mewe
InrikesUtrikes

Alternativa sociala plattformen MeWe fick 2,5 miljoner nya medlemmar på en vecka

Publicerad 1/23/2021
Annons

Människor runt om i världen flyr etablerade sociala plattformar som Facebook och Twitterefter en allt mer utbredd censur.En av de alternativa sociala plattformar som fått många nya medlemmar under kort tid är MeWe, som kallar sig själva ”Anti-Facebook”.

Den senaste tiden har allt fler användare av sociala medier tröttnat på de gamla sociala plattformarnas kränkningar av sekretess, övervakning, politiska partiskhet och manipulation av nyhetsflöden.

LÄS ÄVEN: Google förbjuder Parler – socialt nätverk med fokus på yttrandefrihet

Los Angeles-baserade MeWe, ett alternativ till det välkända Facebook, är ett av flera företag som tjänat på denna jättevåg av användare som nu letar efter nya plattformar att slå sig ner vid. De spås nu bli den reklamfria framtiden av socialt nätverkande. Just nu ligger de etta på listan över sociala appar som laddats ner flest gånger i Google Play-butiken – och trea av alla appar i hela butiken.

För närvarande kämpar MeWe, precis som det snabbväxande Twitter-alternativet Gab, med att utöka plattformens infrastruktur för att klara av det nya trycket med miljontals nya användare.

Följ Samnytt på MeWe HÄR.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1046Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons