Åtta bulgarer åtalas i organiserad tiggarhärva som omsatt mångmiljonbelopp

Delningar

På fredagen väcktes åtal mot åtta män Från Bulgarien som misstänks vara så kallade ”tiggarbossar” och i organiserad form ha utnyttjat landsmän att tigga på gatorna på olika platser i Småland. Åtalet är ett av de mest omfattande i sitt slag och verksamheten har omsatt flera miljoner kronor.

Sju av de åtalade sitter häktade. Av dessa tillhör sex stycken samma släkt. En av de sju, en 75-årig man som fått svenskt medborgarskap, undgick häktning då han endast är misstänkt för medhjälp till människohandeln i form av att ha tillhandahållit sovplatser åt några av de hitresta tiggarna. Andra har inhysts i olagliga tiggarläger i skogar och i skrotmässig husvagnar på parkeringsplatser.

Samtliga åtalade nekar till brott. Det framgår inte om de nekar till själva handlingarna eller vidgår dessa men inte anser att de ska betraktas som brottsliga.

Sammanlagt är det ett 60-tal hitresta tiggare som befunnit sig längst ned i den kriminella näringskedjan. Endast runt 40 av dessa har det gått att fastställa identiteten på och av dem figurerar 13 stycken som brottsoffer i åtalet.

Åldrarna på de hitresta tiggarna varierar från strax under 18 år till 50-årsåldern, varav några är funktionshindrade. Några av de som ska vittna under rättegången har återvänt till Bulgarien och kommer att få vittna via länk.

Förutom människohandel finns flera fall av misshandel med bland åtalspunkterna. Åtalet är ett resultat av ett samarbete mellan svensk och bulgarisk polis. Tre av de åtalade greps i Bulgarien och utlämnades till Sverige.

Polis och åklagare uppger att verksamheten har omsatt mångmiljonbelopp.

 

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

298 KOMMENTARER

 1. Kan det möjligtvis vara så, att släktingar till de funktionshindrande, också har erhållit assistansersättning från Försäkringskassan?

  Av åtalet i stort – så kommer nog det mesta att rinna ut i sanden.

 2. Det är ju tack vare Godsvenskar, ”Frimicklare” och Svenska kyrkan som denna verksamhet varit möjligt och även kunnat utvecklats!

  • Jag vet att, det låter tjatigt men, trots detta skadar det inte att, upprepa den sanna bilden. Den, som inte kan lura en dumsvensk är ännu inte född.

 3. OT:
  Sitter just nu och tittar på en gammal tant (70-80 år) med huckle och en lång svart dress som plockar nåt på en gräsplätt i mitt bostadsområde, först satt hon på rumpan och plockade….efter en stund ställde hon sig på alla fyra och gjorde samma sak.

  Såg samma sak ungefär för ett år sen men då med två gamla damer, nån som vet vad det är dom plockar.?

  Kaninmat kanske eller bara gräs till matlagning, men det verkar långsökt eftersom mattan klipps en gång i månaden minst…skumt är det i alla fall…..:-)

  PS: Vill inte gå fram och fråga för hennes Svenska är nog inte så utvecklad.

 4. Nä men det här kan inte stämma. Det är snälla och fattiga människor, de önskar sig bara bättre levnadsvillkor därhemma i Rumänien. Det brukar många säga till mig när jag vill argumentera mot att de får sitta och tigga. Vid mitt ICA går ofta tom högste butiksansvarig ut och snackar strunt en stund med lokala tiggaren och säkert ges det massor av mat och tillbehör fast lite mer diskret, det kan ju reta upp någon elak SD-person som går förbi!

  • Jag, tror inte svenskingen gör det av godhet utan av en pervers lidelse, som är så kännetecknande för just svenskingar. Gumpen slick är 83s stora passion. Denna passion kostar statskassan hundratals miljarder årligen.
   Till alla svenskingar! Ta tillfället i akt och bege er till Venezuela. Därför det råder en skriande brist på toalettpapper och för rimlig peng kan ni få nöjet att, vara behjälpliga vid allmänhetens toalett besök.

