När 5-årige Cannon Hinnant för ett par veckor sen sköts ihjäl av en granne till familjen togs fallet till en början bara upp av lokala medier. Efter påtryckningar rapporterades det sedermera pliktskyldigt på somliga håll. När ett liknande fall nu uppstått är det åter igen tyst i de stora medierna.

Medan fallet med George Floyd fick enorm uppmärksamhet, som dessutom byggde på ett falskt narrativ då Floyd hade en dödlig dos narkotika i sig och enligt uppgifter dog av en överdos, ansågs det kallblodiga mordet på 5-åringen inte speciellt intressant. Vite Hinnant sköts i huvudet på nära håll inför sina syskon av en svart man i grannskapet.

Det nya fallet som också kommer från North Carolina handlar om 17-åriga Veronica Lee Baker som mördades brutalt av fyra svarta tonåringar.

Hon sköts ihjäl i sin bil utanför en restaurang. Keyshara Michelle Deans, 19, Nezyiha Zamir Collins, 19, och Tyreek Qumay Rogers, 18, arresterades för medhjälp till rånmordet. Den som sköt var 17-årige Devin Cordell Jones, även han svart.

Enligt offrets pappa ska dottern ha känt mördaren och det var antagligen därför hon släppt in honom i bilen. Han är tacksam för att polisen arresterat de fyra tonåringarna och säger att dottern inte förtjänade att dödas och lämnas på en parkeringsplats.