I kölvattnet av påskhelgens muslimska koranupplopp på flera invandrartäta orter, med en nivå på våldet man tidigare inte skådat, kräver nu SD-ledaren handling.

Det är i ett utspel på sociala medier Jimmie Åkesson kräver ett slut på saft och bullar som handlingsplan för att stävja den allt grövre brottsligheten.

Enligt Åkesson ska kravallerna ses som en regelrätt attack på hela det svenska samhället och vårt sätt att leva.

Han konstaterar också att det som nu skett är flera regeringars fel och är precis det Sverigedemokraterna under åratal försökt varna för ifall man lät status quo råda.

Såväl socialdemokratiska som Alliansregeringar bär skulden för det som nu sker i vårt land. En ansvarslös invandringspolitik, en helt kravlös integrationspolitik och en slapphänt kriminalpolitik har bäddat för parallella klan- och samhällsstrukturer att växa fram. ”Samhällen i samhället”, där respekten för vårt land är närmast obefintlig.

Regeringen borde för många år sedan ha insett att tiden för saft och bullar är förbi, menar Åkesson och slår fast att Sverige nu måste sätta hårt mot hårt – och en förutsättning för att kunna göra det är att Sverige får ett nytt styre i valet den i september.

På tisdagen kommenterade Åkesson de senaste dagarnas händelser även i Riks:

Ytterligare en Sverigedemokrat som på tisdagen kommenterar de senaste dagarnas händelser är partiets ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt. I en intervju med TV4 Nyheterna riktar Sjöstedt kritik mot polisledningen och konstaterar att i näringslivet hade huvuden rullat.

Primärt är det dock inrikes- och justitieminister Morgan Johansson (S) som bär ansvaret och som har misslyckats drastiskt med sitt uppdrag, menar Sjöstedt.