kvinna flicka tjej ledsen misshandel våldtäkt

Pixabay

Utrikes

Asylsökande afghanska tonåringar misstänkta för våldtäkt

Publicerad 2/16/2023
Annons

Fyra afghanska tonåringar som anlände till Storbritannien på små båtar som asylsökande har gripits i samband med en misstänkt våldtäkt av en 15-årig flicka i Dover.

Dover är den stad många migranter som tar sig med båtar över Engelska kanalen, oftast från franska Calais, först kommer till på brittisk mark. Båttrafiken av migranter fortsätter vara omfattande även efter Brexit och nu skakas staden av ett våldtäktsfall.

Attacken skedde på en skola och involverade fyra afghanska pojkar i åldrarna 13-16 som kom som ”ensamkommande” i fjol.

LÄS ÄVEN: En halv miljon afghaner på väg till Europa

Enligt uppgifter ska tre av pojkarna ha klämt fast flickan och agerat utkik för att hindra henne från att komma undan medan den fjärde pojken våldtog henne.

I slutet av förra veckan greps en av pojkarna, 15 år gammal, misstänkt för våldtäkt och de tre andra, mellan 13 och 16 år, greps misstänkta för att ha underlättat attacken. 

Hos socialtjänsten

En talesman för polisen säger att de ”utreder en rapport om ett sexualbrott som involverar en tonårsflicka och en tonårspojke i Dover på eftermiddagen måndagen den 6 februari 2023”. Man bekräftar också att de fyra pojkarna släppts mot borgen medan utredningarna fortsätter.

Samtliga ska nu vara omhändertagna av socialtjänsten.

LÄS ÄVEN: Storbritannien kallar in militär för att hindra invasion av illegala migranter

Det totala antalet migranter som har korsat Engelska kanalen bara i år överstiger 2 000, enligt siffror från inrikesministeriet.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons