Aftonbladet

F.v. Skärmdump och genrebild. Foto: Faksimil Aftonbladet/Facebook

Inrikes

Aftonbladet tar betalt för att lämna ut information om coronasymptom

Publicerad 3/25/2020
Annons

Aftonbladet uppmärksammas för att försöka håva in pengar på människors rädsla under den den pågående coronaepidemin. Flera av deras coronarelaterade artiklar har placerats bakom betalvägg. Den som vill informera sig om nya symptom för coronaviruset (COVID-19) måste betala den vänsterorienterade kvällstidningen.

LÄS ÄVEN: Mediekrisen förvärras av corona – tidningar hotas av konkurs

Det är sedan tidigare känt att Sverige inte längre genomför provtagning på patienter med misstänkt coronasmitta. Trots detta har Sverige 2 526 rapporterade patienter varav 44 har avlidit.

Samtidigt som oron för coronasmittan breder ut sig bland invånarna i landet väljer den vänsterliberala tidningen Aftonbladet att ta betalt för artiklar med samhällsinformation om viruset.

Nyligen publicerade tidningen exempelvis en artikel bakom betalvägg där en expert informerar om nya tecken på att du kan ha smittats av coronaviruset. Samhällsnytt kan dock berätta om de nya symptomen gratis.

Enligt tidningen USA Today varnar experter inom otorinolaryngologi, som studerar och behandlar sjukdomar i örat, näsan och struphuvudet, för nya symptom utöver hosta, feber och andningssvårigheter. De har kommit fram till att viruset även kan orsaka att insjuknande tappar möjligheten att känna lukt och smak.

Deras undersökning visar ett stort antal smittade i Italien, Kina och Sydkorea har rapporterats uppvisa dessa symptom och det handlar om patienter under 40 år. Även i Tyskland har fler än två av tre bekräftade fall drabbats av luktsinnesbortfall. I Sydkorea uppges 30 procent av patienterna med coronasmitta ha tappat förmågan att känna lukt.

Följer ett mönster

Nedan följer ett axplock av artiklar med viktig samhällsinformation rörande coronasmittan som Aftonbladet har lagt bakom betalvägg.
Attackerar andra som slår mynt av corona

Samtidigt som Aftonbladet tar betalt för information om corona går deras politiske chefredaktör Anders Lindberg till attack på Twitter mot Alternativ för Sveriges f.d. vice partiledare William Hahne för att denne sålt andningsskydd till överpris.

Lindberg slår fast att ”detta är vidrigt”.

LÄS ÄVEN: AfS-topp säljer andningsskydd till överpris: ”Viktigt att färre blir sjuka”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons