➤ AKADEMIN Författaren och M-kandidaten Ann Heberlein säger upp sig från Lunds universitet. Officiellt för att ägna mer tid åt andra engagemang, men på Facebook skriver Heberlein att hon även är trött på att motarbetas av politiska skäl.

Heberlein hade en lektorstjänst vid Teologiska institutionen på Lunds universitet. Där doktorerade hon 2005 och forskade och undervisade sedan i etik och religionsfilosofi.

I en kommentar till ett Facebookinlägg på lördagsmorgonen, där man diskuterar akademins vänstervridning, skriver Heberlein:

Till slut får man nog av att motarbetas och ifrågasättas. Den svenska akademien – läs humaniora och teologi – är en ankdamm där bara ankor med vänstersympatier får plats. Hälsar en borgerlig anka som valde att säga upp sig från en fast lektorstjänst på LU. Äntligen kan jag andas.

I ytterligare en kommentar skriver Heberlein att ”i retrospektiv kan man konstatera att vänstern valde rätt – de har systematiskt tagit över institution efter institution, media, akademi, grundskola, för att inte tala om kultursektorn”.

Hon menar även att skillnaden mellan höger och vänster är att en person med högersympatier kan släppa fram och stötta en person med vänstersympatier – ifall denna är tillräckligt kompetent, men aldrig vice versa.

”Vänstern tar hand om sina egna”, avslutar Heberlein som kandiderar för Moderaterna i riksdagsvalet 2018.