Händelsen utspelades i Lund i fredags. Kvinnan skadade sig inte alltför illa men blev rädd och fick smärta. Polisen ska ha ett signalement men det beskrivs som vagt.

Klockan var omkring 19.15 på fredagskvällen då kvinnan kom gående ensam på Norra Promenaden då mannen passerade henne på cykel. Att han cyklade upp på trottoaren störde kvinnan varpå hon sa till. Han ska då ha stannat, gått av cykeln och gått fram till kvinnan och sparkat henne så pass hårt på överarmen att hon föll ned på marken. Enligt polisen ska det ha rört sig om någon slags ”karatespark”.

– Det växlades inte många ord. Han hade synpunkter på att hon sa till honom. Så han valde att hoppa av cykeln och sparka ner henne, säger kommunpolis Joakim Nyberg.

– Sedan hoppade han upp på cykeln och cyklade vidare, bort från platsen.

Kvinnan ska inte ha blivit skadad men blev rädd och fick ont. Misshandeln ägde rum då det fortfarande var en del folk i rörelse och polisen har kontakt med ett flertal vittnen. Enligt Nyberg har man fått ett signalement på mannen och ska höra vittnen vidare. Signalementet beskrivs dock som vagt i dagsläget.