Tsvetan Tsvetanov skriver inte på FN-avtalet.

Även Bulgarien hoppar av FN:s kritiserade migrationspakt

Bulgarien meddelar att man inte tänker skriva under det kontroversiella avtal, Global Compact for Migration, som tagits fram av FN med syfte att öppna upp världens gränser för ökad migration. Landet blir därmed det sjätte i EU som ställer sig utanför.

Beskedet kom på måndagen från Tsvetan Tsvetanov som är ledare för det regeringspartiet GERB. Tidigare har även Ungern, Österrike, Polen, Tjeckien och Kroatien meddelat att man inte kommer att ställa sig bakom det globalistiska migrationsavtalet.

LÄS MER: SwebbTV: Vad innebär FN:s migrationsramverk Global Compact for Migration för Sverige?

Utanför EU har även USA dragit sig ur. Avtalet har mött kritik för att vara ett dokument som syftar till att undergräva nationalstaternas suveränitet, befrämja ytterligare ökad massmigration från världens underutvecklade länder till den utvecklade västvärlden och sudda ut gränsen mellan legal och illegal invandring.

LÄS MER: Sverige ska skriva under FN:s migrationsramverk – och öppna gränserna

Formellt ska alla länder som vill delta skriva under avtalet vid ett toppmöte i Marocko i början av december. Den svenska expeditionsministären under ledning av avsatte statsminister Stefan Löfven har meddelat att man kommer att skriva på. Inget annat av de regeringsalternativ som presenterats har aviserat någon annan hållning i frågan.

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.