Ett krigsfartyg från den amerikanska flottan skuggades av två bilstora ljusbollar som inte påverkades av anti-drönarvapen, påstås det. USS Kearsarge är det senaste fartyget som rapporterats ha haft ett UFO-möte när den amerikanska militären börjar öppna upp om de mystiska fenomenen.

Dokumentärfilmaren Dave C. Beaty – som producerade 2019 års film ”The Nimitz Encounters” om det berömda mötet med ”Tic Tac”-objektet i den amerikanska flottan 2004 – avslöjade den rapporterade observationen från oktober 2021.

Minst två objekt ska ha flugit nära det 40 500 ton tunga amfibieanfallsskeppet under flera nätter när det befann sig på en träningsövning utanför USA:s östkust.

Fenomenet – som av källor som är bekanta med observationen beskrivs som märkliga och hotfulla ”ljusbollar” – sägs ha följt omkring 800 meter bakom fartyget och omkring 70 meter över havet.

Kunde inte sikta in vapensystem

Beaty kontaktades angående den märkliga händelsen av en numera pensionerad marinofficer från USA som endast identifierades som ”Mark”. USS Kearsarge hade vid den tidpunkten tränat inför en utlandsinsats – bland annat med system som är utformade för att slå ner fientliga drönare.

Bilder från fartygets offentliga Facebook-sida visar att de hade dessa möjligheter ombord vid tiden för det påstådda mötet.

Föremålen ska ha upptäckts på natten av däckvakten – som inte kunde få ett termiskt vapenlås på föremålen.

Besättningen har tydligen spelat in händelsen på video, men materialet har ännu inte släppts.

Trodde det var övning

Marinsoldater ombord ska först ha trott att de oförklarliga objekten var en del av en överraskande övningsövning för de nya vapnen mot drönare. De upptäckte dock att motåtgärderna inte störde objekten – som gjorde svepande manövrar när de följde fartyget.

Mark berättade för Beaty att USS Kearsarge meddelade till ledningen om objekten och fick veta att objekten ”inte var våra”.

Dokumentärfilmaren försöker göra en djupare djupdykning i händelsen, som är den senaste UFO-incidenten som rapporteras ha påträffats av den amerikanska flottan. Beaty har tidigare avslöjat loggar som bekräftade ett UFO-möte av USS Kidd – då krigsskeppet omringades av minst fyra oförklarliga objekt i juli 2019.

Och det har skett en rad förändringar de senaste åren, efter den ökända trion av UFO-videor från US Navy, ”Gimbal”, ”Go Fast” och ”Tic Tac”.

Förbluffade världen

Filmerna förbluffade världen och är fortfarande oförklarade – och har väckt ett nytt, större allmänt intresse för UFO:s. Amerikanska tjänstemän har inrättat ett nytt kontor i Pentagon och för första gången på årtionden har man infört en officiell rapporteringsstruktur för UFO-möten.

Detta skedde efter att en banbrytande rapport om ämnet släpptes förra sommaren, där dussintals oförklarliga möten, som nu mer allmänt kallas för oidentifierade flygfenomen (UAP), bekräftades. Försvarsinformatörer, underrättelsetjänstemän, senatorer och tidigare presidenter har alla erkänt att det finns något oförklarligt i luften.

– Så vad som en gång i tiden var UAP-observationer som ignorerades eller aldrig registrerades, rapporterar i dag fler militärer dem, vilket leder till indikationer på att fler observeras, säger Beaty till Sun Online.

Stigmatiseringen försvinner

Han tillade att stigmatiseringen kring att rapportera dessa märkliga händelser håller på att brytas ner.

– Tidigare var det mycket värre. Poliser undvek aktivt att rapportera eller tala om fall av UAP, eftersom rädslan för karriärsjälvmord var mycket verklig. Att få ett jobb hos ett kommersiellt flygbolag efter militären var också ett bekymmer. Att inte vilja rapportera eller tala om UAP-fall var en självklarhet. I dag är det lite mer avslappnat eftersom UAP Task Force aktivt söker efter UAP-rapporter och ser allvarligt på all stigmatisering inom enheterna.

Dokumentärfilmaren efterlyste också mer öppenhet från militärens sida i ämnet.

– Allt som kan avslöja en militär svaghet eller militär förmåga är naturligtvis känsligt, men om dessa föremål visar sig inte vara konstgjorda och inte vara utländska statliga aktörer måste vi vara öppna och ta itu med dessa med akademiska studier, empiriska metoder och bidragsfinansiering för att bedriva forskning på universitetsnivå, sade han till Sun Online.

– Även om jag berömmer vårt försvarsdepartement och våra officerare för att de har hanterat insamlingen av data, måste vi vid någon tidpunkt rikta allmänhetens uppmärksamhet mot den mystiska frågan om vad dessa objekt är, det vill säga de som har trotsat prosaiska förklaringar efter undersökningar.

Nedan en video om krigsskeppet: