svenska kyrkan paris

Foto: Hadonos.

Inrikes

Allt fler ’ensamkommande’ med svenskt avslag söker sig till Frankrike

Publicerad 5/8/2018
Annons

I Frankrike upplever de att de behandlas bättre. Ingen tror på senaste budet om att de 9 000 ’ensamkommande’ kommer att få stanna.

Redan förra året började så kallade ”ensamkommande flyktingbarn” som fått avslag på sin asylansökan i Sverige att ta sig till Frankrike där man hoppas på att få stanna istället.

Under de senaste veckorna har antalet ökat markant, rapporterar Sveriges radio.

I den franska huvudstaden söker sig många av dessa till Svenska kyrkan för att be om hjälp. Just nu har man kontakt med ett 50-tal ungdomar som man bland annat hjälper med undervisning i franska och assisterar med byråkratin.

I Frankrike tar man inte avslagen i Sverige i beaktande utan ansökningarna behandlas som nya. Efter två månader kallas de till intervju och efter ytterligare ett par månader får de svar.

I Svenska kyrkan får migranterna också fika, duscha och tvätta kläder men inte sova. Det ökade antalet oroar personalen då man inte har kapacitet för anstormningen.

Många tror på en bättre behandling i Frankrike och ingen sägs lita på att de 9 000 ’ensamkommande’ verkligen kommer att få stanna i Sverige.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons