arg-ilska-migrant-mat

Pixabay

Utrikes

Asylsökande serverades fläsk – blev rasande

Publicerad 4/19/2023
Annons

Ett 40-tal migranter på ett asylboende i tyska Rostock vägrade att äta och några kastade sina tallrikar på golvet efter att fläsk serverades. Situationen eskalerade efter att vissa av dem började hota anställda.

Enligt en polisrapport var det en grupp afghanska asylsökande som serverades fläsk. Migranterna klagade dock inte bara på fläsket utan även på vad de menade är det monotona matutbudet, vissen sallad och de sanitära förhållandena på anläggningen.

LÄS ÄVEN: Kriminella får bättre mat än skolbarn

Under bråket betedde sig några av migranterna aggressivt och kastade sin mat på golvet. Tolv polispatruller larmades till platsen för att återställa ordningen men ingen greps.

Rostocks senator för sociala frågor, Steffen Bockhahn, verkade gå med på männens krav genom att skaffa fram ny mat, vilket lugnade situationen. Ytterligare socialarbetare och ordningsvakter har också anställts vilket ska bidra till att bättre säkerställa ordning på platsen.

En miljon migranter

Bara under mars gjordes 80 000 asylansökningar i Tyskland. Om nuvarande trend håller i sig kan nästan en miljon migranter ansöka om asyl i år.

Tillströmningen av migranter har bidragit till en massiv bostadskris och ansträngt offentliga tjänster. Även på andra asylboenden har våldsamma upplopp skett vilket har krävt storskaliga polisinsatser.

LÄS ÄVEN: SVT besvärade: Utvisningsdömd kriminell iranier får för dålig mat

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
835Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons