polis-kista

Faksimil Facebook / AleWi, CC BY-SA 4.0

Inrikes

Aggressiv man överföll förbipasserande – sköts av polis

Publicerad 6/21/2022
Annons

Efter att ha uppträtt aggressivt mot andra resenärer och ordningsvakter sköts en man av polis vid Kista tunnelbanestation i Stockholm tidigt på tisdagsmorgonen.

Det var kl 6.40 polisen larmades till tunnelbanestationen. Då polispatrullen kom till platsen påträffades mannen utanför tunnelbanestationen och en situation uppstod som gjorde att polis använde sitt tjänstevapen och avfyrade verkanseld mot mannen.

LÄS ÄVEN: Skottväxling mellan polis och kriminella i Rinkeby

Den skottskadade mannen var vaken och talbar då han fördes till sjukhus i ambulans. En förundersökning om försök till mord, misshandel alternativt grov misshandel och hot/våld mot tjänsteman har upprättats.

– Varken polis eller ordningsvakter ska vara skadade, enligt mina uppgifter. Men en resenär ska ha blivit misshandlad av mannen, och behöver troligen vård på sjukhus, säger Per Fahlström, polisens presstalesperson i Stockholm, till DN.

Förtegen om detaljer

Om mordförsöket gäller ordningsvakten, polisen eller resenären vill man inte svara på. Inte heller något om antalet skott vill man kommentera.

LÄS ÄVEN: Polis sköt varningsskott mot man beväpnad med svärd

Särskilda utredningar, SU, är underrättade om händelsen, vilket är rutin när polis använt sitt tjänstevapen i ett ingripande. Utredningen kommer att ledas av åklagare.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
780Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons