23. Ska man behöva livvakt med sig när man går ut?
  Åkte tunnelbana i dag som bara blir mörkare och mörkare känns som att man är i MENA.

  • Jaa flickor o kvinnor behöver ha med en manlig släkting för att gå ut. Mena kulturen närmar sig med stormsteg och vi får anpassa oss. Rösta rätt folk.

  • Även i centrala delarna av Stockholm har numera folkvimlet mörknat – även vintertid när det inte är turistsäsong. Jag brukar göra en överslagsberäkning på hur många ljushyade nordeuropeer (amerikaner) som befinner sig på t ex Hamngatan (NK) samtidigt som jag. Numera är vi en minoritet – kanske 30-40 procent. Och bland oss är det många som talar andra språk t ex polska, ryska, engelska …

   Majoriteten är folkvimlet kommer från MENA-länderna och asiatiska länder. Men under de allra senaste åren kommer det allt fler svarta människor från Västafrika, dvs ekonomiska migranter.

   Hur ska det här gå?

   SD 2018!

   • Det är intressant. Ingen jag känner sätter sin fot i de centrala delarna. Vad får de för konsekvenser för de boende på de finare adresserna. Samma utveckling som i USA. Centrum gettofieras.

    • Det är i Stockholms City de sk ”fina” affärerna finns. Vill man köpa kvalitetsvaror t ex kläder är det City som gäller.

  • Det är svar nog för att veta att det är ickesvenskar. Men det hade verkligen hjälpt att informera om att det rör sig om EU-migranter eller de lokala förmågorna som är extra hungrig efter sin svältmånad. EU-migranterna är alltid på ett nytt ställe.

 24. Vet om 2 st som försökte råna en bekant, låt mig säga såhär :
  Inget i tidningen och dom ”låg kvar” på plats.

  Dags att folk får upp ögonen!

 25. Klarar inte polisen upp MORD så inte fan bryr dom sig om ett Halsband som en gammal kvinna blivit av med

  Nej dessa djävlar som begår brott skall omgående utvisas om och när man får tag i dom eller den Och ta med hela släkten på samma resa

 26. Med Tanken på omständigheterna och kvinnans ålder kan man ana att guldkedjan var inte av modell ”gangsters” dvs. väger 1,5 kg och ser ut som kedjan, man brukar använda till kreatur.
  Om vi förutsätter det då inträffade rånet för en kedja som rånarna får legalt 4-500 kr.
  Max.
  Där är vi idag. För 4-500 kr överfalls folk som riskerar livet mot sådana berikare. Sådana är förövarna och deras IQ nivå. Därför behöver inte Polisen berätta vilka dekan tänkas vara.

 27. OT: var tog humor och ironi vägen i vårt land !?!?

  Själv blev jag avstäng på facebook i 30 dagar för denna kommentaren:

  ”Hur många tror att Alexandra Pascalidou blir ytterligare en ’balkong-flicka’ att lägga till i statistiken den 9/9 2018 ?”

 28. Om den 75-åriga kvinnan skulle lägga upp information om gärningsmannen på facebook skulle polisen gripa henne på nolltid och rättssystemet skulle få henne dömd för hets mot folkgrupp, samtidigt som hon blev bannad från facebook.
  ”Du sköna nya värld.”

  • I denna händelse finns obegränsat med utredningsresurser. Regimen scannar hela internet för denna typ av brott.

 29. har sagt det innan o säger igen.. bär aldrig på er smycken .. när ni reser runt i ryssland eller afghanistan .. afrika.. då ni blir rånade…
  även fejkat .. typ glitter är inte värt .. man kan får skador o avskurna fingrar .. om ngn vill ta ngt….

  har sagt det alltid o aldrig har det hänt något när jag reser runt …

  ohhh by the way.. sverige är inkluderad i afrika.. typ no mans law land….. för sydafrika är ju mer säker än sverige…

  -starckars människa.. säkert fått en gåva av en kär person som hon uppskatttar.. mer än så .. sedan få den avsliten.. på ett barbarisk sätt av en barbar!!!

