Vid 15-tiden på lördagseftermiddagen kallades ett flertal polispatruller till Stadsparksbadet i Borås. Detta efter att larm inkommit om en grupp unga män uppträdde aggressivt och hotfullt på det populära badet.

– Det är ett antal killar i 20-årsåldern som har uppträtt stökigt och hotfullt, berättade Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region väst, enligt Expressen.

En badvakt knuffades runt då han försökte förmå de aggressiva männen att lämna badet. Istället krävdes ett flertal polispatruller för att få dem från platsen. Enligt Borås Tidning avvisades fem personer.

LÄS ÄVEN: Stort bråk mellan två ’grupperingar’ i Borås

Misstänkt för ofredande

En av männen är nu misstänkt för ofredande. Polisen säger sig inte ha några uppgifter om att någon ska ha skadats. Inte heller vet de vad som ligger bakom männens beteende, uppger Svedemyr. Inga uppgifter har lämnats ut om gängets etniska sammansättnng.

Tidigare gängvåld på badet

För tre år sedan misshandlades en polis när han besökte Stadsparksbadet tillsammans med sina barn. Han var där som privatperson men tvingades ingripa mot några ungdomar som enligt personalen ”levt djävul” så till den grad att badvakterna ringt polisen.

I väntan på de tillkallade kollegerna försökte polismannen lugna situationen och bad ungdomarna att avlägsna sig. Istället gick de till attack.

– Jag får två knytnävsslag med full kraft. Jag har två lösa tänder och rejält svullen överläpp. Det känns för djävligt att ens barn blir inblandade i en sån här situation, berättade polismannen i Expressen.

authorimage