Efter lördagens demonstration mot maktmissbruket i Sverige valde mediekändisen Alex Schulman att håna människorna som hade samlats i huvudstaden. I en krönika skriver Schulman, ”några slokande svenska flaggor och ett tiotal människor bar gulväst”. Nu svarar Katerina Janouch genom att kalla Schulman för ”bitterfitta och rikslögnare som var på väg mot sin lyxiga filterbubbla på Östermalm”.

Inför lördagens demonstration berättade Katerina Janouch i en intervju med Samhällsnytt att hon ska fortsätta att samla folket ”mot maktmissbruk, mot den osunda migrationspolitiken, mot mobbning av demokratiskt valda partier och enskilda individer, mot etablissemangsmediernas sabotage av debatten och deras lögner och fake news”.

Vid klockan 14 fylldes Norrmalmstorg i centrala Stockholm av människor som har ledsnat på utvecklingen i landet. Demonstrationen inleddes med att de närvarande demonstranterna sjöng nationalsången. Därefter ekade talarnas ord ut över torget.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Demonstration mot maktmissbruk i Stockholm

Strax innan klockan 20 på lördagskvällen publicerade Expressen en krönika av Alex Schulman i vilken han hånar människorna som hade samlats på torget.

Schulman hade passerat förbi Norrmalmstorg under eftermiddagen och kände sig därefter tvungen att skildra sin uppfattning om en långt mindre folksamling än den som syns på bilder och i videoklipp:

Jag vandrade under lördagseftermiddagen över Norrmalmstorg och såg i ett hörn en obestämbar liten skara människor som stod och lyssnade på en mycket upprörd man som skrek i en högtalare, och jag förstod genast att det var den demonstration jag läst om, arrangerad av högertyckaren Katerina Janouch. Hon uppmanade alla att klä sig i gula västar, att ta med sig sin svenska flagga och att komma ner och fylla torget. Jag gick förbi dem där de stod, såg några slokande svenska flaggor och ett tiotal människor bar gult och jag tänkte att de såg så sorgsna ut i sina västar, som ledsna vägarbetare.

Janouch svarar på hånet
I ett blogginlägg på lördagskvällen med adress Schulman skriver Katerina Janouch att ”riksförnekaren” far med osanning om antalet deltagare vid demonstrationen:

”Läste just en text av riksförnekaren Alex Schulman i Expressen där han hävdar att det var en handfull som befann sig på Norrmalmstorg. Ja, se själva på bilderna och livesändningarna… Ska man ljuga bör man försäkra sig om att inget finns dokumenterat, annars kan man lätt framstå som mindre vetande. Eller kanske vänsterbliven, som vi brukar säga halvt på skämt, halvt på allvar. Kanske Alex Schulman om några månader gnuggar sömnen ur ögonen och erkänner att det var närmare 400-500. Samma typ av uppvaknande som han nyss hade angående Kaknästornet. Välkommen in i verkligheten Alex, om du vågar sticka näsan ur ditt lyxreservat på Östermalm.”