På fredagen den 7 september skulle AfS hållit sitt sista torgmöte på Återvandringsturnén i Kungsträdgården i Stockholm, men nu avbokar staden partiet.

Bakom avbokningen ligger Stockholms socialdemokratiska finansborgarråd Karin Wanngård. I ett pressmeddelande skriver man att staden inte hyr ut ”lokaler eller anläggningar till organisationer som inte stödjer den demokratiska rättsstaten, inte ställer upp bakom de mänskliga rättigheterna och inte stödjer jämställdhet mellan kvinnor och män”.

Skälet till beslutet är att AfS anmäldes för hets mot folkgrupp efter torgmötet i Malmö i helgen och enligt Stockholms stad innebär bara anmälan att AfS gör ”ett tydligt ställningstagande mot de mänskliga rättigheterna”.

– Våra lokaler och anläggningar ska inte användas av dem som vill skada vår demokrati. Detta gäller lika oavsett vilken antidemokratisk eller extrem politisk inriktning man stödjer, säger finansborgarrådet Karin Wanngård.

LÄS MER: Alternativ för Sverige polisanmält för HMF efter torgmöte i Malmö

– Stockholmarna har rätt att känna att vi står på deras sida och en organisation som aktivt hetsar mot stockholmare är inte välkomna att ta stadens och stockholmarnas resurser i anspråk, avslutar Karin Wanngård.

AfS kommenterar

Partiledare Gustav Kasselstrand uppmanar alla som ville se mötet att ändå bege sig till Kungsträdgården på fredag.

I ett pressmeddelande säger Kasselstrand följande:

Det är uppenbart att det är politiskt motiverat. I en rättsstat så ska man betraktas som oskyldig tills motsatsen bevisats, men här frångår majoriteten i stadshuset den principen. Det blir parodiskt när de själva hänvisar till rättssäkerhet.

Så här ser det tyvärr ut för de som vågar ifrågasätta PK-samhället och sätta sig upp mot det korrupta politiska etablissemanget. Jag tror att det här blir en ögonöppnare för många om tillståndet för demokratin i Sverige, när politiska partier hindras från att föra fram sitt budskap.

Oavsett om man delar våra åsikter i övrigt bör man visa sin avsky mot hur etablissemanget försöker tysta sina motståndare och helt kringgår de demokratiska spelreglerna.

Vi accepterar självklart inte beslutet från Stockholms stad, utan kommer att hålla en demonstration ändå. Jag uppmanar alla att bege sig till Stockholm på fredag. En svensk tiger inte längre. En svensk ryter ifrån! Alla till kungsan!