Under en utryckning i Upplands Väsby stals operationsmunskydd från en ambulans som var på utryckning. ”Man blir förbannad”, säger sjuksköterskan Tomas Halin som åkte på larmet.

Det var under natten mot tisdag som Halin och en kollega ryckte ut. På adressen ställde de båren i trapphuset och gick upp till lägenheten. Då de kommit upp hörde de en dörr som slog igen. När de några minuter senare kom ner igen hade någon stulit 5-6 stycken munskydd ur väskan som hängde på båren.

– Halva väskan är genomskinlig så man ser vad det finns för material i den. Man tog operationsmunskydden, de som tandläkare har. Det enda som sparades var det som hade filter. De visste vad de tog för de lämnade resten, säger Thomas Halin till Expressen.

Bristvara

Under natten besökte de flera patienter och är i ständigt behov av skyddsutrustning som munskydd, visir och handskar vilket det råder brist på inom vården.

– Man blir förbannad och det är klart det är jävligt egoistiskt tänk att ta – framför allt från oss – som träffar patienter där vi måste skydda oss med de här munskydden dagligen.