kina-arme-pelosi

Shizhao / Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0

Utrikes

Amerikansk toppolitiker till Taiwan – Kina: ’Gör er redo för krig’

Publicerad 8/1/2022
Annons

Trots kinesiska hot om motåtgärder och ”militära konsekvenser” avser det amerikanska representanthusets talman, demokraten Nancy Pelosi, att genomföra ett besök i Taiwans huvudstad Taipei.

Enligt uppgifter blir besöket i Taiwan det första stoppet på Pelosis rundresa i Sydostasien men finns i nuläget inte med i hennes officiella reseplan som meddelades på söndagen. Inte heller någon officiell bekräftelse på besöket finns i nuläget.

Nancy Pelosi med följe ska besöka Singapore, Malaysia, Sydkorea och Japan för att ”bekräfta USA:s starka och orubbliga engagemang för våra allierade och vänner i regionen”.

Det amerikanska försvarsdepartementet ska arbeta intensivt med att följa kinesiska militära rörelser i området och med att hålla Nancy Pelosi i säkerhet.

Kinesiska armén varnar för krig

”Gör er redo för krig!”, står i ett meddelande postat av Folkets befrielsearmés 80:e grupp angående USA:s besök i Taiwan.

Inlägget fick över 300 000 tummar upp inom loppet av bara tolv timmar, vilket ska ha lett till ”hög moral bland kinesiska soldater”.

Meddelandet publicerades på Kinas sociala nätverk Weibo.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
545Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons