Inför presidentvalet i november ifrågasätter alltfler den amerikanske presidenten Joe Bidens mentala hälsa och skärpa – i synnerhet efter att han de senaste dagarna uppträtt mer förvirrat än någonsin och samtidigt gjort flera uppseendeväckande felsägningar. Samtidigt tycks det amerikanska folket vara redo för en ny president.

För några dagar sen talade 81-årige Biden om att han 2021 mötte Frankrikes president Francois Mitterrand, som dog 1996. Kort därpå var det den tyske förbundskanslern Helmut Kohl som han skulle ha mött 2021 – Kohl dog 2017.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Här skryter Biden om möte 2021 med president som dog för 28 år sen

Bidens hälsa nämns nu också i en utredning om hur han som vice president förvarade hemliga dokument i sitt garage som inte lämnades tillbaka. Utredaren lägger ned åtalet och beskriver i rapporten Biden som en ”välmenande äldre man med dåligt minne”.

Samtidigt visar mätningar att han är den minst populära presidenten i modern tid – 55,7 procent av amerikanerna är missnöjda med hans presidentskap.

Ny felsägning

Nu kommer ännu en felsägning – i samband med att Biden kommenterade rapporten uppgav han att det inte är något fel på hans minne, för att sedan kalla Abd al-Fattah al-Sisi, Egyptens president, för Mexikos president.

LÄS ÄVEN: Programledare om intervju med förvirrad Biden: ”Sorgligt”