Den 48-åriga kvinna som i måndags återvände till Sverige efter att 2011 tillsammans med sina barn rest iväg från Stockholm för att ansluta sig till den muslimska terrormilisen IS i Syrien begärdes på torsdagen häktad. Misstankarna gäller äktenskapstvång, ett brottet som uppges ha begåtts 2018.

Flera av de fem barn som kvinnan förde med sig till IS ska ha dött i Syrien. Hon har under bortovaron fött ytterligare barn. Vid återkomsten till Sverige hade hon med sig två barn, ett av dem som följde med 2011 och ett som hon fött i Syrien.

LÄS MER: Ytterligare en kvinnlig IS-terrorist tillbaka i Sverige

Det framgår inte om det äktenskapstvång hon misstänks och begärs häktad för gäller något av de medförda barnen. Inga uppgifter finns heller om huruvida kvinnan ska utredas för något brott relaterat till de av barnen som dött i Syrien. Inga dödsorsaker har uppgetts.

Kvinnan har via sin advokat Mikael Westerlund meddelat att hon förnekar brott. Häktningsförhandling ska hållas under fredagen.

Ström av kvinnliga återvändare från IS

En vecka tidigare greps en annan återvändande kvinnlig IS-terrorist på Arlanda flygplats. Den 31-åriga kvinnan är häktad misstänkt för egenmäktighet med barn efter att 2014 mot sin mans vilja fört med sig parets gemensamma barn till IS i Syrien. Hon misstänks även för krigsbrott.

LÄS ÄVEN: Misstänkt kvinnlig IS-terrorist häktad

Ytterligare minst två kvinnliga IS-terrorister har sökt sig tillbaka till tryggheten och demokratin i Sverige sedan IS muslimskt teokratiska kalifat imploderat. Uppgifter finns om att fler är på väg. I minst ett av fallen ska Sveriges internationella insatsstyrka lånat ut sina tjänster för att hjälpa en kvinnlig IS-terrorist till Sverige.

LÄS ÄVEN: Återvändande IS-terrorist misstänks för krigsbrott