 5. Hur kunde Sverige förfalla så här- tiggare utanför varenda matbutik,världsvärst i skolbränder och våldtäkter,antagligen också i bilbränder,mest skjutningar och handgranatssprängningar per capita i Europa,stormningar av akutmottagningar och attacker mot blåljuspersonal,storexportör av is-terrorister,hedersmord,barnäktenskap,etablissemang som sätter på sig ”fittmösor” ”knytblusar”,sjalar,gör handhjärtan och viftar regnbågsfanor. Hur kunde det gå så här !!!

  • Sverige går inte att känna igen längre……. det är hemskt, på bara några år har hela landet raserats totalt, Reinfeldt som bara öppnade kranarna och lät precis vem som helst komma hit, rika MENA-folk som kallas flyktingar och somalier och afghaner som är analfabeter……. måtte Reinfeldt få sitt straff och såklart finns det ju fler som kyrkor osv. Jag tror inte nedmonteringen och folkutbytet av Sverige går att stoppa längre, tyvärr.

 6. Gäller att hålla oss med samvetskval. Därför tiggeriet får fortsätta så globalismen får fortsätta. Allt hänger ihop.

 7. Problemet är uppenbart då 82,5% av svenskarna ”älskar sina tiggare”, eller anser att det är sekundärt problem.

 8. Inte ens andra EU-medborgare klarar våra myndigheter hålla reda på. En tredjedel går ej att fastställa identitet på. Stoppa dessa möjligheter till brottslig verksamhet. Inför tiggeriförbud nu!

 9. Dom är inte välkomna.
  Dom missbrukar EU-rätten och måste slängas ut ur Landet.
  Det är Organiserat Tiggeri från Utlandet.
  Dom begår dagligen Lagbrott mot Svensk Lag.
  Ofredande och störande av Allmän Ordning.
  Förargelseväckande beteende.

 10. Det behövs många sådana här ingripanden innan ”de goda” inser att det mesta av tiggeriet är organiserat av cyniska människohandlare.

 11. Va, finns det en ”tiggeri-maffia” nu i Sverige, undrar om Löfven tänker åtgärda det, eller kommer han som vanligt bara att sopa också det eländet, under ”den stora sosse-mattan”?

 12. Förbjud tiggeriet och man blir av med tiggarna och den kriminella verksamheten. Inga dyra rättegångar och rent på gatorna. Skall det vara så jä… svårt för politikerna att komma överens om? Sandlåda.

 13. Man skall nog precisera att det handlar om zigenare som både Bulgarien, Rumänien och andra länder i central och Östeuropa plågas av.

 14. ”Man kan inte förbjuda fattigdom” skrek Stefan Löfven medan tiggarbaronerna tjänade miljoner på handikappade tiggare och kunde bygga palatsliknande hus i hemländerna.

  Vem minns inte en enad vänstermobb som rev och slet i SDs annonskampanj mot tiggeriet i T-banan i Stockholm? Det var rasism att vara mot tiggeriet där tiggarna tvingades ut i regn och kyla för att tigga ihop miljoner till bossarna.

  När de skyddsvärda entreprenörerna står inför rätta är de tysta…

 15. Att som utsatt grupp bli miljonärer är inte lätt o det måste man ta hänsyn till. Tacka vet ja att få vara fattigpensionär som svensk ”välmående”. Som svensk känner jag mig privilegierad som slipper förnedrande 50 kr för tandvård, liggsår får jag i sjuksängen ensam i mitt hem mikrovärmd mat kastas in i brevlådan av Post-Nord ja om man kan läsa ut adressen. Hemtjänsten kommer en gång i månaden o spolar i toaletten o sätter i en ny rulle om det behövs, nej varför klaga när man ser hur svårt utsatt grupp har ja för att inte tala om de ensamkommande som tvingas äta halal tre gånger om dagen få sängen bäddad morgon o kväll senaste mobilen som kanske är knepig att lära sig, fickpengar vida överstigande fattigpensionärens pension. Vi stolta socialdemokrater ja vi har det bra.

 16. Alla, som tänker efter, vet att nästan allt EU-migranttiggeri är organiserat på det här sättet.
  I min hemkomun satt för några år sedan plötligt en dag en tiggare utanför varenda större affär och affärscentrum.
  Alla dessa tiggare är brottsoffer, och de, som ger dom pengar är skyldiga till medhjälp.
  Med lite spaning så skulle polisen kunna sätta åt den här gangsterverksamheten över hela landet, och vi skulle bli av med både tiggare och banditer.
  Varför sker inte det?j

 17. ”En av de mest omfattande härvorna” påstås det.
  Tänk om dom skulle ta och nysta på riktigt i detta träsk, då skulle vi kunna få läsa rubriker som denna varenda dag!
  Men vad som verkligen skulle behöva utredas är, hur alla ”våra” så kallade utfattiga ”flyktingar” kan skicka hem miljarder till dom länder dom ”flytt” ifrån, år efter år!

 18. Ge tiggarna ett arbete i de svenska skogarna, de kan få en röjsåg var och börja rensa upp allt sly som växer i Sverige, givetvis ska de då få en helt vanlig skogsarbetarlön och inget mer. Det blir nog svårt för maffian att åka runt på skogsvägarna med sina BMW-bilar.
  Eller vad tror Tiggar-Löfven?

   • Om man chipsmärker röjsågarna och se till att de har en GPS-sändare, så ser man vart de har tagit vägen och om de rör sig mer än 3,0 km från arbetsplatsen, så går det ett larm, alternativt så sätter en självförstörarfunktion in och förstör röjsågen helt och hållet.
    Det kallar jag för ”en riktig invandrar-röjsåg” det!

    • Då tillkommer ytterligare en kostnad.” Chippet som försvann” Plus röjsågen. Och det INNAN dessa 3,0 km. Men tanken var god. Vi ser hur bra chippningen av kläder i butiker fungerar. =)

     • Det ska inte bara vara en vanlig butiks-chip, för någonstans inne i röjsågen ska det finnas ett GPS-chip samt eventuellt en liten sprängladdning, så att enbart motorn kommer till skada och förstörs för all framtid.

 19. Senast häromdagen hade vi någon ”antirasist” här i kommentarsfälten, som i vanlig ordning gnällde över SD och vår ”fientlighet”. Personen hade däremot inga problem med att visa sin egen känslokyla och likgiltighet inför tiggarna, med orden ”jag bryr mig inte om det sitter tiggare utanför butikerna”.

  • Jag brukar säga till tiggaren som sitter utanför affären där jag handlar ibland, att han ska dra in kundvagnar som blivit lämnade utanför, i början protesterade han men numer kliver han upp från kudden han sitter på och gör en lov på parkeringen för att leta efter kundvagnar, dessutom så hälsar han på mig med ett glatt leende när jag kommer förbi!

    • Att man inte ska vara så flat och undfallande mot dom, sådant får man bara förakt tillbaka för.

     Dessutom så verkar det som att personalen på affären uppskattar det jag gör, för själva vågar dom nog inte!

   • När man får ett glatt leende av en tiggare måste man belöna leendet med minst 500 kronor, annars är man en snål!
    Det räcker inte med att enbart le tillbaka mot den glada leende tiggaren, för tiggaren kan inte överleva enbart på ett snålt svensson-leende.
    500 kronor kostar ett glatt tiggarleende och är man sosse så MÅSTE man betala då!

    • Han försökte det med mig, men jag förklarade för honom att han kunde försöka få nåt av dom som lämnar vagnarna utanför!

     • Om man har röstat på sossarna då MÅSTE man betala. Det är ju de som har planterat dem på rännstenen utanför butikerna.

 20. Alliansen i Stockholm var ju snygga, 3 dagar efter valet säger M att det är ok me tiggeri. Har man 30 dagars ångerrätt? Ska man skicka klagomål till Konsumentverket? Prostitution är förbjudet, dom vill ju också bara hjälpa sin familj. Dessutom är det mest organiserat, och ledarna blir rika, och behandlar tiggarna som svin. Människohandel får uppenbarligen fortgå i Sverige, med 7-klöverns goda minne. Sverige 2018, Rumänien 1988….. Dom var m.a.o. före oss….

 21. Hade inte folk gett dessa människor några pengar alls så hade vi inte haft de problem vi har med detta tiggeri.
  Jag tycker mig att se att de börjar droppa bort från gatorna i allafall från Malmös gator och det är bra.

  • Jag mår dåligt när jag ser föräldrar ge sina barn pengar för att springa fram och lägga ner i tiggarburken!
   Sedan ser både föräldern och barnet jättestolta ut!! Sjukt!!

   • Det är alla SoSSarS plikt, att mata dessa stackars ”rännstensmänniskor” med pengar varje dag, annars ska de bara sosse-skämmas!

 22. Jag förstår inte riktigt hur dom kan få ihop miljonbelopp. Ser ingen nu för tiden lägga pengar i pappersmuggarna.
  Kassen med pantburkar brukar däremot folk ge dom. Jag har kollat in läget där jag bor mittemot en Coop-affär. På en dag får dom ihop en svart plastsäck med burk/petflaskor. Kan tänka mig att denna plastsäck ger 100 kr. i pant. Lite bröd brukar en och annan bjuda på, men de är inte många.

  Varifrån kommer alla dessa miljonbelopp?

 23. Det finns en annan aspekt. Dom här grisarna tar plats på Härbärgen för Hemlösa.
  Och gör att riktiga svenska hemlösa föses undan och får ingen plats.

 24. Det är bra att man fångar ibland in sådana där brutalt cyniska människohandlare. Men stort sätt så har man varit dåliga på det. Kan tänka mig att många har tipsat polisen genom åren när de östeuropeiska tiggarna hade börjat välla in. Jag tipsade själv polisen en gång när jag förstod att några stackare tvingas tigga till en cynisk boss som ofta var där och bevakade dom. Det är länge sedan nu. Och så har jag sätt en annan boss som hade en slav i mitt närområde. Men den tiggaren var inte länge här. Nu är det 3 personer som turas om. En gammal kvinna, Hennes man, och deras dotter. Ingen som tvingat dem iaf förstår jag.

  Förr kom det uppgifter om att mafiosorna misshandlat handikapp till andra för att det ska vara mer synd om dom när dom tigger. Och så förstås att anhöriga i hemlandet råkar illa ut om slavarna inte tigger till mafiosorna.

  Sverige har varit duktig på att sporra mafiosorna. Och i de romska tiggarnas fall så minns jag inte inte hur mycket pengar som EU har skänkt till Rumänien för att de ska prioriteras på de ointegrerbara zigernarnas bästa. De mesta har väl hamnat på annat
  och kanske mycket i enstaka höjdares fickor också Det där med samarbete från Sverige med Rumänien är värdelös då Sveriges lömska godhetsknarkare vill ju ha dem i Sverige.

  • Det ligger inte i vårt ANSVAR att ”ta hand om ” andra folk. Det är ett svenskt PK-Maffia påhitt.
   Jag var också lurad. Godhjärtad. Lurad.
   Det där har jag fått käka upp med ”hull och hår ! ”.

 25. En märklig kult den där zigg-eh vad det nu heter.
  Men vad får fullt friska och arbetsföra personer ut av att förnedra sej så helt i onödan.?
  Verkar vara någon ideologi att absolut vägra arbeta.

 26. Friska människor som sitter och tigger…om de ändå någon enda gång åtminstone hade erbjudit sig att göra något litet arbete för pengarna så hade jag möjligtvis haft lite större förståelse. Men icke, aldrig ens en ansträngning i den riktningen. Bara slött sitter de och inväntar allmosor.

 27. Bor i ett annat EU-land , sedan zigenarna försvann från vårt område så har inbrotten i bostäderna i princip försvunnit.

    • Var och en så är många trevliga. Men dom har ett oerhört starkt grupptryck inom sina egna. Det gör att deras traditioner och sätt att leva , är betydligt större och tyngre än vårt samhälles oskrivna och skrivna lagar.

     • Grupptrycket bland islamister verkar att vara kopiöst, bland andra grupper också……….någon / några har tillåtit och uppmuntrat detta beteende, som jag kan se det så är det ”makten” i Sverige som göder sina egna intressen .

