Den uppmärksammade bakteriologen Agnes Wold som lyfts upp som coronaexpert i gammelmedia är återigen i blåsväder efter att ha uttryckt att coronaepidemin ”som tur är bara dödar gamla människor”. Wold anser att vi ”får vara tacksamma” över detta.

LÄS ÄVEN: SVT-journalist: ”Guds gåva att gamlingarna dör av coronasmittan”

Det var i lördagens upplaga av SVT-programmet Skavlan som Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi vid Göteborgs universitet, gjorde det uppseendeväckande uttalandet rörande coronaviruset (COVID-19). I sociala medier är det många som har reagerat på vad Wold sade. En person skriver att professorn har ”en genomvidrig människosyn”.

– Det är en riktig patogen, javisst. Den dödar folk och så. Men som tur är så dödar den ju i princip bara gamla människor. Det får vi faktiskt vara ganska tacksamma för, sa Wold inför tv-tittarna.

Nedan ett klipp med Wolds uttalande. Hela avsnittet kan ses här.

https://twitter.com/Vikingakvinnan/status/1243862406205448192

Krävde flera sittplatser på tågresa

Wold ställde flera krav för att medverka i Skavlan hos den skattefinansierade public service-aktören. Bland annat krävde hon fem tomma säten runt hennes plats på tåget.

– Det får de fan i mig pröjsa. Det var ett krav för att åka upp. Min policy är att strikt hålla avstånd från folk, berättar Wold för Aftonbladet.

Vidare övervägde Wold även att vägra sminkning av rädsla för att smittas av viruset. Detta i kontrast till att Wold i början av mars jublade över att Sverige vunnit över virusets framfart i landet.

”Hoppas slippa käbbla med dem i Norge”

I intervjun med Aftonbladet förklarar Wold arrogant att hon inte har lust att ”käbbla” i programmet med gäster från Norge. Detta eftersom hon i egenskap av vetenskapsperson redan anser sig veta hur allting förhåller sig – det finns inget att diskutera.

– Jag hoppas jag slipper sitta och käbbla med dem i Norge. Som forskare och vetenskapsperson kan jag inte vara med i en debatt om coronaviruset. Det här handlar om hur det förhåller sig i biologin, det löser man inte via diskussioner, hävdade Wold.

LÄS ÄVEN: Agnes Wold kräver att skolorna ska hållas öppet: ”Vem orkar vara hemma med sitt barn?”