Efter att president Joe Biden i en rapport deklarerats vara alltför senil för att ställas till svars för att han förvarade sekretessbelagda dokument i sitt garage, och hans bisarra felsägningar kommer allt tätare, har den amerikanska allmänheten fått nog. Det framgår av en ny mätning där en överväldigande majoritet uppger att Biden är för gammal för ytterligare en mandatperiod.

Trots sin uppenbart sviktande mentala hälsa har Biden för avsikt att ställa upp i presidentvalet igen i november där han med största sannolikhet ännu en gång ställs mot Donald Trump. I mätningarna just nu leder Trump stort.

En överväldigande majoritet av amerikanerna tycker dock att Biden är för gammal för att fortsätta som president. Det visar en ny ABC News/Ipsos-undersökning.

Enligt undersökningen anser 86 procent av amerikanska folket att 81-årige Biden är för gammal.

LÄS ÄVEN: Biden i nya bisarra felsägningar – alltmer impopulär

Det finns en stor skillnad i hur demokraternas och republikanernas väljare ser på sina respektive nominerade. 73 procent av demokraterna tycker att Biden är för gammal men bara 35 procent av republikanerna tycker att Trump är för gammal.

Bland de oberoende väljarna anser 91 procent att Biden är för gammal och 71 procent säger detsamma om Trump.

Andelen som oroar sig för Bidens ålder har ökat rejält sedan september då den låg på 74 procent.

Högre förtroende för Trumps politik

Inför valet i vinter är den illegala invandringen en het fråga. Under Bidens presidentskap har gränsen i princip lämnats öppen med ett enormt inflöde.

Enligt mätningen tror betydligt fler amerikaner att Trump skulle hantera gränsen och invandringen bättre än Biden, 44 respektive 26 procent.

Folket har även ett avsevärt större förtroende för Trump i frågor som brottsligheten, ekonomin och inflationen.

LÄS ÄVEN: Rapport: Trump vann presidentvalet 2020