dam-kvinna-rollator-9373
Inrikes

80-årig kvinna i Sandviken rånad av två män

Publicerad 8/2/2019
Annons

En 80-årig kvinna i Sandviken rånades på torsdagseftermiddagen av två män. Den gamla kvinnan slets omkull på marken och avtvingades sin handväska. Polisen söker vittnen till händelsen men vill inte offentliggöra åldringsbrottslingarnas signalement.

Det var mellan klockan 15 och 16 på torsdagen, när den 80-åriga kvinnan efter en promenad kom tillbaka till sitt hem, som två för henne okända män väntade utanför porten. En av männen tog tag i hennes handväska och ryckte till så att kvinnan vräktes omkull på marken. Duon lämnade sedan platsen springande med kvinnans handväska.

Väskan hittades senare av polisen en bit från brottsplatsen. Den var då länsad på bland annat kontanter.

Polisen har inte gripit någon person för brottet och har heller ingen misstänkt. Däremot har kvinnan lämnat signalement på gärningsmännen. Dessa vill polisen dock inte offentliggöra med hänvisning till att eventuella vittnen inte ska riskera påverkas. Den som gjort iakttagelser ombeds ringa 114 14.

Kvinnan uppges ha klarat sig utan allvarligare fysiska skador. Hur hon mår psykiskt efter händelsen framgår inte av polisens rapportering.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
867Ryska civila evakueras undan ukrainska attacker i Belgorod
Annons