Ett videoklipp från ett valmöte i Sydafrika har gått viral på Twitter. I videon dansar landets vänsterparti samtidigt som de sjunger om folkmord på vita.
– Skjut för att döda. Döda boer, döda bönder, sjunger partiledaren och tusentals partianhängare upprepar orden.

Nästa år är det val i Sydafrika och redan nu kampanjas det i landet. Den föregående helgen höll vänsterpartiet Economic Freedom Fighters, med 13 procent av stödet i opinionen, ett valmöte på en arena i landet.

LÄS ÄVEN: Kaotiskt i ett våldsamt Sydafrika – på randen till kollaps

Julius Malema leder Economic Freedom Fighters och det är även han som drar igång folkmordssången riktad mot boer (bosättare från Nederländerna reds. anm.) och vita bönder i stort. Det rapporterar Fox News.

Partiet kämpar för att staten ska kunna beslagta vita invånares egendom i landet. Detta utan att kompensera för det och sedan dela ut egendomen till svarta.

Julius Malema hävdar att varken han själv eller partiet ”anti-vit”. Malema säger att man strävar efter ”jämlikhet för Sydafrikas svarta majoritet”.

Sydafrikas största oppositionsparti Democratic Alliance (DA) har reagerat på valmötet. Partiet kommer nu att vända sig till FN:s råd för mänskliga rättigheter.

Miljardären Elon Musk, som själv är född i Sydafrika, har reagerat på videoklippet. Musk frågar Sydafrikas president Cyril Ramaphosa varför han inte säger något om det här.

SE VIDEO: Ensam man försvarar sin familj mot gäng