millie-weaver
Utrikes

Amerikansk journalist släppte dokumentär om djupa staten – arresterades och censurerades

Publicerad 8/17/2020
Annons

I fredags arresterades Millie Weaver. Samma dag släppte hon sin dokumentär Shadow Gate som bland annat handlar om hur den amerikanska staten med olika metoder manipulerar och påverkar opinionen.

Dokumentären hann inte ligga upp länge på Youtube innan den togs bort. Den officiella anledningen är att den strider mot plattformens användarvillkor om ”hate speech”. Samtidigt blockerar Twitter alla länkar till den då den uppges innehålla ”skadligt” material.

Dokumentären, där man talar med två visselblåsare, tar också upp bluffen bakom Donald Trumps påstådda samarbete med Ryssland och hur man försökte störta presidenten samt vilka det är som har den reella makten i landet.

LÄS ÄVEN: Uppgifter: ”Spontana” kärleksmanifestationer efter terrordåd styrs av makthavarna

Den officiella anledningen till att Millie Weaver arresterades är ett fall som går flera månader tillbaka och handlar om en konflikt i hemmet med sin mor. Modern har specifikt bett om att dottern inte ska åtalas i fallet och är nu upprörd över att hon arresterats för en mindre incident man betecknade som redan avklarad.

Weaver har även kopplingar till Alex Jones som tidigare censurerats och stängts av från alla de större plattformarna, vilket vissa misstänker också kan ha med arresteringen att göra.

Dokumentären i sin helhet:

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
554Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons