En person på plats vittnar om att sällskapet var på gott humör. ”Resonerade kring vilken restaurang de skulle välja”. När SDs partiledare Jimmie Åkesson åkte på semester till Thailand i ett liknande upplägg utsattes han för en hård kritik.

Det går trögt med regeringsbildningen i Sverige – i nästan fyra månader har landet saknat en fungerande regering. Centerpartiets ledare Annie Lööf är en av de centrala personerna i regeringskrisen. Det är nämligen upp till henne om Sverige ska få en borgerlig regering med Ulf Kristersson som statsminister, en socialdemokratisk sådan med Stefan Löfven, eller gå till ett extraval.

Det tunga ansvaret för Sveriges väl och ve verkar dock inte avskräcka Annie Lööf från att ta en solsemester på Gran Canaria – mitt under brinnande regeringskris. Expressen kunde igår avslöja att partiledaren har iakttagits av semestrande svenskar på Gran Canaria. Sällskapet där Lööf ingick verkade vara på gott humör och diskuterade vilken restaurang de skulle välja.

Att Centerledaren skulle resa till Gran Canaria för att tillbringa julledigheten där hölls hemligt. En av anledningarna kan vara uppmärksamheten kring SD:s partiledare Jimmie Åkessons beslut att åka på semester i Thailand. Trots att Sverigedemokraterna är isolerade från något avgörande politiskt inflytande i riksdagen och inte deltar i regeringsförhandlingarna utsattes han för hård kritik för sitt val av semestertid.

Annie Lööf har en nyckelroll i regeringsförhandlingarna som enligt uppgifter i DN bromsades på grund av partiledarens frånvaro. När information om att hon skulle använda julledigheten för att semestra läckte ut kommenterade Lööfs pressekreterare uppgifterna så här:

”Annie Lööf har tillbringat tid med familjen under julhelgen, liksom andra partiledare. En partiledare är dock alltid i tjänst, och de kontakter och samtal som tagits har inte alls påverkats av detta.”

LÄS ÄVEN: Annie Lööf avslöjas som hemlig medlem i globalistiska Trilaterala kommissionen