  -läss lite äldre böcker .. skolböcker från -20 talet.. barbarr.. vildar… utan känsla för samvete eller finness… BARBARER!!!!!

  vilka tror ni kommer nu till svegire??? exakt!!!! dags att ta fram 2o talets läroböcker??? eller polska…

  murzynek bambo w afryce mieszka.. hahahaha det finns iaf i polen idag.. en mena är en mena.. även om apan får nya kläder så är det fortfarande en apa….????
  eller tycker ni det blir en astronaut???
  iof.. så skickade ju ryssar upp en hund.. o usa en apa ? så möjligheter är ju där ?? hahahaha lajka!!! (hette väl hunden?=

 30. Detta är både ett hatbrott och mordförsök. En äldre person som upplever ett trauma liknande detta faller ofta ganska fort ifrån. Alltså ett betydligt grövre brott än det den inkompetenta folkfienden pajassnuten vill få det till.

  • Anne Ramberg menar att lagen skall tolkas att detta är en del av avkallet gamla måste göra i humanismens namn. Man får hoppas att ordet sprider sig hur mycket guld det finns på Östermalm.

 31. Vill Löfven vara så vänlig att åka över till kvinnan och be om ursäkt.

  Utan Löfvens totalt galna import av Mena folk skulle kvinnan ha fått vara ifred.

 32. Någon som inbillar sig att Jan Björklund m.fl. också kommer kärleksbomba den här stackars kvinnan?

 33. OT: nu ska alla rusa fram och stå med Durmaz! Missförstå mig inte: hatmejlen är sjuka. Det finns tyvärr folk med skruvar lösa i detta land!
  Nej saken är en annan: man försöker från media blåsa upp detta till något som ska spilla över på SD. Följaktligen har Löfven skyndat fram och uttrycket sitt stöd för Durmaz!
  För några år sedan mördades två svenskar på IKEA i Västerås av en asylsökande som fått avslag .Hela det officiella Sverige teg-utom Jimmie Åkesson:
  Med vilka stod du den gången, Stefan Löfven?

  • Baserat på samtliga bilder som tagits av Stefan Löfven de senaste 4 åren så gissar jag att svaret kommer att bli: ”med utländska våldtäktsmän”.

  • Löfven är en falsk lismande såsse som tror han kan vinna poäng på att gulla med Durmaz.Inte undra på att jönsen inte får några röster numera.

  • Har svenska landslaget stått upp för alla våldtagna, eller de som mördades på IKEA? Är inte det väldigt mycket värre än att få ett gäng hatkommentarer?
   Men nu handlar det ju om rasism och då ställer sig hela laget som en flock får och bräker ”fuck rasism”.
   Alltså ”fuck rasism”, är det bara jag som tycker det är patetiskt att använda uttryck som är på samma nivå som extremvänsterns och rinkeby-gangstrarnas?

 34. ”Det sprids en sorts föreställning att det mångkulturella samhället inte fungerar. Och det ropas på stramare regler och kulturell likriktning. Våra motmedel måste vara att visa att det mångkulturella samhället fungerar bättre. Det är ett mer spännande och mer intressant samhälle.”

  – Fredrik Reinfeldt och Moderaterna

 35. Förskräckligt, men bäst är att inte bära en massa bijouterier.
  Allra bäst är att överhuvud inte köpa sådant krafs. Det är i regel maskintillverkat och saknar nästan alltid konstnärligt värde.

 36. Samhällsbyggets ledare, Stefan Löfven (S):
  – Jag är Sveriges statsminister och jag tar ansvar för Sverige.

 37. Charmigt med en godtrogen 75-åring som tror på det som sägs i msm. Ser på SVT och läser DN. Det har aldrig varit tryggare. Tar tom på sig guldsmycken och tror att hon får behålla dem mitt på ljusa dagen.

  • Hon kanske är dement och har fått halsbandet av sin avlidne make.Jag försvarar hennes rätt att gå med det halsbandet hon önskar. Liknande resonemang gäller vid våldtäkter.Unga flickor skall alltså skylla sig själva om dom går med för kort kjol och utan svart slöja ? Fan ta avskummet som rånade henne. Hon kunde ha blivit illa skadad. Tex brutit lårbenshalsen.Äldre människor har skörare benstomme än yngre.

 38. Kvinnan har säkert fått order av polisen, att inte yppa inför släktingar o. bekanta om gärningsmannens utseende och andra kännetecken…
  ”Det kan försvåra vår utredning….. säger berörd polisman, som samtidigt vänder bort sitt ansikte från kvinnans synhåll, och får bita sig i tungan för att förhindra ett gapflabb.”

   • Det kan i värsta fall medföra fängelse för kvinnan, medan brottslingen går helt fri, om polisen får fatt på vederbörande.

    • Helt troligt scenario. Också om GM åker fast så får kvinnan det hårdaste straffet.
     Vi antar ett extremt fall. En mamma får sin dotter mördad och går ut med signalement på sociala medier. Kvinnan dömes till fängelse för hets mot folkgrupp. Det minderåriga skäggbarnet får ungdomsvård.

     • Skäggbarnet blir frikänt och får skadestånd som det 75-åriga brottsoffret skall betala. Kronofogden drar pengar från hennes fattigpension så hon är tvungen att dela matskål med sin hund i resten av sitt liv.

 39. Rånvåg mot äldre, zigenare är förövare.
  Detta är nåt nytt för svennebanan, men i centraleuropa har man vetat det i århundraden att zigenare stjäl från tom döende.
  Idiot-svenskarna trodde det var ”fördomar” ”bara föar att dom är Rooomer”

  (hör o häpna, bakom varje fördom finns en dos sanning, fördomar uppstår inte av sig självt)

 40. Det skulle vara intressant att fråga polisen om det är tryggt att bära synliga guldsmycken i det offentliga rummet.

 41. Inget signalement på gärningsmannen, som vanligt. Jag gissar att polisen grep någon som befann sig på gatan, detta för att visa handlingskraft. Den 95-åriga kvinnan får aldrig någon upprättelse. Det kommer den odugliga polisen att se till. Pollisen kommer att lägga ned brottsutredninge om den 95-åriga kvinnan antingen för att brott inte kan styrkas eller gärningsman saknas. Så arbetar polisen i Karlskrona. Vad fan skall karlskronaborna med den till?

 42. Att ge sig på en gammal är faktiskt värre än att sno klubban från ett barn, barnet glömmer och fattar inte riktigt, lipar över nåt annat om 5 min. Men en gamling blir skärrad för resten av livet och sorgsen över att man kan göra så

  • Att ge sig på de absolut svagaste är ur moraliskt synpunkt att jämställt med djurplågeri,barnmisshandel och andra lägre stående brott.

  • Det går nog åt det andra hållet. Skyddsvästar vill man också förbjuda för de laglydiga. De kriminella skiter i vilket.

 43. Man kan ju genast utesluta att det ÄR en MAN…Ingen MAN gör så…!!

  Någonsorts odjur, ej känt i vår Värld har visat upp sina kvalifikationer och kan överraska Vem som helst…!

 44. Bara idioter tycker att poliskåren inte kan skydda någonting längre!

  Det här är ytterligare ett lysande bevis på att vår poliskår under nuvarande ledning och regering ännu en gång framgångsrikt lyckats skydda gärningsmannen identitet!

 45. Jerzy: Jo alltså hade det varit för 15år sedan så hade kvinnan inte anmält händelsen men idag gör hon, det är alltså inte brotten som ökat utan anmälningsbenägenheten.
  Dessutom så har stöld av bärbara CD-spelare minskat kraftigt sedan 90-talet och det talar för att vi går på rätt håll, brotten minskar helt enkelt.

  • Stölder av VHS video apparater har minskat med 97% sedan 80 talet.

   Beta apparater med 100 %

   Det var värre förr.

   • Ja absolut var det så, dessutom så kan vi inte veta att han verkligen stal halsbandet, kvinnan kan i sitt skärrade tillstånd kanske ha glömt att hon bad hen att ta halsbandet för att få det värderat och att det därmed också kommer lämnas tillbaka inom kort.
    Den enda brottsligheten som ökat mycket kraftigt är hets mot folkgrupp, det finns extremt många rasister här, all annan brottslighet har nästan helt försvunnit.

   • Stölder av telefon apparater med snurrskiva och svart-vita TV apparater har minskat med 100 % sedan 1971.

 46. ”-Någon kommentar Steffe Lögne’n ? ”
  ”-Jag vill inpränta att jag ser allvarligt på detta.” svarade Lögne’n med neddragna mungipor.
  ”-Vad vill Regeringen göra åt det ökade antalet åldringsrån ?”
  ”-Regeringen skall tillsätta en utredning som blir klar 2050. Den skall vända på alla stenar i denna fråga.”
  svarade Lögn’en. Och fortsatte.
  ”-Pensionerna skall höjas kraftfullt med 25 kronor i månaden.”
  Beeep…beeeep…beeep .Steffes mobiltelefon ringer.
  ”-Ja hallå.Vad är det som har hänt ?”
  ”-Har min gamla mor blivit rånad? Det var det jäv**gaste .Av en svartsk….jag menar en asylsökande ?” Lögn’en blev alltmer sammanbiten och röd i ansiktet.
  ”-Den där utredningen om trygghet för äldre måste snabbas på.Se till att den blir klar om 2 månader.”
  Steffe Lögne’n satte sig i sin svarta SÄPO bil och smällde igen dörren.
  Snipp snapp snut,så var sagan slut.
  ***SD 2018***

 47. Hon var nog på fel plats och vid fel tidpunkt. Allt är bara bra. Brottsligheten minskar. Ha lite empati för rånaren. Vem vet vad han gått igenom. Det finns inga vuxna Afghaner. I sverige är det förbjudet att begå brott. Det är bara tjäbbel. Sandviken tjänar på invandringen etc.. etc.

 48. Eftersom godhetsknarkarna inte har nån att hata längre på Durmaz Instagram, så får SD ta smällen och bli kallade rasister och nazister.

 49. Sånt där brukar hända i fattiga länder. Förekom aldrig i Sverige. Ett helt osvenskt beteende. Sånt får man räkna med i framtiden. Vi har mångkultur nu.

 50. OT: Men jag har inte sett att Stefan Löfvén deltagit vid mötet i Bryssel idag, han syntes inte på fotograferingen vad jag kunde se. Såg någon annan om han dök upp eller uteblev? Varken från NRK, RAI eller TVEs nyhetsreportage såg jag ens en skymt av honom

   • Aktuellt var igång på TVn men jag såg bara i ögonvrån, det var bara om Turkiet och fotbollsspelaren. Viktigare för oss med migrationsfrågorna än fotbollsspelare och Turkiets diktator

     • Tyvärr bestämmer de väldigt mycket på de här mötena över våra huvuden…

     • Jo , men det var ett förmöte till kommande ”toppmöte” som skulle handla om migrantkrisen och ”ansvarsfördelning” mellan länderna.

      Om detta lär ingenting ha blivit bättre , Italien kom inte ens dit i protest.

      Stefan ” bångåsnan” Löfven tror fortfarande på att dom andra länderna ska ”ta sitt ansvar” vilket aldrig kommer att ske.

      Kommande toppmöte kommer att leda till absolut ingenting.

     • Tror nog att Löfven inser att EU inte går hans väg i migrationsfrågan, men han håller masken, eftersom hans/sossarnas politik annars skulle rämna alldeles före riksdagsvalet.

     • Instämmer. Under senare tid har jag läst inlägg från EU-vänner som blivit djupt kritiska till den federala inriktning som EU tagit. Så motståndet mot den EU-monsterstat som främst Macron men även Merkel vill bilda håller på att stärkas.

     • Merkels häxkraft börja avta och bara ett fåtal kom till ”toppmötet” i Högsta EU!

  • Jag tror att hon kom enbart för att häxan Merkel ville ha hans stöd när det gäller att avlasta Tyskland och därmed rädda henne kvar vid makten. Som tur är kommer det riktiga mötet om några dagar gå åt hvete. Korthuset EU måste rasa i år!

  • Jo, han intervjuades kort som om han var med på Brysselmötet, men man såg honom inte med i något gruppfoto eller i politikervimlet. Det är riktigt.

 51. Gamla människor rånade och förnedrade. Inga gripna och inga signalement. Flickor gäng våldtagna. Inga gripna och inga signalement. Pojkar misshandlade och rånade. Inga gripna och inga signalement. Skolor, k-Märkta byggnader, bilar nerbrända. inga signalement. Hedersmord, gängkriminalitet med dödsskjutningar, inga signalement osv osv i all oändlighet. Skötsamma människor får se sig över axeln både ute och hemma . Underbart samhälle vi fått tack vare en förrädare vid namn Reinfeldt. Stafettpinnen togs över av en vidrig, feg ”man” kallad Löfven.

  Hur mycket mer tål folk? När har de fått nog? När är spottkoppen full? När kommer knytnäven upp ur byxfickan? Ja det får vi se 9 september. Men jag är skeptisk, mycket skeptisk.

  • Jag tror att dom flesta går man ur huse men först september 2022.

   Dom PK iter som finns kvar då kommer att tryckas ned i underjorden alternativt fängslas.

   • Så länge kan vi inte vänta. Som så många, inte minst SD säger.Detta val blir ett ödesval. Nu måste vi göra allt vi kan för att väcka så många som möjligt.

    • 51% behövs. Det går aldrig 2018 men jag tror att det går 2022.

     Folk har barnfamiljer att tänka på och om 4 år så kommer dom vara överallt dvs det kommer inte att gå att köpa sig trygghet som tex Schyffert har gjort i vasastan.

     Då kommer det att ta hus i h-vette.

     • Om SD skulle bli största riksdagspartiet tror jag nog det blir svårt för övriga partier gå samman i en regeringskoalition mot SD.

      Slutsats: Vi SD:are måste öka takten i lobbyarbetet för SD. Det jobbet kommer att göra störst skillnad. Vi är ju nästa vid mål …

      SD 2018!

     • Det viktigaste arbetet med att få röster till SD fås kring fikabordet. Vardagssamtalet med grannen osv. Min känsla är att det inte bara puttrar i leden utan kokar häftigt. Alla har blivit berikade på något sätt.

     • Tror du har alldeles rätt. En granne som jag mötte idag och som jag mest brukar avhandla vädret med, var så uppretad att han inte kunde hålla tyst om sina tankar. Det var en tung börda jag fick ta del av. Och slutklämmen var att vi måste – alla måste – protestera genom att rösta på SD.

     • Det finns nog med säkerhet sådana planer på att ”rädda” Sverige från SD och Åkesson. Det finns också tydliga tecken på att det inte är sakligt grundat utan bygger på ett känslomässigt och ogundat hat mot SD, d v s från människor som inte är motagliga för sakliga argument eler ser verkligheten som den är (dar de inom släkten – ej nåbara)

 52. Man vill verkligen Sverige illa om man inte röstar på SD eller Alternativ för Sverige. Vansinnet måste ta slut.

  • Röstar man SD så är man en populist som fiskar i grumligt vatten tycker etablissemanget.

   Röstar man SD så tar man ansvar för Sverige och säkerheten samt tar ansvar för kommande generationer svenskar tycker dom som är intelligenta.

 53. Vår framgångsrika politik har minskat antalet skjutningar i Sthlm/Gbg/Malmö med 100% på en enda dag! Rösta på mig / Stefan Löfven

 54. OT: Att en minskande befolkning, som brukar framhållas som ett argument för immigration, skulle vara ett problem för något land får gärna någon förklara. I dagens läge är knappast brist på folk ett problem, det är ju t ex inte så att det behövs tusentals människor för att driva gruvor, bygga bilar eller skörda skog längre. I stort sett all industriell verksamhet idag är högt automatiserad och sköts av en bråkdel jämfört med förr. Det som behövs är kompetens, och den skaffar man sig knappast via asyl- och anhöriginvandring. Tvärtom tär det på samhället och minskar kraftigt resurser för utbildning och utveckling – som skulle vara till gagn för alla inklusive tredje världen. Se t ex Japan, som har en åldrande och minskande befolkning men i stort sett inte tar emot några asylanter överhuvudtaget.

  • Sverige var närmast en idyll när vi var 7 miljoner. Idag är vi minst 11 miljoner. I väldigt många områden är vi svenskar en liten minoritet. Vi har blivit främlingar i det land vi byggt!

  • Massinvandringen utgör också en osund påverkan på miljön. Sverige var inte byggt för en sådan explosiv befolkningsökning på så kort tid. Galningen Annie Lööf t.ex vill ta emot 30 mil utlänningar till. Hur skall de få plats? Jo, genom att hugga ner våra skogar och förstöra vår åkermark. Där är det konstigt knäpptyst från Miljöpartiet m.fl. Om Sverige skulle behöva fler invånare är det självklara alternativet att uppmuntra SVENSKA kvinnor och män, via ekonomiskt stöd om så är nödvändigt, att skaffa fler barn.

