broderna-fakhro-836763
Inrikes

Arabiska klanbröder åtalas – lurade av 82-åring bostadsrätt

Publicerad 7/15/2022
Annons

Samnytt har tidigare uppmärksammat hur den i polisens klanrapport omnämnda kriminella arabiska klanen Fakhro försökte lura numera avlidne 82-årige Benny Sköld på dennes bostadsrätt i Lund värd närmare 3 miljoner kronor. Nu åtalas tre av klanbröderna – som bytt till svenska namn för att dölja sina klankopplingar – för grovt bedrägeri.

Problemen för 82-årige Benny Sköld började när han anlitade firman Seniorhantverkarna för att städa ur lägenheten på sådant som skulle kastas och slutade med att han lurades underteckna ett gåvobrev där bostadsrätten värd närmare 3 miljoner kronor överläts på den livsstilskriminella arabiska klanen.

Det första tecknet på att det inte stod rätt till var när Benny upptäckte att allt skräp som firman lovat att köra till soptippen i stället bara dumpats på en cykelväg i närheten. Därefter upptäckte han att nycklar till bostaden försvunnit och sedan också att hans bankkonton länsats.

Men det skulle inte stanna där. Kort senare fick han en kopia på ett gåvobrev som sade att han gett bort sin bostadsrätt till en person vid namn Gabriel Bergqvist.

Det falska gåvobrevet. Bild: Polisen.

Arabiska klanbrottslingar opererar under svenskklingande namn

När det kontrollerades visade det sig att det bakom namnet Gabriel Bergqvist dolde sig en person som egentligen heter Ibrahim Fakhro men som gjort en namnändring för att dölja att han tillhör den ökända kriminella invandrade Fakhro-klanen. Så har även Ibrahims bröder och brottskumpaner gjort – Abd Fakhro kallar sig numera Hans Ola Jörgen Johansson och Nabil Fakhro har bytt till Mikael Karl Persson.

Vad 82-årige Benny trodde sig ha undertecknat var någon form av papper på städjobbet han anlitat Seniorhantverkarna att utföra. Bedrägeriet polisanmäldes och de tre bröderna kunde så småningom gripas och häktas. Nu ställs de inför rätta vid Malmö tingsrätt för grovt bedrägeri. Benny har emellertid hunnit avlida innan han fått upprättelse.

Den invandrade arabiska klanen Fakhro är välkänd i södra Sverige för sin släktbaserade livsstilskriminalitet och omnämns som en av de värsta i sitt slag i Polismyndighetens klanrapport. Klanen driver en hel koncern av bluffbolag bakom vilkas fasad man ägnar sig åt olika former av grov brottslighet. Det Benny utsattes för är bara en av många grenar på den mångkriminella verksamheten.

De tre Fakhro-bröderna nekar till brott. Rättegången inleds i Malmö tingsrätt den 20 juli.

Åtalet kan laddas ned och läsas i sin helhet HÄR.

LÄS MER: Kriminell arabisk klan försöker kapa 82-årige Bennys lägenhet

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1019”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons