En afghansk migrant är misstänkt för mordförsök efter att en ukrainsk kvinna knivhöggs i Frankfurt tidigare i veckan. Enligt polisen dök afghanen upp bakifrån och började hugga henne i hals och huvud. Kvinnan hade flytt kriget i Ukraina till Tyskland.

Det var på måndagen som det brutala överfallet skedde då den 41-åriga ukrainskan satt vid floden Main och 19-åringen dök upp. Efter att smugit sig på kvinnan tog han först tag i hennes axlar för att sedan börja hugga.

Kvinnan lyckades fly under överfallet men snubblade och föll vilket gjorde att afghanen kunde fortsätta knivhugga henne.

LÄS ÄVEN: Reportage: Ukrainska flyktingar piskades av arabiskt gäng

Flera vittnen hörde kvinnans skrik och gick fram till platsen för att se vad som hände varpå afghanen flydde. Efter en omfattande polisinsats där bland annat helikopter användes hittades gärningsmannen gömd i en buske. Han har nu häktats misstänkt för mordförsök och grov kroppsskada.

Åklagare Dominik Mies berömmer vittnenas civilkurage och polisens arbete som ledde till ett snabbt gripande av den misstänkte, vilket kan ha förhindrat något värre ännu värre att hända.

Migranter bakom ökat knivvåld

Antalet knivbrott i Tyskland har ökat dramatiskt. Under fjolåret låg ökningen på nästan 50 procent i delstaten Nordrhein-Westfalen.

Siffrorna visar också att nästan hälften av de misstänka i dessa fall inte hade något tyskt pass.

LÄS ÄVEN: ”Främmande män” tränger sig in på boende för ukrainska kvinnor och barn