 55. Nu är det viktigt att Sarnecki, Wolodarski och alla de andra goda krafterna upplyser denna otacksamma kvinna att det är tryggare än nånsin i Sverige. Men det finns utmaningar i form av högerextrema brunråttor.

 56. Att ha på sig något av värde när man går ut i Sverige idag är lika klokt som den rike mannen som gjorde det när han gick in i slummen och sedan blev förvånad när han blev rånad och misshandlad.
  De smarta rika har aldrig något av värde på sig, inte ens pengar, utan de låter alltid någon annan betala.

 57. Jag ger mig sjutton på att polisen vet vilka de var, men har gjort ett symboliskt gripande för att dölja fakta och sedan släpps gärningsMANNEN (notering till Dagerlind). Detta är hela tiden order uppifrån.
  Jag undrar varför Mats Dagerlind har blivit PK i sina artiklar. Varför envisas du med att kalla gärningsman för gärningsperson. Du är tydligen också hjärntvättade.

 58. ”FUCK RASISM” .
  Ägna lite tid åt att fördöma den verkliga rasismen som sker dagligen i detta landet mot etniskt födda Svenska medborgare, Speciellt försvarslösa pensionärer och funktionsnedsatta.. En enstaka minut åt alla som har fallit offer för detta ”nya” vidriga multikulturella stenålderssamhälle som ni avskum har skapat? Inte?

 59. ::::::::::: Stackars , stackars MorMor ,!

  Men en sak är dock säker ; Alla i hennes bekantskapsKrets kommer att rösta på annat än kommunisterna , s / mp / vpk , och andra fosterLandsHatarna .

 60. Min gamla mor går med rullator. Hon är klar i huvudet men har svårt att gå och röra sig. En dag när hon handlade i en mataffär blev hon bestulen på plånbok och mobil av en som ”såg ut som romsk rumän”. En annan gång kom två mörkhyade och ställde sig på var sin sida om min gamla mor. De två ”mörkhyade afrikaner” pratade dålig svenska men sa hotfullt att de vill ha min mors pengar. I samma ögonblick kom en yngre vältränad vit svensk man som min mor kallade på. Då sprang de två mörkhyade männen. Jag har hört talas om 1000-tals likande fall. Det finns idag cirka 40 gäng med utlänningar som enkom är här för att begå brott. Och många av dessa utlänningar har specialiserat sig och riktat in sig på att råna eller stjäla från gamla svenskar. Detta är fakta. Så är det. Polisen har uppgifter om de olika gänen, tror jag. Och min undran är hur länge till skall politikerna tillåta att detta fortgår. Får Stefan Löfvén eller Annie Lööf eller om 7-klövern får bestämma så kommer detta fortgå och accelerera i all evighet. Den enda politiska parti som på riktigt vill göra något åt detta stora problem, genom ändrad lagstiftning och fler poliser, är SD. Om SD får bestämma så kommer det i praktiken att bli helt stopp för asylsökande att lämna in ansökningar i Sverige och alla bidrag kommer att dras in för utlänningar, Och då kommer alla utlänningar som inte har rätt att vistas här bli inlåsta och ut-visade. Då kommer våra äldre att få höjda pensioner med cirka 800 kr per månad och då kommer straffskatten att helt avskaffas. Kriminella låses in och hederliga människor kommer att få det mycket bättre.
  /CC

 61. Det finns idag sju (7) politiska partier i Sveriges riksdag som inte har lyft ett finger för att ändra vår lagstiftning, inte ändrat vår galna asyl- och invandringspolitik. Ty det är deras galna politik som har lett till all kriminalitet och en snabbt växande massfattigdom och otrygghet bland infödda, främst äldre svenskar. Och så blir 7-klöverns politiker förvånade över att så många säger sig villiga att rösta på SD.

  SD är nu fortsatt Sveriges absolut snabbast växande folkrörelse. SD:s politiker förstår vanligt folk och SD:s politiker bryr sig om vanliga hederliga människor. Det gör inte en enda av 7-klöverns ledande politiker. Det är den stora skillnaden mellan SD:s politiker och 7-klöverns politiker.

  7-klöverns politiker är politiker för att göra karriär.
  SD:s politiker är politiker för att rädda oss och vårt land.

  Därför kommer SD troligen bli Sveriges största parti i höst. Och år 2022 kommer SD att få egen majoritet, tror jag. Och jag längtar tills SD får makt att bestämma. Då finns en chans att rädda oss, vår välfärd och vårt land. Endast SD har en klok bra politik på alla områden. SD kan rädda Sverige. Därför rösar jag på SD.
  /CC

 62. Om aldrig signalementen lämnas ut på gärnigsmannen/männen så blir det svårt för allmänheten att lämna in tips. Som sagt det finns en anledning till det från polisledning tror jag.

  • Du kan räkna med att när man inte vill lämna ut signalement så beror det på att personen i fråga har en viss sorts signalement.

   • Dessutom vill man inte bidra till att personen i fråga åker fast bara för att man känner sig tvungen att lämna ett ”signalement”. Därav pixlingen.

 63. Jag skulle vilja klä ut någon av mina MMA-vänner till en tillräckligt svag och sjuk pensionär som kan locka fram skitmänniskorna som skändar våra äldre.

  Att man låter de vältränade och förklädda MMA-killarna sjunka ihop, vagga runt med en rullator, och invänta guldäggen utan skam i kroppen.

  Och när väl rånet är ett faktum, att låta de empatilösa helvetena bli ett med marken med händerna uppbundna på ryggen. Och sedan in i finkan utan att passera gå.

   • Ja, jag får allt be mina MMA-vänner att försöka få varsin praktikplats hos ”historikern” (hysterikern..) Henrik Arnstad ute på Södertörn – efter att de buntat ihop tjuvavskrädet. Det som en slags moralkompensation (istället för klimatkompensation) för att de kränkt gärningshenen.

    Löfven däremot då? Jo. Han kan börja städa undan efter sig på Rosenbad. Och sedan ställa sig till arbetsmarknadens förfogande från och med 10 september. Han kunde tydligen svetsa.

  • Vad ska man säga. Det måste väl vara det varma vädret? Eller är det det varma vädret och socioekonomiska utmaningar? Jag pratar inte PK så bra.

   • Ja,förutom bilbränder i Malmö har också stollar misshandlat,våldtagit och bränt en killing i Slottsskogen( Göteborg),det stackars djuret var så illa behandlat att det fick avlivas.

    • Usch. Jag önskar man slapp bli påmind om sånt här. Det gör ont och hemska bilder fastnar på näthinnan länge.

    • Tänk vad skönt att få göra så mot en sån GM -helst ickesvensk – tagen på bar gärning… innan brottet.

    • Vilka förbannade djurhatare!
     Sätt eld på djurhatarna så de får känna på hur det kändes för den stackars lilla killingen.

 64. De verkligt skyldiga är Löfven, Reinfeldt, Göran Persson och Bildt.. Det är de som har släppt hit huvuddelen av alla utisar som finns här, och bland dem finns förövaren.

  Minns alltid namnen på de verkliga förövarna.

 65. SVT har stora rubriker i dag: ”Näthatet tystar var fjärde person” och ”Många undviker skriva vad de tycker – rädda för hat och hot”
  JUST DET ! ! ! !
  Hur många svenskar är det inte som har velat skriva att de tycker den förda massinvandringspolitiken är fel, men inte vågat ?
  https://www.svt.se/nyheter/internetvalet

  • Jag blev avstängd från alla stora tidningars debattfält för länge sedan. Hatet mot oss oliktänkande är väldokumenterat.

 66. Jäklar skit. jag var där ute den dagen och handlade…kan ju bara säga att 20-åringen hade tur att jag inte såg detta….då skulle jag antagligen sitta inspärrad nu.

 67. Kan Annie Lööf förklara för den gamla tanten vad det är som har hänt ?

  förklara också varför du vill öka invandringen ifrån Mena länderna in till ett redan fullt Sverige.

  • GP är den mest felstavade blaskan.
   Ledaren kunde också ha nämnt (det första) amorteringstvånget. Det underkändes inte av Lagrådet men av en Hovrätt som var remissinstans. Två gånger. Därför tog processen 18 månader och under den tiden rusade bostadspriserna med 20% för att folk ville köpa före amorteringstvånget som hela tiden sköts upp.

   Det underkändes därför att regeringen ville att nån av finansmyndigheternas chefer skulle bestämma vilken nivå amorteringskravet ska ligga på. För att undvika ansvar genom att när det har gått dåligt, bara byta ut den chefen, liksom med Försäkringskassans GD nyligen. Hovrätten ansåg att procentsatsen måste fastställas av Regeringen eftersom en myndighetschef inte är folkvald.

 68. Pelle och Kalle i farten igen? För det kan ju inte vara en av de gudomliga immigranterna, alla signalement som lämnas ut av polisen är ju bara av kaukasier, det måste ju betyda att inga från mellanöstern, Afrika eller romer begår några brott? Nej det är nog en del av den svenska kulturen, konstigt bara att jag inte såg den delen av kultur innan sverige blev ”mångkulturellt”. Men det kan det inte heller vara för både Reinfeldt och Sahlin säger ju att det inte finns någon svensk kultur…jag blir förvirrad…tur jag lämnat sverige för gott för jag förstår tydligen ingenting om det landet.

  • Enligt svenska resebranschen är en trend att de som reser utomlands vill ”uppleva lokal kultur”. Man undrar hur Sverige står sig i det perspektivet? Ett land som enligt etablissemanget saknar egen kultur, den som till äventyrs finns ska ersättas med ”mångkultur” och där all form av nationell eller lokal stolthet likställs med rasism? Hur många lockas av detta?

 69. 60+ kvinna hittad mördad vid 04-tiden i centrala Uppsala.Våldet och hatbrotten mot de äldre ifrån ockupanternas håll eskalerar.Ingen respekt och empati för något eller någon.

   • Riktigt lyckligt lottad.Tyvärr brukar kroppen hos en äldre person som utsatas förr kränkning och trauma stänga ner relativt fort efteråt.

  • En i raden av alla de offer som PK-iterna inte verkar kunna ta till sig. De agerar endast om ”offret” medför vinning för egen del.

  • Det är knappt någon bra ide att gå ut alls.Man vet aldrig om man klarar sig in och hem igen med livet i behåll.Folk blir mördade av ockupanter bara de går ut med soppåsen i dagens Sverige.

 70. Pajasen Stefan Löfven har låtit Sverige ockuperas av kriminalitet de fyra år han ”tagit ansvar”… Bara utnämningen av snobben Eliasson var en katastrof.

  • Nu går han runt bland deltagarna på minimötet om migrationen och lobbar för att övriga länder måste ta sitt ansvar. Om jag drar på mig för stor skuld går jag då runt bland grannarna och ber dom fördela den mellan sig.

   • Tar han med sig miljöpartiets krav på alla EU-länder måste gå över till permanenta uppehållstillstånd i stället för temporära uppehållstillstånd? han gör ju annars precis vad MP önskar.

    • Ja han åker ensam, men står aldrig ensam i sina beslut, utan där är han underställd maskrospartiet.

 71. Bara laglig rätt att bära små skjutvapen i hölster ger äldre möjlighet att använda nödvärn, är inte detta den fräcka sanning som inte får sägas?

 72. Solidaritet byggs inifrån och går inte att påtvinga. Läste en bra kommentar om att Sveriges problem är inte intolerans utan att vi är för toleranta. Vi vågar inte berätta om vad som gäller här utan accepterar allt. Det kommer att sluta än värre än det är idag eftersom ingen vet vad som är rätt. Vi har ett land med rättigheter och bidrag som skyddar utlänningar, men inte samma sak för svenskar!

 73. Karlskrona är ju inte en liten by precis. Fanns det verkligen ingen som såg vad som hände och kunde ta upp jakten på krä*et? Svensken är så jäkla feg att man skäms.

  • Som jag skrev tidigare..jag var där ute och handlade men såg tyvärr inget, men du kan ge dig fanken på att hade jag sett det..så hade ungj***** fått springa.

 74. Inte fan går väl landslaget ut nu och fördömmer detta mot denna Funktioshindrade kvinna. SVT och övriga media verkar skita i befolkningen i Sverige.

 75. När går Löfven helvetet ut och fördömer detta, det är ynkligt och skall inte finnas i Sverige. Men nu är det troligtvis invandrare som är gärningsmän och då blir det varken eftersökningar eller anhållanden.

LÄMNA ETT SVAR