Natten till den 2 augusti 2020 skjuts 12-åriga Adriana till döds av en förlupen kula under ett gängkrig i södra Storstockholm. Polisen har efterlyst hennes misstänkta mördare men dessa personer ska ha flytt till Turkiet – ett land som Sverige saknar utlämningsavtal med.

Det var i samband med att Adriana gick en hundpromenad förbi hamburgerkedjan McDonalds i Hallunda som hon hamnade mitt i en gängskjutning där 21 skott avlossades från bland annat en AK-47. Flickan träffades av skott och dog senare av skadorna.

LÄS ÄVEN: Gängkriminella åtalas för vapenbrott kopplat till mordet på 12-åriga Adriana

I mitten av juli kunde Samnytt visa bild på de tre misstänkt gängkriminella män som jagas internationellt efter mordet. Männen som är svenska medborgare med turkisk bakgrund har häktats i sin utevaro och även hamnat på Interpols lista över efterlysta. Men trots detta är männen efter fem månader fortfarande på fri fot.

Nu har även Europol publicerat bilder på männen som misstänks befinna sig i Turkiet. Enligt uppgifter till Expressen ska männen sannolikt ha flytt till Turkiet efter dödsskjutningen och där man sedan erhållit turkiska medborgarskap. Det är något som försvårar polisutredningen eftersom Turkiet inte lämnar ut turkiska medborgare till Sverige.

23-årige Serkan Haluk Demirkiran, är folkbokförd i centrala Stockholm och förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för stöld, försök till stöld, flera narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri.

22-årige Furkan Kücükgöl, saknar folkbokföringsadress och förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för narkotikabrott, grov olovlig körning och rattfylleri.

22-årige Ferdi Kücükgöl, är folkbokförd i centrala Stockholm och förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för skadegörelse, narkotikabrott, häleriförseelse, olovlig körning och rattfylleri.

LÄS ÄVEN: Interpol efterlyser Adrianas misstänkta mördare