Återvändande IS-terrorist i USA fick 20 års fängelse

2.1K Shares

➤ I USA ser man allvarligt på fenomenet jihadresenärer. Det fick en man som återvände till USA efter att ha slagits med IS i Syrien erfara, då han häromdagen dömdes till 20 års fängelse.

28-årige Mohamad Jamal Khweis reste från delstaten Virginia i USA till Syrien för att ansluta sig till IS. Han tillfångatogs efter en tid av kurdiska Peshmerga i Irak. Han förklarade då att han ångrade sig och insåg att det var ett misstag att ansluta sig till IS. Peshmerga överlämnade Khweis till amerikanska styrkor som skickade tillbaka honom till USA.

I USA åtalades Khweis i federal domstol. Det ett federalt brott att ansluta sig till terrorgrupper. Domstolen förklarade Khweis skyldig, inte bara till att ha anslutit sig till IS utan också för att ha ljugit för amerikanska myndigheter om sitt samröre med terrororganisationen. I fredags meddelade domstolen påföljden som blir 20 års fängelse.

2.1K Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.