Foto: Arkivbild/Anders Henriksson

Annie Lööf kan tänka sig samarbeta med S och MP för att stoppa SD

4.9K Shares

Centerpartiets partiledare Annie Lööf kan tänka sig ett samarbete med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Det skriver hon och C:s partisekreterare Michael Arthursson i en debattartikel i Aftonbladet.

Centerpartiet tycks gå till val på att stoppa Sverige­demokraterna från att få inflytande över svensk politik. Debattartikeln lägger stor vikt vid just den ambitionen.

”Den inskränkta syn på människor och samhälle som Sverige­demokraterna företräder ska inte ges mera utrymme”, dundrar de båda C-politikerna.

I debattartikeln pekas även Socialdemokraterna ut som ”huvudmotståndare”. Trots det säger Annie Lööf till TV4 idag att hon föredrar att Alliansen söker samarbete över blockgränsen om man inte lyckas få egen majoritet i höstens val.

– Med Miljöpartiet eller med Socialdemokraterna, säger hon.

I TV4 pekar Lööf dessutom ut SD och Jimmie Åkesson som sin ”motpol” i värderingsfrågor.

– Sverigedemokraterna är väldigt tongivande i den värderingsdebatten och det är där jag ser att vi är varandras motpoler, säger hon.

C har emellertid inte fått stöd från de övriga Allianspartierna för sitt förslag att eventuellt samarbeta med de rödgröna partierna för att på så sätt utmanövrera SD.

– Det gäller att hålla stången mot Sverige­demokraterna, säger Annie Lööf.

4.9K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.