     • Samma hos kommunisterna. Det är ett ”mode” att hata SD och företräda allt som har med invandring att göra, oavsett om det är illegala, mördare eller ”bara” parasiter.

  • Nu måste jag säga att Zigenare är vårt minsta problem i Sverige.
   Nu har vi Islamisterna.
   Dessa är ett mycket större hot.

 28. FÖRBJUD GIVANDET
  Tiggeriet var tidigare mycket vanligt på Indiens gator.De senaste 5 åren har jag inte sett en enda tiggare vid mina många besök i landet .Varför? Jo indiska regeringen gjorde det kriminellt att skänka pengar till tiggarna!! Ett mycket bra initiativ! Men detta har aldrig diskuterats i Sverige.Men borde även införas här!!!!Huvudanledningen till att på detta sätt stoppa tiggeriet i Indien var att många barn tvingades ut på gatorna i stället för att gå i skolan!

 29. Det svenska samhället styrs av noviser, en grupp extremister som saknar all form av verklighetsförankring.

  Hela cirkusen kostar 100:-tals/miljarder årligen. Utgifter som gör att hela den offenliga sektorn ligger i ruiner.

  Ett bottenlöst vansinne, som saknar motsvarighet i Världshistorien.

  Varför skall dessa individer erhålla medborgarskap ? när dom bör återvända o bygga upp sina egna länder, när situationen medger.

 30. Om givarna inte gav skulle tiggarna per automatik försvinna. Det innebär att det är givarna som är de skyldiga till tiggeriverksamheten, inte tiggarna.

 31. Neeeeej!
  Tiggeriet är INTE organiserat, bara fattiga människor som försöker överleva.
  Har man hört till leda i medierna.
  Kommer aldrig vettiga människor till tals?

 32. När tiggeriet var som störst kom ju DN fram till att tiggeriet inte var organiserat. Detta måste vara fake news alltså. DN har väl aldrig vilselett i migrationsfrågor annars?

 33. Det enda RAKA är att TOTAL Förbjuda Tiggeri i Sverige.
  Framför allt för utlänningar som kommit hit.
  Och ett TOTAL Förbud mot att dessa skall utnyttja svenska Frivilliga Organisationer för husrum och natt-härbärge !

 34. Det är märkligt att det skall vara så svårt att inse att problemet med tiggare bara kan lösas genom att antingen:

  1. Stoppa alla potentiella tiggare vid gränsen samt deportera alla de som redan är här.

  2. Sluta ge pengar helt och hållet till tiggare. Då försvinner de av sig själva så småningom.

  3. Ny regering med SD vid rodret senast 2022.

  Första lösningen förhindras helt av 7-Klövern och är därför för närvarande ogenomförbar.

  Andra lösningen kan svenska folket genomföra om det anstränger sig men det finns dessvärre alltid de som ger i smyg.

  Tredje lösningen är nog den enda hållbara långsiktigt.

  • När en tiggare mördas så tycker jag alla gränser är nådda. Vi låter snorungar mörda tiggare men ändå låter vi det fortgå.

 35. Såg en liten blänkare på text-tv i fm! Isabella Lövin anser att Annie Lööf vore ett bra val som ny statsminister i Sverige! ( lite bensin på brasan)! Heja Sverige för nu kan det väl inte bli värre?!?😱😓

 36. Zigenarna förkroppsligar den fria rörligheten av tjänster, kapital och personer inom EU. Globalisternas mål är att alla européer ska leva som tattare och blandas ut till oigenkännlighet. Rotlösa hjon är enklare att styra över.

 37. Men att bara förbjuda fattigdom går väl inte, har jag hört? Om det rent tekniskt eller moraliskt inte går har jag dock inte fått förklarat.

 38. Nej det stämmer inte för det har våran landsfader sagt och skulle det stämma så är det oacceptabelt. I detta land ska det vara ordning o reda.

 39. Skulle inte förvåna om det leder till skadestånd från DO. Svenskar blir lurade på alla plan och helt oförberedda på den kreativitet som växer fram när det finns pengar att hämta.
  Bedrägerierna, även med bank-id ökar snabbt, undrar om någon politiker eller myndighet ser någon gemensam nämnare. Personer med okänd bakgrund får plats på allt fler positioner i samhället och tillgång till ”känsliga” personuppgifter.
  Det kanske är en omöjlig uppgift att kolla alla, men kanske måste säkerheten ses över.
  Kapade adresser, id handlingar, kreditkort kan ha enorma kostnader som ingen vågar redovisa offentligt. Försäkringsbedrägerier är stort i UK, kanske har det börjar här med alla bilbränder. Svenska polisen bör informera sig om nya former av bedrägerier i andra länder så man är bättre förberedd eftersom bedrägerierna sprids från land till land när grupperna rör sig.

 40. Men det organiserade tiggeriet var ju bara en myt!?
  Hur kan domstolarna vara så okunniga? Luktar rasism lång väg, hälsar Ullenhag.

 41. Varför är det ständigt en stridsfråga om tiggeriet är organiserat eller inte? Vad spelar det för roll? Det ska förbjudas, det är ju hela saken. En ren ordningsfråga. Enkelt.

 42. Kan någon politiker bevisa att det går att få denna grupp att klara av ett lönearbete
  8-17:00, 5 dagar i veckan under ca. 5 år.
  Det finns gott om okvalificerade arbeten i Östeuropa, så man kan börja där.
  Vill dom inte jobba, då tror jag inte mänskliga rättigheter kan försvara dom länge till.

 43. Vi som har både ögon och öron öppna, och dessutom är utrustade med ett vidsynt och fungerande intellekt, har förstått detta sedan mycket länge.

  Smålänning

 44. Jag ger inte till tiggare. Däremot gick en äldre svensk man och letade burkar idag. Han gav jag pengar. Jag tyckte så synd om honom. Jag tycker att Sverige svikit svenskarna. Har inget emot folk från andra länder. Däremot tycker jag att de ska lösas i deras hemländer.

  • När jag kom till Willys för en tid sedan möttes jag av några upprörda kvinnor! På min fråga vad som stod på talade de om,att en burksamlande svensk pensionär,hade tömt tiggarens kopp i sin plastpåse, under tiden denne var inne på Willys! Burkletaren befann sig några hundra meter därifrån och jag kände igen honom! Och kärringarna kacklade! Min dag var räddad!

 45. Det är inte tu tal om saken att det är synd om många av de som sitter och tigger. Organiserade ligor hotar, misshandlar dem och tar varenda krona de tiggt ihop. De som skänker pengar medverkar till detta.

  • Ja, i de flesta fall stjälper det mer än hjälper om man ger pengar. Många tiggare har lurats hit med falska löften och har svårt sedan att ta sig ur det hela. Ofta har de skulder för resan hit.

 46. Japp, tyvärr så länge efterfrågan finns så länge ger det pengar till kriminella också, ligor etc, vårt rättssystem är så in i hell humant att här är kriminella inflödesfolket lika mycket värda som alla andra, enl värdegrunden?? Skall inte tiggarnas hemländer kunna försörja sitt folk? lär vi få in alla tiggare i hela världen

 47. Vad är det med Småland egentligen. Mycket märkligheter verkar pågå där. Är det ingen längre som vet vem Nils Dacke var?

 48. Det som irreterar mig mest är att utredningen har bundit upp kostsamma polisresurser som kunde ha används bättre. Om tiggeriet hade förbjudits redan för 4 år sedan så hade vi inte blivit drabbade av det oönskade importerade problemet.

 49. Vilket klipp för Rövarnas Rike! Ett sådant tillfälle borde de inte låta sig ur händerna att, på ett bräde erhålla 68 ziggar för att, omedelbart ge dem PUT och med det snaraste medborgarskap. Tänk på hur dessa rekorderliga människor i sitt anletes svett bygge upp svenskarnas land. För inte tala om 83an, som har röstat för bl.a. ziggarna väl och ve med ett sådant beslut gläds hela 83% av de olycksaliga svenskingarna.

 50. Hela ligan kom hit i ett enda syfte,
  Nämligen att begå brott.

  Alla inblandade inklusive slavarna (som troligen har flera kriminella bisysslor) skall givetvis utvisas på livstid.

 51. Man blir så trött att politikerna fortfarande inte gjort något åt tiggareländet. I Stockholm lär det inte bli en lösning, eftersom M släpper kravet på tiggeriförbud för att de tänker samarbeta med MP. I många kommuner tillhandahåller man härbärgen åt tiggare. Hur vet man att det inte är kriminella ligor som man hjälper på det sättet? Många hemlösa svenskar blir utan sovplatser.

  • Det är så vi vet att det går till , de kriminella lever gott på våra pengar medan våra egna hemlösa som ofta har problem med annat också däremot blir dumpade som en använd blöja ! !

  • Hur menar du då? Jag ser tiggare varje gång jag går till Willys eller COOP eller ICA eller Lidl eller Hemköp. Systembolaget går jag bara förbi men de sitter där också.

   • Jag ”ser” dem inte heller längre. Så sent som för tre år sedan blev jag irriterad och trött på ”hej hej”, men nu så har jag stängt av. De sitter överallt och jag noterar en hög med lump men det angår mig inte.

    • Stängt av är det jag menar. Många blir säkert fortfarande störd av det. Men de kostar lite i jämförelse med asylpolitiken. Om de nu inte går på soc. också. Har inte hört nåt sånt.

   • I början stördes jag av dem men nu har de blivit en del av inventarierna. De hejar och ibland hejar jag men de är ganska osynliga. Om nån vill känna sig god och få en kick av godhet av att ge så förstår jag det ur ett psykologiskt perspektiv. Men det är klart att de ska bort ur miljön. De är inte svenskar och hur kom de hit? Men det är ingen stor fråga för mig.

   • De är otroligt duktiga att manipulera folk via KÄNSLOR, genom att säga ”Hej hej” på ett speciellt sätt…men de kunde sticka kniven i ryggen på en om de hade möjlighet. Romer betraktar vita som lättlurade dumbommar och de har absolut ingen respekt eller tacksamhet hur mycket pengar än de får, man blir bara en idiot i deras ögon, det förstår inte vanligt folk, all pengar folk skänker bort går rakt till maffian.

  • Problemet är väl att oavsett om du ser dem eller inte så hör de inte hemma här! Även om inte du ger dem något så finns det tyvärr de som stoppar pengar i deras pappmuggar. I slutändan så är det ju dina ihoptjänade pengar som de får, och du och dina nästkommande drabbas indirekt av detta.

  • Är du blind eller? Eller gå r du aldrig ut ur din lägenhet? Får maten levererad till dörren? Bor i en kåta i Lappland?

 52. Det finns INGENTING som är organiserat i tiggeriet , så vet jag att våra duktiga politiker har sagt ! ! !

  Oj , kort text men ändå med två stora lögner i ! !

  • Man har hört ”de röda” i många debatter. Där förnekar de bestämt organiserat tiggeri., och med emfas förklarar de, att man inte kan förbjuda fattigdom.

   • Jajjamen , sådant har fått höra så öronen nästan trillar av . . . Och så bevisas det att de blåljuger ! !

 53. Det kommer att bli jobbigt för etniska svenskar, när de ska ta plats utanför affärer och systembolag för att ta del av rikedomarna. Där råder gatans lag.

  • Svenskarna är ett tåligt folk.
   Du kan förolämpa dem, du kan mörda dem, du kan råna dem, du kan pissa på dem, du kan skatta de ihjäl – ändå kommer de rösta röd.
   Ett slavfolk som avsky friheten, vill ha överhetens diktatur, vill bli illa behandlat, vill bara sitta i lugn och ro och lukta på blommorna, medan världen och livet går förbi de.

   • Jag trodde annorlunda men när jag ser på folk jag måste medge att du kan ha rätt, de klagar lite men ändå röstar in en galen regering som ej kommer att ändra något på denna situation, det är svårt att fatta för en normal tänkande människa.

    Jag menar, folk kan ändå sköta sitt mer eller mindre komplicerade jobb, kan köra bil, kan sköta sin familj…men kan inte rösta för en mer nationelt inriktad regering typ SD, de offrar sin och sina barns framtid för politisk korrekthet.

 54. Det visste våra styrande redan för 2 år sedan, men tillät detta pågå, och det spelar ingen roll vilka avslöjande som kommer så ska det förbli.
  För vi är en humanitär stormakt, oss kan alla världens folk suga ut.

 55. Men var det inte henet i den giftgröna skjortan som informerade tv-publiken om att det inte fanns organiserat tiggeri?
  Han som var given gäst i alla paneler?

 56. O det politiska etablissemanget i Sverige, ställer sig på människo-handlarnas sida, allt medan många av tiggarna behandlas som djur av deras plågoandar.

 57. Det klingar ett påstående från PK folket som sa ”det finns inget organiserat tiggeri” – men om den saken visste vi annorlunda.

 58. Hur svårt kan det vara, skicka hem rumäner och bulgare ihop med tiggareländet trots att vänsterpartister och pkmedia försöker hålla liv i eländet.

  • Vad de säger är totalt ologiskt för då påstår man att folk från rumänska och bulgariska byar har spontat börjat köpa bussbiljetter för att leva på gatan i svenska städer eller i skogarna.

   Ofattbart fegt av SÄPO och polisen att inte våga säga sanningen, att det är maffian som organiserar denna verksamhet. Varför är det så svårt att presentera kalla fakta?
   Jag är så irriterad över denna sak för vi har jätteproblem här i Högdalen/Stockholm, de sprider även svåra sjukdomar typ TBC, jag vågar knappt gå ut för att handla, överallt tiggare som står i vägen och vid entren.

   Också en besvikelse att folk tolerar detta och drar oss SD:are ned i fördärvet genom att ge makten till 7klövern. De tror på lögnen att ”alla är precis lika”.

 59. Denna kriminella verksamhet som döljer sig bakom tiggarna med stölder, trafficking, häleri är sanktionerat av Svenska regeringen och staten som blundar för det absurda som sker.
  Är det av godo att mindre belevade människor utnyttjas i dessa bedrägerier.
  Hopplösa godhetsknarkare med skygglappar tillåter detta

 60. Fattigdom är inte förbjudet! Tänk att Ni inte fattar det! Omfördelning av miljonbelopp för ett gott ändamål alltså!
  Och för Guds skull, låt inte dessa pikanta inslag i vår multkulturella gatubild ta plats i den svenska kriminalvården. Det finns många med förvärvade svenska medborgarskap som står före i den kön.

  • Kriminalisera givandet av pengar till tiggarna, med väldigt höga bötesbelopp som givetvis ska gå oavkortat till SD:s partikassa, så kommer det att bli dubbla anledningar för pk-patrasket att sluta ge!

 61. Jag pratade med en prälle i svenska kyrkan en gång som sa ”ja men det är ju jättebra att tiggeriet är organiserat, då får dom ju in mera pengar”!

 62. Det är väldigt ömmande för sossarna att dessa rövare får rösträtt. Man vet ju vem de kommer rösta på då.

 63. Jag har vid flertal tillfällen sett hur ”folk” kommer ut ur snabbköpet MED GÅVOR
  till dessa sjaviga tiggare. Man har alltså SPECIELLT inhandlat varor till dem..!!
  – Idiotin vet inga gränser..

 64. 😱 nämen….är detta sant? Ojojoj å alla som trodde att de bara var fattiga och hade arton sjuka barn och inget hem och hela släkten att ta hand om. Hur kunde detta ske i Sverige??

 65. I min ungdomsdagar var tiggarna, i den mån man överhuvudtaget såg någon, utmagrade och klädda i trasor. Nutidens svenska tiggare är välklädda, välgödda och har bättre mobil än jag….

 66. Det kunde väl en femåring räkna ut, att det var organiserat. Där jag bor kommer en minibuss vid halv 6 och hämtar ICA-tiggaren. Likadant nästgårds, där blir tiggaren upphämtad i en lyxig Mercedes…

LÄMNA ETT SVAR