Fem ukrainska flyktingar var ute och spelade fotboll i Ronneby när två av dem, en 12-åring och en 17-åring, misshandlades grovt av ett arabiskt gäng i Ronneby.

När de ukrainska flyktingarna var ute och spelade fotboll i Ronneby, där de placerats av Migrationsverket, dök ett gäng om cirka 12 arabisktalande personer upp på platsen, rapporterar Sydöstran.

De ville vara med och spela – samtidigt som de på arabiska ropade ”slå ukrainarna, slå ukrainarna”. Den ena ukrainaren förstår lite arabiska så han uppfattade vad som sades.

En av de ukrainska personerna som var med försökte förklara att de inte vill ha bråk. Men då började gänget skrika åt dem att de skulle åka tillbaka till Ukraina. Sedan började de misshandla ukrainarna.

Bröt näsan på 12-åring

Det arabiska gänget attackerade två bröder, 12 respektive 17 år gamla, genom att knuffa omkull dem och misshandla dem med bälten. De bröt även näsan på den yngre pojken.

– De som gjorde detta bor inte ens i Ronneby, säger en av ukrainarna som bevittnade misshandeln. Jag är övertygad om att de åkte hit bara för att ställa till med bråk.

Polisen larmades och ryckte ut när förövarna hade lämnat platsen. En anmälan togs upp och attacken är nu under utredning.

”Trodde vi skulle vara säkra här”

En ukrainsk kvinna som bor i samma område, med sin fyraåriga dotter, är märkbart påverkad av attacken när hon pratar med Sydöstran.

– Vi kom till Sverige för att vara trygga och så händer detta. Vi trodde att vi skulle vara säkra här. Nu vill vi flytta härifrån, men vart ska vi ta vägen? Ska det verkligen vara såhär? Att man inte ska våga gå ut efter klockan sju på kvällen för att man är rädd att bli misshandlad? Jag var inte ens rädd när jag lämnade Ukraina, men nu är jag det, säger kvinnan.

LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”Inte konstigt att svenskar föredrar ukrainare”

LÄS ÄVEN: Invandrargäng misshandlade Natalie medan resenärer tittade på: ”Lilla hora – ska knulla dig”

LÄS ÄVEN: Jakob sa ifrån till trakasserande nyanlända på kafé i Luleå – då misshandlade de honom med sparkar och slag

LÄS ÄVEN: Här är invandrargänget som misshandlade och rånade 97-åriga Elsa

LÄS ÄVEN: Pojke skulle se hockeymatch – stoppades av ’arabgäng’ och förnedringsrånades: ”Jävla svenne”