➤ MEDIA Det är polisen som utreder, åklagarna som åtalar och domstolarna som dömer, svarar tidningen.

Igår uppmärksammade Samhällsnytt ett inlägg på Instagram av tv- och radioprofilen Cissi Wallin som anklagade Aftonbladets kolumnist Fredrik Virtanen för att ha drogat och våldtagit henne 2006.

Wallin har skrivit om våldtäkten tidigare men aldrig namngett vem ”mediemannen” var.

På tisdagen publicerar Aftonbladet en kort text med anledning av uppmärksamheten kring Virtanen.

Polisen utredde anklagelserna 2012. Förundersökningen lades ned för att brott inte kunde styrkas.

Det är polisen som utreder, åklagarna som åtalar och domstolarna som dömer. Det är viktiga principer i en rättsstat.

Lika viktiga principer som jämlikhet, jämställdhet och ett samhälle fritt från sexuella trakasserier. Det är något jag personligen kämpat för under hela mitt yrkesliv och som jag brinner för nu och i framtiden.

Texten är underskriven Sofia Olsson Olsén, publisher.

På tisdagen följer Wallin upp fallet i ett nytt inlägg:

Tack. Trodde jag skulle drunkna i hat. Men jag drunknade i kärlek. Någonting har gått sönder men någonting har också börjat växa. Förra veckan hälsade jag på min 90-åriga mormor Janina i Kanada. Hon med, she too. Som nästan varje kvinna. Vi bär alla på något som aldrig borde ha hänt, aldrig borde fått hända. Igår ringde mamma henne och berättade att jag vågat berätta på riktigt. Efter 10 år av rädsla. Mormor grät. ”Det kommer en ny tid”, sa hon. Våra barn ska fan inte behöva ha det såhär, så som vi just nu kan läsa om under #metoo … Nä det kan dom faktiskt inte. Nu ska jag lämna på förskolan, ta en promenad. Med högt huvud. Återigen, tack för all kärlek. Den vattnar något större, den övertygar mig om att vår tid kommer❤️✊

Ett inlägg delat av Cissi Wallin (@cissiwallin)