I en intervju med komikern Bill Maher säger den tidigare ESPN-programledaren Sage Steele att hennes intervju med president Biden var ”det sorgligaste” eftersom han verkade förvirrad, inte visste var han befann sig och ”inte kunde avsluta sina meningar”.

– Han kämpade, sa Steele om sitt möte den äldsta presidenten i USA:s historia för drygt två år sen.

– Så glöm politiken. Jag bryr mig inte, jag röstade inte på honom, fortsatte hon och erkände att hon tycker att Biden är ”en fruktansvärd president”.

LÄS ÄVEN: 80-årige Joe Biden ställer upp i valet 2024 – blir äldst någonsin

– Men det gjorde mig ledsen, sa Steele om hans uppenbara förvirring.

– Den mänskliga aspekten av det vi bevittnar just nu med honom, för mig, är hjärtskärande. Och det är oförlåtligt av familjen när man visste det under valet.

För gammal

80-årige Biden har sagt att han ska försöka bli omvald i nästa års presidentval. En andra mandatperiod är något många tvekar till att han skulle klara av. Samtidigt kantas hans presidentskap av flera skandaler kopplade till hans egna och sonens förehavanden med skumma ekonomiska affärer med utländska intressen.

Bill Maher, som även han är programledare, uppmanade nyligen Biden att inte ställa upp för omval och konstaterade att allmänheten anser att han är för gammal och kommer förlora ifall han ställs mot Donald Trump.

LÄS ÄVEN: Joe Biden avslöjas med lögn om 11 september