arnstad-pehrson-fascist-feature

Youtube/Facebook

Inrikes

Arnstads påhopp på Pehrson: ”Du fascisternas lydiga lilla knähund”

Publicerad 7/27/2023
Annons

Liberalernas partiledare Johan Pehrson är ”fascisternas lydiga lilla knähund”. Det skriver vänsterprofilen Henrik Arnstad, tidigare statsminister Stefan Löfvens ”expert” på högerextremism, på Twitter.

Inlägget är riktat direkt till L-ledaren, som ett svar på en tweet där Pehrson skriver att Sverige ”befinner sig i ett allvarligt säkerhetspolitiskt läge” och där han varnar för desinformationskampanjer.

”Det vore lämpligt att du förstod, att du själv utgör en stor del av detta säkerhetspolitiska hot mot Sverige. Du fascisternas lydiga lilla knähund. Vaksamhet är knappast din paradgren”, lyder Arnstads svar till Pehrson.

Stefan Löfvens expert

Henrik Arnstad användes som ”expert” på Sverigedemokraterna av förre statsministern Stefan Löfven. Löfven hävdade i samband med valet 2014, med Arnstad som källa, att SD är ett ”nyfascistiskt” parti.

När Löfven i en SVT-intervju fick påpekat för sig att inte ens den vänsterextrema grupperingen Expo anser att SD är nyfascister, hänvisade han till Henrik Arnstads bok ”Älskade fascism”.

– Journalisten och historikern Henrik Arnstad har en annan uppfattning. Han skrev en bok om det här för två år sedan, svarade Löfven då.


Avskaffar demokratin

Det är inte första gången Henrik Arnstad ger sig på Johan Pehrson på Twitter. Efter valet förra året anklagade han L-ledaren för att ”avskaffa det svenska demokratiska statsskicket i samarbete med fascisterna”.

Johan Pehrson har hittills inte svarat på påhoppen från Löfvens SD-expert.

LÄS ÄVEN: Löfvens rådgivare: SD en terrororganisation

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
432Regeringen lovade sänka skatten – höjde i stället med 30 procent
Annons