För några dagar sen återvände den amerikanske rapartisten ASAP Rocky till Sverige för en spelning i Globen i Stockholm. Redan då konserten utannonserades uppgav Rocky att han ville skänka en del av intäkterna till flyktingar i Sverige. Det skulle sedan visa sig bli Flyktinggruppernas riksråd, FARR, som tilldelades pengarna.

Det var i slutet av juni den amerikanske artisten hamnade i bråk med ett par afghaner. Delar av bråket filmades och fick stor uppmärksamhet, bland annat kommenterade president Donald Trump fallet. I mitten av augusti dömdes Rocky och två andra personer för misshandel till villkorlig dom.

LÄS ÄVEN: ASAP Rocky fälls för misshandel – får villkorlig dom

I onsdags var Rocky tillbaka i Sverige och skänkte en del av intäkterna från konserten till FARR. Syftet med donationen ska vara att stärka stödet för de som arbetar med och för asylsökande i Sverige. Den månad han satt häktad i Stockholm i somras ska ha gjort att han uppmärksammades på den svåra situationen för asylsökande i Sverige.

”När vi träffade A$AP Rocky i går, visade han ett genuint intresse för våra frågor. Vi är tacksamma för hans generositet och engagemang. Det finns ett enormt stort behov av att stärka arbetet för att återupprätta en human och solidarisk flyktingpolitik i Sverige”, säger Sara Edvardson Ehrnborg, ordförande FARR, i ett pressmeddelande.

FARR beskriver sig själva som ”ett partipolitiskt och religiöst obundet nätverk som består av, hjälper och samordnar grupper och enskilda som arbetar för att stärka asylrätten”. Man ska ha omkring 50 medlemsföreningar.

Exakt hur mycket pengar det rör sig om är oklart.

Innan konserten på onsdagen meddelade artisten att denna skulle vara gratis för alla som bor i en svensk förort. Detta var dock något arrangören sedan stoppade och resterande biljetter såldes för en krona styck.