Ahmad2

T.v. Hani Ahmad. T.h. Brottsoffer med brännmärken. Foto: Instagram/Polisen

Inrikes

Ahmad misshandlade flickvännen – fimpade cigaretter i hennes ansikte

Publicerad 6/14/2019
Annons

En svensk ung kvinna bosatt i Katrineholm blev utsatt för en tortyrmisshandel i sin egen bostad i slutet på förra året. 23-årige Hani Ahmad som hon börjat dejta ville kontrollera henne. När det inte gick slog han sönder kvinnans lägenhet och bestraffade henne genom att fimpa cigaretter i hennes ansikte. Nu döms mannen till fängelse i några månader.

Kvinnan träffade Hani Ahmad, folkbokförd i Kristinehamn, genom dejtingappen Tinder under hösten 2018. En morgon i oktober började Ahmad förnedra kvinnan genom att bland annat kalla henne ’chaga’, vilket betyder hora på arabiska.

Kvinnan uppger i polisförhör att hon blev väldigt upprörd och försökte kasta ut Ahmad som inte kan acceptera att bli tillsagd av en kvinna. Nedan följer ett utdrag från polisförhöret.


Vid ytterligare ett besök i kvinnas bostad började paret bråka på nytt. Kvinnan krävde att Ahmad lämnade bostaden men det vägrade han.

Då hotade kvinnan med att ringa polisen. Ahmad svarade med att gå till fysiskt angrepp mot kvinnan och vandaliserade hennes lägenhet med kniv och en glaskross.

Vänner ansåg att det satt i hans arabiska kultur
Kvinnan uppger att Ahmad var kontrollerande och hade synpunkter på sådant som att hon var ute och roade sig på krogen med vänner. Efter att ha brutit ett antal veckor återupptog paret kontakten igen.

Hennes vänner motsatte sig detta och gav rådet att undvika Ahmad eftersom man ansåg att hans beteende grundar sig i hans arabiska kultur. Nedan följer en konversation mellan kvinnan och en vän.

Fimpade cigaretter i kvinnans ansikte
De kom överens att träffas igen eftersom hon ville ge Ahmad en ny chans. En fredag i november var kvinnan på familjemiddag med efterföljande utekväll tillsammans med sina bröder. Det var något som Ahmad inte uppskattade. Dagen därpå besökte han kvinnan och uppträdde svartsjukt och ilsket över att hon varit ute kvällen innan.

När Ahmad anlände till lägenheten satt kvinnan och rökte på balkongen. Han kom ut på balkongen och tände en cigarett, rökte och släckte sedan cigaretten i kvinnans ansikte. Därefter drog han in kvinnan i lägenheten och kastade omkring henne samtidigt som han skrek att hon var en hora.


Skulle köra ned pistol i pappans hals
Senare samma dygn fortsatte paret bråka och Ahmad tog återigen fram en cigarett som han släckte i kvinnans ansikte. Det framgår även av polisens förundersökning att Ahmad har tagit över hennes inloggning med Bank-ID och överfört 1 300 kronor via Swish.

Därefter har han hotat kvinnan att ordna fram 50 000 kronor till honom annars skulle han köra ner en pistol i halsen på hennes pappa. Ahmad har även hotat att hans gäng ska skjuta knäskålarna av hennes bröder.

En av kvinnans vänner hade tidigare på dagen hört av sig för att hon ville hälsa på. I samband med bråket har personen knackat på dörren men Ahmad tvingade kvinnan att inte öppna. Det gjorde han genom att lägga sig över kvinnan och därmed förhindra hennes rörelsefrihet med sin tyngd.

Sedan slog han sönder kvinnans mobiltelefon och lämnade lägenheten. Kvinnan har därefter polisanmält Ahmad. Hans inställning i förhör var att hon ljugit om allting.

Tingsrättsdomen
I början av juni dömde Nyköpings tingsrätt Ahmad för misshandel, ringa misshandel, olaga frihetsberövande, olaga tvång, olaga hot, bedrägeri och skadegörelse till fängelse i sex månader.

Ahmad som sedan tidigare förekommer i brottsregistret för drograttfylleri, ringa narkotikabrott och dopningsbrott förnekar brotten.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons