Efter den senaste tidens uppmärksammade pedofilskandaler i Centerpartiet publicerade Annie Lööf en video på sin YouTube-kanal. Men den berör inte skandalerna eller sexuella övergrepp mot barn. I stil med många så kallade influencers i sociala medier försöker centerledaren istället skapa en kompisrelation med väljarna genom att låta dem skicka in sina fördomar om henne. Nu anklagas Lööf för att fejka frågor och censurera kritiska kommentarer.

I kölvattnet av den senaste tidens blåsväder av pedofilskandaler med två nya avslöjanden bara den senaste veckan har partiet hållit en låg profil. Efter avslöjandet att EU-toppen Fredrick Federley är i parrelation med en pedofil som begått 22 grova barnvåldtäkter sjönk partiet från nio till procent sju i Ipsos senaste mätning

LÄS ÄVEN: Annie Lööf startade YouTube-kanal – hånas av en stor majoritet som ogillar klippet

Mitt i de avlösande skandalrubrikerna valde Lööf att krishantera genom att publicera en ny video på sin YouTube-kanal.

– Ah men hej på er och välkomna tillbaka. I dag tänkte jag göra något som jag som politiker inte brukar göra nämligen att svara på alla möjliga fördomar om en.

– Jag ställde den frågan på Instagram för ett tag sedan och fick in oerhört många fördomar så att jag tänkte att nu är det dags att svara på förutfattade meningar.

Kritiseras för att fejka frågor och censurera

I kommentarsfälten syns enbart 29 kommentarer trots att videoklippet har varit publicerat i snart två dygn. Tre kommentarer som publicerades på lördagen ifrågasätter huruvida dessa fördomar som påstås ha skickats in ens är riktiga och att hon tar bort kritiska frågor.

En person skriver ”det är ingen fördom att du blockar alla som ställer frågor som du inte vill svara på”. Var och en av dessa kommentarer har erhållit fler gilla-markeringar än partiledaren har erhållit kommentarer vilket förstärker bilden av att kommentarer har censurerats.

I samband med att Lööf gjorde reklam för sin nya video på Instagram inkom ytterligare kritik om censur. En person skriver, ”helvete vad snabbt ni raderar kommentarer”.

Lööf höll jultal – censurerade kommentarer

Den hårda censuren var något som även präglade Lööfs årliga jultal på onsdagen. Samhällsnytt kan visa hur partiet i samband med att jultalet sändes ut på nätet arbetade hårt med att radera väljarnas inlägg i kommentarsfältet.

LÄS ÄVEN: Annie Lööf höll jultal – partiet censurerade kommentarer