Utrikes

Asylsökande jagas för knivmord på 16-åring – höggs ihjäl hos sin mamma

Publicerad 12/11/2018
Annons

En afghansk medborgare jagas i Österrike misstänkt för ett knivmord på en 16-årig flicka. Mannen är spårlöst försvunnen. Polisen tar hjälp av allmänheten.

I söndags kväll hade en 16-årig flicka i staden Steyr besök i hemmet av en 17-årig ensamkommande asylsökare. 17-åringen invandrade till Österrike omkring 2016 från Afghanistan.

Efter att flickans mamma inte hört något under kvällen valde hon att ta kontakt med dottern. Dörren in till hennes sovrum var stängd och blockerades även av ett föremål. När mamman väl tog sig in i sovrummet fick hon bevittna en hemsk syn. Hennes dotter låg knivmördad i rummet med blod rinnandes ur munnen och flera hugg i ryggen, rapporterar Kronen Zeitung.

LÄS MER: 85-årig man gav asylsökare med avslag jobb och husrum – fick halsen avskuren

Österrikisk polis har häktat den 17-åriga afghanen i sin frånvaro misstänkt för mordet på den 16-åriga flickan. Polisen publicerar tydligt både namn, bild och längd på mannen.

https://twitter.com/LPDooe/status/1072061991089508352

LÄS MER: Klart: 9 000 afghaner utan asylskäl får stanna

Fler afghanska mördare
Det är snart precis ett år sedan som ett liknande mord ägde rum i staden Kandel i Tyskland. Den 27 december 2017 mördades en 15-årig flicka med en 20 cm lång kniv. Gärningsmannen var en ensamkommande afghan som flera månader tidigare hade fått avslag på sin asylansökan men ändå inte utvisats ur landet.

I början av 2018 mördades en 18-årig tysk flicka av en ensamkommande afghan som fått avslag på sin ansökan men även där inte hade utvisats. Motivet till mordet var att flickan vägrade bära slöja och konvertera till islam.

LÄS MER: Kabul nu säker stad för afghanska internflyktingar

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
774Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons