kvinna-rollator-87873

Arkivbild.

Inrikes

75-årig funktionshindrad kvinna utsatt för gaturån – fick guldhalsband avslitet

Publicerad 6/24/2018
Annons

Strax före lunch på midsommardagen begav sig 75-åriga funktionshindrade Evy ut på vad hon trodde skulle bli en trevlig promenad i det vackra vädret. I stället förvandlades promenaden till en skräckupplevelse när en man gick till attack och slet av kvinnan hennes halsband.

Personrånet begicks i Lyckeby i Karlskrona. Rånaren ska enligt polisen och offrets vittnesmål ha satt en hand i bröstet på kvinnan för att hålla emot och med den andra handen ha slitit av Evy guldhalsbandet. Han försvann sedan springande från platsen.

Polisen vill inte lämna ut några andra signalementsuppgifter på gärningspersonen utöver att han av den rånade kvinnan bedömts vara en ung man i 20-årsåldern.

Evy ska ha fått lättare fysiska skador i samband med rånet. Hur hon mår psykiskt efter händelsen är oklart. Halsbandet uppges vara värt 22 000 kronor och ha varit en present till Evy på hennes 50-årsdag.

Initialt togs en 18-åring in för förhör men släpptes sedan och är inte längre misstänkt. Den verklige gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Evy uppger att hon aldrig mer kommer att gå ut med halsband på sig.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1054Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons